Жеребкування ЧС-2018. Хто буде фаворитами та аутсайдерами чемпіонату світу з футболу

Дмитро Марценишин
14 грудня, 2017 четвер
10:16

Еспресо розповідає, кому пощастило під час жеребкування чемпіонату світу-2018 з футболу, а хто з фаворитів може достроково зійти з дистанції

Група А

Росія, Саудівська Аравія, Єгипет, Уругвай

Луїс Суарес (справа)

Збірній Росії найбільше пощастило під час жеребкування чемпіонату світу. Вона потрапила до слабкої групи зі скромними командами Саудівської Аравії, Єгипту, а також міцним Уругваєм.

ФІФА одразу звинуватили у підтасовуванні результатів жеребкування. Організатори чемпіонату світу завжди зацікавлені, щоб країна-господарка затрималася на турнірі якомога довше.

У випадку зі збірною Росії допомога не виглядає зайвою. Росіяни мають посередню збірну, яка раніше тричі грала на чемпіонатах світу та жодного разу не спромоглася вийти з групи.

Читайте також: Жеребкування ЧС-2018. Як Пеле, Марадона та інші зірки футболу опинилися у клубі шанувальників Путіна

Сприятливий для Росії й календар ігор - вона розпочинає із Саудівською Аравією, потім грає з Єгиптом, а фінішує на груповому раунді із Уругваєм.

Проте, на цьому подарунки для господарів мундіалю закінчуються. Вже у 1/8 фіналу вони виходять на представників групи B, де грають Іспанія та Португалія.

Букмекери вважають фаворитами групи B, Росію (1.25 на вихід до наступного раунду) та Уругвай (1.28), який знову поведе за собою форвард "Барселони" Луїс Суарес. Єгипет (2.20) із зіркою "Ліверпуля" Мохаммедом Салахом також здатен будь-кому попсувати нерви. А от Саудівська Аравія навіть у такій скромній групі виглядає аутсайдером (9.00).

Група B

Португалія, Іспанія, Марокко, Іран

Кріштіану Роналду

У групі B виступить один із головних фаворитів чемпіонату світу - збірна Іспанії. На її перемогу у турнірі букмекери дають 8.00. Кращими вважаються шанси лише трьох команд - Німеччини (5.50), Бразилії (6.00) та Франції (7.00).

Іспанія після двох поспіль перемог у чемпіонаті Європи у 2008 та 2012 роках та тріумфу на світовій першості-2010, переживала зміну поколінь. Через це іспанці провалили ЧС-2014, а на Євро-2016 зупинилися у 1/8 фіналу.

Але погані часи позаду. Це підтвердив відбірковий турнір, у якому Іспанія виглядала надзвичайно переконливо та не залишила шансів Італії. Новий головний тренер Хулен Лопетегі освіжив команду і вона знову готова перемагати.

Читайте також: Розпил-Арена. Як Росія перемогла у чемпіонаті світу з корупції

Збірна Португалії завжди відзначалася непередбачуваністю. На ЧС-2014 вона примудрилася не вийти з групи, а потім не менш несподівано виграла Євро-2016.

Португальці традиційно залежні від настрою своєї головної зірки Кріштіану Роналду. До того ж вони укомплектовані не так добре, як інші фаворити.

Через це букмекери ставлять їх лише на восьме місце (23.00) у списку претендентів на перемогу на ЧС-2018.

А от у групі Португалія (1.14) разом з Іспанією (1.05) беззаперечні фаворити. Марокко (6.00) та Ірану (7.00) відведено роль статистів.

Група С

Франція, Австралія, Перу, Данія

Антуан Грізманн

Не повинно виникнути проблем на груповому раунді й у збірної Франції. У котируваннях на переможця чемпіонату світу вона поступається лише Німеччині та Бразилії.

Фахівці погоджуються, що нинішнє покоління французьких футболістів досягло свого піку. На Євро-2016 команда Поля Погба та Антуана Грізманна програла Португалії у фіналі. Але після того, як до неї прийшли такі нові таланти, як Кіліан Мбаппе, зупинити французів буде складно.

У групі C команда Дідьє Дешама є головним фаворитом (1.04). Гарні шанси на продовження боротьби має й Данія (1.57), яка спробує вирішити усі турнірні питання ще до зустрічі з французами. У перших двох турах данці будуть грати з аутсайдерами - Перу (3.25) та Австралією (4.25).

Група D

Аргентина, Ісландія, Хорватія, Нігерія

Ліонель Мессі

Збірна Аргентини у списку претендентів на золоті нагороди чемпіонату світу посідає лише п'яте місце (10.00). Причина стриманості - у непереконливо проведеному відбірковому турнірі.

Аргентинці із неперевершеним Ліонелем Мессі у складі здобули путівку на ЧС-2018 лише у заключному турі. До того ж за чудового підбору футболістів у атаці, їм не вистачає кваліфікованих захисників.

У одну групу з Аргентиною потрапили одразу дві збірні, які були суперниками України у відборі ЧС-2018 - Хорватія та Ісландія. Кращими шанси на вихід до 1/8 фіналу букмекери вважають у хорватів (1.46), які мають у складі таких класних футболістів, як Лука Модріч та Іван Ракітіч.

Втім, Ісландія здатна на подвиги, що вона довела на Євро-2016, де дійшла до чвертьфіналу. На вихід "вікінгів" з групи цього разу дають 3.45. Такими ж вважають шанси на продовження боротьби Нігерії - 3.45.

Група E

Бразилія, Швейцарія, Коста-Рика, Сербія

Неймар

Збірна Бразилії на минулому чемпіонату світу зазнала найболючішої поразки у власній історії. У півфіналі домашнього ЧС-2014 бразильці були розтрощені Німеччиною - 1:7. Тому на нинішньому мундіалі бразильці прагнуть будь-що реабілітуватися.

У команді усе налагодилося лише коли у червні минулого року її очолив Тіте. Під його керівництвом Бразилія швидко піднялася з п'ятого місця у Південній Америці у лідери. Вона першою у світі здобула путівку до фінальної частини ЧС-2018.

Читайте також: 5 крутих футбольних збірних, які не їдуть на чемпіонат світу-2018 до Росії

Головні надії бразильці, як і чотири роки тому, покладають на Неймара, якому тоді у вирішальних матчах завадила зіграти травма. Сам форвард з того часу перетворився на одну із головних зірок світового футболу та став найдорожчим гравцем у історії. ПСЖ заплатив за нього "Барселоні" 222 млн євро.

У виході Бразилії до наступного раунду букмекери не сумніваються - 1.02. А головними претендентами на другу путівку вважають Швейцарію (2.10) та Сербію (2.15). Аутсайдером групи буде Коста-Рику (4.50), яка на минулому чемпіонаті світу сенсаційно дійшла до чвертьфіналу.

Група F

Німеччина, Мексика, Швеція, Південна Корея

Тоні Кроос

Чинні чемпіони світу з Німеччини є головними претендентами на золоті нагороди й у Росії. Мануель Нойєр, Тоні Кроос, Юліан Дракслер перебувають у розквіті сил та мають намір відстояти титул.

Команда Йоахіма Льова бездоганно пройшла відбірковий турнір, вигравши усі 10 матчів та забивши 43 голи. Але на останньому великому турнірі - Євро-2016, німці виглядали на так переконливо, яка на мундіалі у Бразилії. У півфіналі їх невимушено зупинила Франція.

На груповому раунді у Німеччини проблем виникнути не повинно. Бундестім фаворит групи F - 1.04. На думку букмекерів, боротьба за другу путівку розгорнеться між Швецією (2.25) та Мексикою (2.25). Але й Південна Корея не буде відвертим аутсайдером (3.50).

 

Група G

Бельгія, Панама, Туніс, Англія

Кевін де Брюйне

У групі G зіграють два прихованих фаворити чемпіонату світу. У котируваннях на чемпіонство Бельгія (13.00) - шоста, а Англія (17.00) - сьома.

Дещо обережно їхні шанси примушують оцінювати виступи на попередніх великих турнірах. Бельгії видавали великі аванси ще напередодні ЧС-2014 та Євро-2016. Та обидва рази бельгійці зупинилися у чвертьфіналі. Втім, команда прогресує і форма у якій зараз перебувають бельгійські лідери - Кевін де Брюйне та Ромелу Лукаку, надихає на оптимізм.

Англія на минулому чемпіонаті світу взагалі не вийшла з групи, на чемпіонаті Європи-2016 зганьбилася у 1/8 фіналу з Ісландією. Тому чого чекати від неї цього разу спрогнозувати складно. Навіть попри те, що новий тренер - Гарет Саутгейт, робить ставку на талановиту молодь, а не ветеранів.

На груповому раунді Бельгія (1.12) та Англія (1.15) будуть фаворитами. Туніс (3.75) та дебютант чемпіонів світу - Панама (9.00), аж ніяк не виглядають командами, які здатні створити англійцям та бельгійцям проблеми.

Група H

Польща, Сенегал, Колумбія, Японія

Роберт Левандовскі

Група H є однією з найслабших на ЧС-2018. Водночас, складно передбачити, чим завершиться боротьба у ній.

Колумбія має найкращий підбір виконавців із зірковими Хамесом Родрігесом та Радамелем Фалькао у складі.

Головною зброєю поляків є форвард Роберт Левандовськи, який з 16 голами став кращим бомбардиром відбіркового турніру в Європі.

На думку букмекерів, Колумбія (1.33) та Польща (1.60) мають більше шансів на вихід до 1/8 фіналу. Але їхня перевага у класі над Сенегалом (2.35) та Японією (2.95) не така вже й велика, щоб заздалегідь почуватися спокійно.

Теги:
Читайте також:
Київ
+18°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 39.44
    Купівля 39.44
    Продаж 39.92
  • EUR
    Купівля 42.2
    Продаж 42.95
  • Актуальне
  • Важливе
2024, четвер
25 квітня
14:42
СБУ затримала "крота" ФСБ, який коригував ракетні удари по Харківщині та хотів втекти на позиції окупантів
Коригував ракетні удари по Харківщині та хотів втекти на позиції окупантів: СБУ затримала агента ФСБ
14:37
НБУ
Правління НБУ ухвалило рішення знизити облікову ставку до 13,5%
14:35
Інфографіка
Ціни на пальне, АЗС
Ціни на пальне сьогодні: скільки коштують бензин, газ і дизель
14:28
у Парижі обвалилися лопаті вітряка кабаре "Мулен Руж"
Вперше з 1889 року: у Парижі обвалилися лопаті вітряка кабаре "Мулен Руж"
14:18
на фото затримання 9 пособників окупантів на Херсонщині
Входили до "виборчкому" РФ на Херсонщині: СБУ затримала 9 пособників окупантів
14:14
OPINION
Ксенія Семенова
Яким стане реорганізований НАУ
14:03
Алек Болдвін
Болдвін втрапив у скандал із блогеркою, яка вимагала від нього сказати "Свободу Палестині"
14:00
OPINION
Ольга Лень
Дипломати vs ухилянти: Паспорт для багатьох — інструмент для шари
13:57
Лаурінас Кащюнас
Литва може допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку, - міністр оборони Кащюнас
13:57
Оновлено
Загинули двоє військових: ДБР розслідує вибух у Миколаєві
13:37
Рада ухвалила законопроєкт про регулювання зайнятості домашніх працівників
13:34
Оновлено
у Омську горять нафтопродукти
У російському Омську горіли три ємності з нафтопродуктами
13:26
Оновлено
Богдан Львов
Апеляційний суд розглядає оскарження ВСУ про поновлення судді Львова на посаді
13:25
посол Королівства Данії в Україні Оле Егберг Міккельсен
"Не лише літаки й пілоти": посол Данії про обіцяний пакет із F-16, який Україна має отримати влітку
13:19
Ексклюзив
Мобілізація людей з інвалідністю
Правозахисниця роз'яснила процедуру отримання статусу особи з інвалідністю внаслідок бойових дій
13:16
Олександр Лукашенко
Лукашенко назвав основним реальним ризиком для Білорусі "гарячу точку в Україні"
13:08
Херсон
Подружжя агентів ФСБ отримало 15 років тюрми за наведення ракет РФ на лікарню в Херсоні
13:08
військовий квиток, мобілізація
Українці за кордоном зможуть оновити військово-облікові дані в консульських установах: подробиці
12:55
Адмірал Тоні Радакін
Україна зможе збільшити кількість дальніх атак по території Росії, - голова ЗС Британії
12:52
На фото: Артем Пивоваров та Klavdia Petrivna
Вийшов перший спільний кліп Артема Пивоварова та Klavdia Petrivna "Барабан"
12:50
Інфографіка
військовий квиток, мобілізація
Соціологи з'ясували, в якому регіоні України найбільш поширене прагнення уникнути мобілізації
12:48
Росія продовжує продукувати фейки
"Конгрес США прирік 500 тис. українців на смерть або важкі поранення": добірка фейків у світі за 25 квітня
12:39
Напад РФ на будь-яку країну НАТО призведе до неминучої поразки Кремля, - Сікорський
12:30
TikTok
"Війна закінчиться 18 травня": у Центрі стратегічних комунікацій спростували нове "передбачення" з TikTok
12:30
Субантарктичний пінгвін
У Всесвітній день пінгвінів українські полярники показали птахів, які гніздують біля станції "Академік Вернадський"
12:10
руйнування
Виплати за програмою єВідновлення погодили для понад 65 тис. українців
12:07
Інфографіка
долар євро валюта обмін
Курс валют на 25 квітня: скільки просять за долар та євро в обмінниках
12:02
OPINION
Володимир В'ятрович
Консульські репресії: від цього виграє тільки Росія
12:01
Новини компаній
на фото Якоб Ааруп-Андерсен і Володимир Зеленський
СЕО Carlsberg Group Якоб Ааруп-Андерсен зустрівся з президентом України
12:00
Огляд
Православна церква України
Чи можна жінкам ходити в храм у штанях та без хустки: що насправді прописано в Святому Письмі. Пояснення від ПЦУ
11:48
На фото: Постер фільму "Я, "Побєда" і Берлін"
Український фільм "Я, "Побєда" і Берлін" за повістю Скрябіна вийде в прокат у Польщі
11:40
електроенергія
Україна четвертий день поспіль залучає аварійну допомогу з Європи: ситуація в енергосистемі станом на 25 квітня
11:37
Ексклюзив
Росіяни втратили спокій у Криму: військовий експерт Селезньов про наявність ATACMS у ЗСУ
11:31
Ілля Вітюк
НАБУ перевіряє дані про елітну нерухомість голови департаменту кібербезпеки СБУ Вітюка
11:23
Огляд
світ, міжнародний огляд
Україна досі не виробила плану перемоги, а Лондон продовжує фінансувати Кремль через купівлю нафти. Акценти світових ЗМІ 25 квітня
11:16
КНДР, Північна Корея
ЄС готує санкції проти суден, що возять зброю з КНДР до РФ, і танкерів - порушників стелі цін на нафту, - Reuters
11:15
Тимур Іванов, Володимир Путін та Сергій Шойгу (зліва - направо)
Арешт заступника Шойгу став найсерйознішим скандалом в міноборони РФ з 2012 року, - британська розвідка
11:12
на фото готель "Україна"
Готель "Україна" в Києві внесли до списку об'єктів приватизації
10:40
Оновлено
Наслідки удару по Черкащині 25.04.24
РФ атакувала Черкащину: 6 постраждалих, пошкоджено критичну інфраструктуру
10:20
прикордонник
На Сумщині прикордонники відбили наступ російської ДРГ
Більше новин