Прощання Кличка та бій за $600 млн. Чим запам'ятався 2017 рік у боксі

Дмитро Марценишин
28 грудня, 2017 четвер
13:27

Головними подіями 2017 року у боксі стало завершення кар'єри Володимиром Кличком та найдорожчий бій у історії між Флойдом Мейвезером та Конором Макгрегором за $600 млн

Кличко програв Джошуа та завершив кар'єру

 

29 квітня у Лондоні на стадіоні "Вемблі" славетний боксер Володимир Кличко провів останній бій у кар'єрі. 41-річний українець більш ніж гідно виглядав у бою проти Ентоні Джошуа.

Він піднявся у 5 раунді після нокдауну, а у наступній 3-хвилинці сам відправив британця на підлогу, але добити його не зміг.

Врешті молодість взяла своє - у 11 раунді Кличко ще двічі побував у нокдауні. Рефері зафіксував перемогу Джошуа технічним нокаутом. Перебіг поєдинку вразив усіх, а авторитетний сайт Boxingscene визнав цей бій найкращим у 2017 році.

Читайте також: Чому Володимир Кличко мав залишитися, але вирішив піти

Кличко за контрактом мав право на реванш з Джошуа. За попередніми оцінками призовий фонд бою міг скласти $40 млн. Та зваживши усі аргументи, українець вирішив завершити кар'єру.

Закінчилася ціла ера боксера, який домінував у надважкій вазі майже 10 років. За цей час Кличко зібрав титули WBO (Всесвітньої боксерської організації), IBF (Міжнародної боксерської федерації), WBA (Всесвітньої боксерської асоціації) та IBO (Міжнародної боксерської організації). Утримував їх українець до 2015 року, коли програв іншому британцю - Тайсону Ф’юрі.

А загалом олімпійський чемпіон-1996 провів на професійному ринзі 21 рік.

Мейвезер та Макгрегор провели бій за $600 млн

 

Американський боксер Флойд Мейвезер та ірландський боєць змішаних єдиноборств Конор Макгрегор теоретично ніколи не мали зустрітися у рингу. Адже вони виступають у різних видах спорту. Але конкуренція між MMA та боксом останнім часом стала настільки відчутною, що вболівальники будь-що прагнули дізнатися, хто ж з бійців сильніший.

На ажіотажі бездоганно зіграли промоутери. 40-річний Мейвезер заради бою відновив завершену у 2015 році кар'єру. 29-річний Макгрегор погодився битися за боксерськими правилами у категорії до 69, 85 кг.

Читайте також: Як Мейвезер переміг Макгрегора у найдорожчому бою всіх часів

Бій, який відбувся 26 серпня у Лас-Вегасі, приніс організаторам $600 млн та став найдорожчим у історії боксерським порєдинком. Разом із відрахуваннями від платних трансляцій Мейвезер заробив $300 млн, гонорар Макгрегора склав $100 млн.

Перемогу в поєдинку прогнозовано здобув Мейвезер. Макгрегору вдалося виграти стартові 3 раунди, але потім американець розставив все на свої місця. Він переміг технічним нокаутом у 10 раунді.

Ломаченка визнали найкращим боксером 2017 року

 

Василь Ломаченко у 2017 році був неперевершений. Він тричі захистив титул чемпіона світу у другій напівлегкій вазі (до 59 кг) за версією WBO.

У квітні українець переміг американця Джейсона Сосу, у серпні здолав колумбійця Мігеля Маррьягу, а у грудні виграв у кубинця Гільєрмо Рігондо. Усі суперники по ходу зустрічі відмовлялися від подальшого продовження бою.

Читайте також: Капітуляція замість супербою. Як Ломаченко примусив тремтіти Рігондо

Особливо показовим став поєдинок двох дворазових олімпійських чемпіонів Ломаченко - Рігондо. У бою, який позиціонувався, як один з найбільш інтригуючих у 2017 році, кубинець не зміг скласти українцю жодної конкуренції.

Цей факт став головним для одразу двох поважних світових видань про бокс - Boxing News 24 та Fightnews. Вони визнали Василя Ломаченка найкращим боксером 2017 року, надавши йому перевагу над американцем Теренсом Кроуфордом.

Лідер світового рейтингу Андре Ворд пішов з боксу

 

Ще влітку здавалося, що американець Андре Ворд надовго захопив лідерство у рейтингу найкращих боксерів світу, незалежно від вагової категорії.

У червні він виграв у бою-реванші у росіянина Сергія Ковальова та захистив титули чемпіона світу WBA, IBF та WBO у напівважкій вазі (до 79,4 кг).

Читайте також: Як росіяни скаженіють через поразку свого найкращого боксера

І якщо у 2016 році у першому поєдинку проти росіянина Ворд побував у нокдауні та виграв суперечливим суддівським рішенням. То у реванші американець довів, що він насправді сильніший за Ковальова та переміг технічним нокаутом у восьмому раунді.

Щоправда, російський боксер знову поразки не визнав, заявивши, що у вирішальній атаці суперник пробив йому нижче пояса.

А уже у вересні 33-річний Андре Ворд несподівано заявив, що завершує кар'єру. Своє рішення він пояснив тим, що усього, що було можливо, досягнув та втратив мотивацію.

Головкін та Альварес зійшлися у бою року

 

Місце Андре Ворда вакантним залишилося недовго. Його на вершині рейтингу журналу The Ring замінив Геннадій Головкін із Казахстану.

16 вересня він боксував у Лас-Вегасі за чотири титули чемпіона світу у середній вазі (до 72,6 кг) проти мексиканця Сауля Альвраеса. На думку експертів, саме переможець цього бою мав бути проголошений найкращим боксером світу незалежно від категорії.

Читайте також: Найцікавіший бокс року закінчився скандалом. Що треба знати про бій Головкін – Альварес

Бій завершився нічиєю та скандалом. Один суддя віддав перемогу Головкіну - 115:113, інший зафіксував нічию - 114:114, а рефері Аделаїда Бірд поставила 118:110 на користь Альвареса. Це рішення розкритикували фахівці. Та й загалом більше симпатій виявилося на боці атакувального стилю Головкіна, ніж раціонального Альвареса. Врешті, нічия дозволила казаху зберегти його титули.

На цьому протистояння Головкіна та Альвареса не завершено. Боксери домовляються про реванш, який має відбутися навесні 2018 року.

Теренс Кроуфорд став першим абсолютним чемпіоном за 12 років

 

Американець Терренс Кроуфорд вкотре довів, що є одним із найкращих боксерів світу. Він став першим за останні 12 років абсолютним чемпіоном світу. Тобто - заволодів титулами одразу за чотирма найпрестижнішими версіями - IBF, WBO, WBA та WBC (Всесвітньої боксерської ради).

Кроуфорд 19 серпня у американському місті Лінкольн нокаутував у третьому раунді намібійця Джуліуса Індонго та відібрав у нього титули IBF та WBA. До американця останнім абсолютним чемпіоном був його видатний співвітчизник Бернард Хопкінс.

Читайте також: Ломаченку набридли боягузи. Чому українець знову змінює вагову категорію

Проте, вже наприкінці серпня стало відомо, що Кроуфорд від одного зі своїх поясів відмовився. Він не побажав захищати титул проти обов’язкового претендент за версією IBF Сергія Липинця з Росії.

Росіянин битиметься за вакантний титул 2 лютого з американцем Майкі Гарсією, якого одним із найбажаніших суперників називав Василь Ломаченко. А промоутер українця Боб Арум припустив, що у майбутньому добре було б звести на рингу й Кроуфорда з Ломаченком.

Стартувала Всесвітня боксерська суперсерія з Усиком у фаворитах

 

У вересні відомий німецький промоутер Калле Зауерланд запустив один із наймасштабніших боксерських проектів останніх років - Всесвітню боксерську суперсерію (WBSS).

У цьому турнірі у двох вагових категоріях - першій важкій (до 91 кг) та другій середній вазі (до 76,2 кг) вдалося зібрати по вісім найкращих боксерів. У травні наступного року вони визначать двох абсолютних чемпіонів світу у цих категоріях, які отримають по $10 млн.

Читайте також: Бій Усик - Брієдіс. Чи врятується українець від ударів полісмена-нокаутера

У вазі до 91 кг фаворитом є українець Олександр Усик, який володіє титулом чемпіона світу WBO. У чвертьфіналі WBSS він переміг технічним нокаутом у 10 раунді колишнього володаря цього титулу - Марко Хука з Німеччини.

У півфіналі на українця 27 січня у Ризі чекає зустріч з чемпіоном за версією WBC латвійцем Майрісом Брієдісом. А іншого фіналіста 3 лютого у Адлері визначать росіянин Мурат Гассієв та кубинець Юнієр Дортікос.

Теги:
Читайте також:
Київ
+14°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 39.44
    Купівля 39.44
    Продаж 39.91
  • EUR
    Купівля 42.1
    Продаж 42.83
  • Актуальне
  • Важливе
2024, вiвторок
23 квітня
20:06
OPINION
Ігор Гулик
Андрій Єрмак. З топу Time – у прем’єри?
20:02
ЗСУ. кулемет
Сили оборони відбили 59 ворожих атак за добу: найактивніше росіяни наступали на Новопавлівському, Бахмутському й Авдіївському напрямках
20:00
Єнс Столтенберг
"Створюємо довгострокові плани фінансових зобов'язань": Столтенберг про допомогу НАТО Україні
20:00
Огляд
переможні новини
Переможні новини 790-го дня війни: три "урали" мертвих окупантів у Маріуполі і найбільший пакет військової допомоги від Британії
19:34
Ексклюзив
Карта бойових дій Бахмут 23.04.24
Противник стягнув до Часового Яру велику кількість техніки й особового складу, - майор НГУ Кожубенко
19:29
Україна США
США готують для України пакет допомоги на $1 млрд, - Reuters
19:24
Митрополит Епіфаній і Гундяєв
У ВСУ прокоментували перше в Україні рішення про законність переходу громади з УПЦ МП до ПЦУ
19:14
Україна_Словаччина
Українці подякували словацькому народу за підтримку збору на боєприпаси після відмови уряду долучитися до чеської ініціативи
19:02
На фото: "Дедпул і Росомаха"
Вийшов новий трейлер фільму "Дедпул і Росомаха", який побив рекорд всесвіту Marvel
19:01
Ріші Сунак
Британія переведе оборонну промисловість на військову основу
18:23
Данія
Данія надасть Україні €380 млн для критичної інфраструктури, яка використовує відновлювальну енергетику
18:21
На фото: Том Йорк з Radiohead
Фронтмен Radiohead Том Йорк випустив дві пісні, які стали саундтреками до фільму Confidenza
18:18
фортифікація, обладнання рубежів оборони, ЗСУ
Кабмін виділив ще 8 млрд грн на будівництво фортифікацій
18:18
Ексклюзив
Джо Байден
У Defense Express пояснили, що таке президентське вилучення, яке має пройти законопроєкт про допомогу від США
18:09
OPINION
Богдан Логвиненко
Про типаж Вікторії Спартц
18:01
Новини компаній
Переваги металопластикових вікон
18:00
Литва прапор
Литва планує закупити для України радари ППО
17:52
Дамба ДніпроГЕС, Запоріжжя
На Дніпрогес триває розбір завалів і демонтаж, про відновлення енергетичної складової наразі не йдеться, - голова Запорізької ОВА
17:49
Ошукали мешканців Чехії на 5,5 млн грн: в Одесі викрили шахрайський колцентр
17:29
На фото: Лана Дель Рей на фестивалі Coachella
Фестивалю Coachella загрожує $28 тис. штрафу за те, що виступ Лани Дель Рей завершився на 13 хвилин пізніше
17:19
окупанти
Штурмували позиції ЗСУ в Мар'їнці та Вугледарі: СБУ повідомила про підозру 5 бойовикам
17:14
Росія Ленін Фінляндія культура
У Фінляндії закривають музей Леніна, який працював з 1946 року
17:03
військові облігації, Дія
Українці придбали за добу через Дію облігацій на понад 30 млн грн, - Федоров
17:03
Електроенергія
Україна другу добу поспіль залучає аварійну допомогу з Європи: ситуація в енергосистемі станом на 23 квітня
16:51
Велика Британія ДСНС допомога Україні
Британія надіслала в Україну найбільшу від 2022 року партію пожежної техніки й обладнання
16:49
Власні програми ЗВО, бакалаврат за 3 роки: Рада підтримала євроінтеграційний законопроєкт щодо вищої освіти
16:48
Посадовця Нацполіції з Дніпропетровщини підозрюють у незаконному збагаченні на понад 14 млн грн
16:38
Ексклюзив
Роман Червінський, суд
"Прокуратура робить усе, щоб дискредитувати власне кримінальне провадження": адвокат Титич про справу Червінського
16:19
Херсонська область
Унаслідок російського обстрілу загинула 82-річна жителька Херсонщини
16:18
ЗРК РФ - С-500 "Прометей"
Шойгу пообіцяв, що цьогоріч російська армія отримає перші зразки ЗРК С-500
16:07
Снаряди 155 мм калібру
У межах військової допомоги США Україна насамперед отримає артилерійські снаряди, - СNN
16:03
OPINION
Віталій Гайдукевич
Зникнення Червінського: це Росія в Україні
16:02
Інфографіка
Ціни на пальне, АЗС
Ціни на пальне сьогодні: скільки коштують бензин, газ і дизель
15:55
Роберта Мецола
Мецола попередила про загрозу дезінформації з боку РФ, Китаю й Ірану на виборах до Європарламенту
15:50
Ексклюзив
Карта бойових дій: Авдіївка
"Росіяни намагаються зайти на наші позиції": офіцер 59-ї Окремої мотопіхотної бригади про ситуацію на напрямку Красногорівка - Нетайлове
15:46
школа в окупації
Росіяни призначають "директорами" навчальних закладів на ТОТ лаборантів і двірників, - Спротив
15:33
Оновлено
У Латвії ухвалили рішення поступово відмовлятися від вивчення російської мови в школах як другої іноземної
15:31
Віктор Янукович
Литва висилає екссоратника Януковича з сім'єю
15:30
На фото: Селін Діон
"Морально важко жити": Селін Діон розповіла, як бореться з невиліковною хворобою
15:28
Аналітика
кіно, кінотеатр
Культура на часі: що з доходами українських театрів на другий рік війни. Дослідження YouControl
Більше новин