У Нью-Йорку вантажівка вбила 8 людей і поранила ще 11. Фоторепортаж

У вівторок, 31 жовтня, в Нью-Йорку вантажівка наїхала на перехожих, через що 8 людей загинули, щонайменше 11 зазнали поранень

Пікап нападника виїхав на велосипедну доріжку вздовж річки Гудзон та наїхав на пішоходів. Після цього автомобіль врізався у шкільний автобус, а водій вибіг із вантажівки. Поліцейські підстрелили в живіт 29-річного нападника та затримали його.

Поліція розслідує напад як терористичний акт. Підозрюваний у теракті виявився іммігрантом із Узбекистану на ім'я Сайфулло Саїпов.

Саїпов легально переїхав до США в 2010 році та жив у місті Огайо штату Флорида, а потім у Патерсоні в штаті Нью-Джерсі. За словами екс-співмешканки затриманого Дільфузи Ісхакової, перші кілька місяців після приїзду з Узбекистану він працював на складі, а пізніше переїхав до Нью-Йорка, де в нього є дружина та двоє маленьких дітей. Згодом Саїпов переїхав до Нью-Джерсі, де влаштувався працювати водієм у компанію Uber.

За словами очевидців, під час нападу підозрюваний кричав "Аллах Акбар", проте правоохоронці не підтверджують цю інформацію. ЗМІ з посиланням на джерела в поліції повідомляють, що Саїпов залишив записку, в якій заявив про скоєння теракту в ім'я "Ісламської держави".

Уряд Аргентини заявив про п'ятьох загиблих у теракті своїх громадян, які відвідували Нью-Йорк із друзями з нагоди 30-річчя закінчення школи.

Президент Узбекистану Шавкат Мірзійоєв пообіцяв президенту США Дональду Трампу допомогу в розслідуванні теракту в Нью-Йорку.

фото: REUTERS