6 нових українських кліпів, які варто подивитись. Або ні

ДахаБраха вперше за п'ять років випустила кліп. TheHardkiss поїхали на корабельний завод до Чорноморська. А Pianoбой замість акторів, попросив своїх близьких зіграти у відео. 6 нових кліпів від українських гуртів

The Hardkiss — Кораблі

Дата виходу: 9 листопада

На кліп "Кораблі" чекали чи не найбільше, адже тізер на майбутній ролик неабияк заінтригував.

Історія композиції та кліпу дуже цікава: пісню Саніна почала писати ще у 15 років. На жаль, тоді дівчина так і не змогла дописати пісню, тому залишила її до "кращих часів". І вони таки настали: Юлія дописала пісню, але вже разом із чоловіком Валом Бебком. До речі, саме Вал, який також є гітаристом та креативним продюсером гурту, став режисером нового кліпу.

Зйомки ролика проводили на території Чорноморського суднобудівного заводу, на судні Annetta. Умови для зйомок були більш, ніж екстремальними. До того ж, знімальний процес "Кораблів" супроводжувався постійними ремонтами навколо, гучним гуркотом та скреготом.

"З Києва до Чорноморська ми їхали з чітким розумінням того, що на місцевому судноремонтному заводі нас і близько не підпустять до кораблів. Але коли ми познайомилися з директором підприємства Михайлом Дудніковим, а начальник безпеки видав нам каски, ми зрозуміли, що нас чекає захоплююча пригода. Майже на всі наші божевільні творчі ідеї керівництво заводу відповідало "так". Ми спускалися в док, знімали на капітанських містках і навіть в трюмі корабля, де на кілька годин була зупинена вся заводська робота", – розповів Вал.

Pianoбой – Полуничне Небо

Дата виходу: 18 жовтня

Після виходу пісні "Полуничне небо" та кліпу, знятого на неї, можна сміливо вигадувати нову приказку: "Якщо біля Дмитра Шурова з'являється "жінка, яка тримає Дзен", проект Pianoбой створює пісні на зразок "Полуничного Неба".

"Дзен" у кліпі створювала дружина Шурова — Ольга разом із Анною Бурячковою. Щоб ролик був максимально теплим, у нього “запустили” якомога більше літа, сонця та сімейної ідилії. У кліпі з'являються художники Ілля Чичкан та Маша Шубіна, а разом із ними - сім’я Шурових, учасники гурту Pianoбой і друзі-актори.

У "Полуничному Небі" приховали дуже багато символічних речей: босі щасливі діти, живопис, музика, палке кохання і щастя, які, за словами Дмитра Шурова, зображають різну, але однаково щасливу Україну, де знайдеться місце і бізнесменам, і художникам, людям різного віросповідання та віку, усім тим, хто мріє побудувати суспільство, де космополітизм не заважатиме патріотизму.

Композицію "Полуничне Небо" співак почав писати на сходинках потяга у Шрі-Ланці під час мандрівки із сім'єю.

ДахаБраха – Монах

Дата виходу: 25 жовтня

"ДахаБраха" сміливо можна називати не лише українським, а й світовим гуртом. Нарешті, через 5 років перерви, вони випустили новий кліп на пісню "Монах", який за рік встиг зібрати величезну кількість хороших відгуків від поціновувачів з усього світу.

Читайте також: 12 українських гуртів, яких полюбили за кордоном

Головний акцент у відеоролику "Монах", окрім, звісно, образів самих учасників "ДахаБрахи", зробили на мальовничі краєвиди Києва, у яких символічно поєднується старовина і сучасність. Зокрема, зйомки проводили на київському велотреку, Поштовій площі, Пішоходному мосту, вулиці Сагайдачного, Троєщині та інших локаціях. Режисером кліпу став Віктор Придувалов.

 
ADAM — Танцюй, Мила

Дата виходу: 8 листопада

"Любов і голуби" - так міг би назвати свій кліп ADAM, якби не потрібно було вказувати назву пісні. Спочатку здається, що цей кліп абсолютно позбавлений сенсу — просто дівчина і голуб, які просякнулися музикою і танцями. Але ж ні, між ним відбувається справжній танцювальний двобій, переможця якого можна знайти, увімкнувши кліп.

До речі, пісня "Танцюй мила", є четвертим веб-синглом з майбутнього альбому гурту ADAM. Платівку "ЧЮЗ МЮЗ" музиканти вже у грудні презентують у Києві.

5 Vymir – Ламай

Дата виходу: 26 жовтня

Вже четвертий за рахунком кліп від 5 Vymir "Ламай" - це унікальний символічний візуальний колаж, який створив режисер Андрій Бояр.

"Я впевнений, що у кожного, хто подивиться цей кліп, там знайдеться улюблений кадр. Дивіться уважно, показуйте друзям і, якщо ваш вечір сьогодні вільний, приходьте до хлопців на концерт", – розповідає на своїй сторінці у соц.мережах режисер.

Maru – Було

Дата виходу: 1 листопада

Кліп на пісню “Було” від MARU розповідає історію дівчини, яка шукає власне комфортне місце у житті та близьких і рідних їй людей. У сценарії гурт використав лабіринт, який символізує те, що дівчина заплуталась у власних пошуках і шукає вихід.

Врешті, наприкінці на неї чекають близькі зараз та близькі у майбутньому особистості. Грали у кліпі пари з Києва: Мілош Єліч зі своєю дружиною Наталею, трубач Денніс Аду із виконавицею Русланою Мамченко, творці ювелірних виробів Сергій та Лілія Жернови та багато інших.

"Історія кліпу "Було" – це своєрідні роздуми на тему мандрівки Аліси у країну чудес", – розповів режисер кліпу.