10 довгоочікуваних фільмів, які не можна пропустити у 2018 році

Казка про людину-амфібію, протистояння струмів та жіноча версія "Друзів Оушена". Що дивитись в кінотеатрах в 2018

Еспресо.TV зібрали найгучніші прем'єри 2018 року, на які варто піти у кінотеатр.

Месники: Війна нескінченності

Режисер: брати Ентоні та Джо Руссо

Прем’єра: 3 травня

Супергерої всесвіту Marvel знову об'єднуються для порятунку світу.  За сюжетом, через чотири роки після подій у фільмі "Вартові галактики 2" частина Месників та Вартові об'єднуються, щоб зупинити Таноса. Він збирає камені вічності та за їх допомогою може змінювати реальність.

Фільм поділений на дві частини і це перша з них. Автори охарактеризували цю роботу як “Володар кілець в космосі. Цей проект анонсували ще у 2014 році, коли його фільм-попередник ще був у стадії розробки.

8 подруг Оушена

Режисер: Гері Росс

Прем’єра: липень

Жіноча версія авантюрної екшн-комедії Стівена Содерберга про команду безстрашних, хитромудрих і талановитих злодіїв-профі. Цього разу команда жінок хоче вкрасти намисто на модному вечорі і покарати тих, хто цього заслуговує.

Головною в "банді" буде сестра Денні Оушена - Деббі (Сандра Буллок). Вона відсиділа п'ять років у в'язниці і після звільнення взялася за чергову справу.

Читайте також: 10 яскравих кінопрем'єр січня. Серед них - українська казка та секс-комедія

Акторський склад у фільму вражає, чого лише варті Сандра Буллок, Кейт Бланшетт, Енн Хеттевей та Хелена Бонем Картер.

Війна струмів

Режисер: Альфонсо Гомес-Рехон

Прем’єра: лютий

Фільм про історичне протистояння Джорджа Вестінгауза і Томаса Едісона - двох винахідників, які боролись за використання постійного та змінного струмів. “Війна” розпочалася в 80-х роках XIX століття і закінчилася лише в 2007 році з переходом Нью-Йорка з постійного струму на змінний.

Разом з відомим Бенедиктом Камбербетчем головну роль у фільмі зіграв Майкл Шеннон.

Продюсер Гарві Вайнштайн якраз працював над монтажем фільму, коли вийшла перша стаття про його сексуальні домагання.

Смертні машини

Режисер: Крістіан Ріверс

Прем’єра: грудень

Інтригуюча фантастична стрічка від продюсера “Володаря кілець” в жанрі стім-панк з досить солідним бюджетом ($100 млн). Автори під час роботи над фільмом зосередилась на візуальних ефектах та оригінальній подачі казкового сюжету.

В центрі фільму - світ, який пережив апокаліпсис. Там міста пересуваються на великих колесах і пожирають інші міста заради виживання.

Першому гравцю приготуватися

Режисер:Стівен Спілберг

Прем’єра: 29 березня

Американський науково-фантастичний фільм Стівена Спілберга за однойменним романом Ернеста Клайна. Така собі кіберпанк-казка, яка пронизана духом 80-х років, але зі своєю унікальною історією.

Дії розгортаються в антиутопічному світі у 2045 році. Головний герой підліток Вейд Оуен Уоттс  днями безперервно грає у віртуальну комп'ютерну гру "Оазис", всередині якої ховається секрет вічного багатства.

Соло. Зоряні Війни. Історія

Режисер:Рон Говард

Прем’єра: травень

Нова глава космічного кіноепосу "Зоряні війни" від студії Walt Disney. Пригодницький фільм про молодість культового контрабандиста з всесвіту Хана Соло та його вічного супутника Чубакку.

Сюжет фільму розповідає про молодість Хана Соло до того моменту, як він зустрів Люка Скайуокера та Обі-Вана Кенобі.

Картина пережила зміну трьох режисерів. Попередніх два - Філа Лорда та Крістофера Міллера звільнили, бо їх фільм більше нагадували комедію. А цього продюсери не хотіли.

Форма води

Режисер: Гільєрмо дель Торо

Прем’єра: 18 січня

Нова картина мексиканського режисера Гільєрмо дель Торо в жанрі фентезі-мелодрами. Прем'єра фільму відбулася на Венеціанському кінофестивалі, де він отримав "Золотого лева" як найкращий фільм.

Нова стрічка знята у притаманному дель Торо стилі: похмура казка про кохання жінки та монстра на тлі протистояння СРСР і США в ході холодної війни. Фільм - така собі варіація на тему сюжету про людину-амфібії.

Спадкоємець Іхтіандра опиняється в секретній науковій лабораторії, де американські вчені винаходять гроші для перемоги в холодній війні. Його єдиною подругою стає німа прибиральниця, з якою у нього починається дивний роман.

Анігіляція

Режисер: Алекс Ґарленд

Прем’єра: 22 лютого

Науково-фантастичний фільм за однойменним романом Джеффа Вандермеєра з Наталі Портман у головній ролі.

За сюжетом чоловік біолога Лани, героїні Портман, зникає під час експедиції в аномальну зону з паранормальною активністю. Усі попередні експедиції в цю зону теж зникали.

Лана хоче з'ясувати, що сталося з її зниклим чоловіком та теж вирушає туди. Її нова команда складається з жінок: антрополога, психолога, географа і лінгвіста і по дорозі вони натрапляють на численні загадки.

Фантастичні звірі: Злочини Ґріндельвальда

Режисер: Девід Єйтс

Прем’єра: 16 листопада

Друга частина саги за сценарієм Дж. К. Роулінг про пригоди мага Ньюта Скамандера. Він - талановитий випускник Хогвартса. Завдяки йому і його друзям було ув’язнено могутнього чарівника Гріндевальда. Але не надовго.

Після втечі лиходій стає ще жорстокішим і єдиний, хто може йому протистояти - його колишній соратник Альбус Дамблдор.

Вже відомо, що Роулінг написала сценарій до третьої частини саги. А одразу після повідомили, що всього у серії буде 5 фільмів.

Брама

Режисер: Володимир Тихий

Прем’єра: квітень

Екранізація відомої п’єси драматурга Павла Ар’є “Баба Пріся”, яка в постановках різних театрів досі йде на сцені.

За сюжетом, у чорнобильській зоні відчуження живе сім'я, якою керує Баба Пріся. Вона дружить з русалками, поїдає галюциногенні гриби, а за часів війни зарізала 12 есесівців.

З бабою живе онук Вовчик та дочка Слава, яку покинув чоловік. Невдовзі їх життя стає неспокійним, бо Баба Пріся отримує попередження про катастрофу, яка повинна відбутися найближчим часом.

Роль Баби Прісі отримала відома українська акторка Ірма Вітовська в компанії інших відомих українських акторів.