Секс-роботи та всемогутні хатні робітники. Технології, які підкорять світ у 2018

Надія Баловсяк
18 січня, 2018 четвер
16:18

Роботи, які бавлять дітей, телевізор, який можна згорнути в трубочку та розумна шафа. Це не уривки з фантастичного фільму, це новинки однієї з найбільших технологічних виставок CES-2018

Технології та гаджети CES-2018, які нас вразили

Роботи, які бавлять дітей, телевізор, який можна згорнути в трубочку, розумна валіза, безпровідна зарядка, автомобілі, які управляються голосом… Це не уривки з фантастичного роману чи фільму, це те, що могли бачити відвідувачі однієї з найбільших технологічних виставок CES-2018, яка щороку проходить на початку січня у Лас-Вегасі.

Ця виставка – це не лише виставка досягнень найбільших технологічних компаній світу. Це ще й можливість побачити та зрозуміти, які тренди домінуватимуть у технологіях найближчі роки. Часто на CES-2018 демонструють не лише готові продукти, а й концепти, які можуть існувати у вигляді прототипів або 1-2 експериментальних екземпляри. Недарма організатори називають CES-2018 каталізатором інновацій. Цього року на виставці було представлено більше як 4 тисяч експонатів.

Читайте також: Купи собі нишпорку. Як гаджети стали занадто розумними

Були представлені продукти для роботи з технологіями віртуальної та доповненої реальності, безпілотні автомобілі, багато компаній демонстрували IoT-рішення (гаджети, які можна віднести до категорії інтернету речей). Не обійшлося без супер-процесорів, телевізорів з надвисокою роздільною здатністю та надпотужних смартфонів.

Але найголовніші анонси CES-2018 стосувалися голосового управління, робототехніки та штучного інтелекту. Робот, який розуміє голосові команди на звичайній людській мові і виконує їх – це уже не просто реальність, це повсякдення найближчого майбутнього. Єдиним обмеженням для нас може бути лише те, що такі роботи зазвичай розуміють лише англійську мову. Проте вирішення цієї проблеми – лише питання часу.

Роботи на всі смаки

На цьогорічній виставці було представлено найбільше роботів в порівнянні з попередніми роками. Ці роботи можуть виконувати абсолютно різні задачі – від спостереження за здоров’ям своїх підопічних до танців на пілоні чи навіть управління мотоциклом.

Технічно такі роботи – це комп’ютери з можливістю автономної роботи протягом декількох годин, які запрограмовані на виконання певних задач. Управляти пристроями можна як за допомогою смартфонів чи спеціальних кнопок на їх корпусі, так і з використанням голосових команд.

Не дивлячись на велике різноманіття представлених на CES роботів, їм ще далеко до того, що ми звикли бачити у фантастичних фільмах. Більшість роботів не є універсалами, вони, в основному, створені для виконання окремих задач.

По великому рахунку, багато гаджетів, які отримали назву "робот", насправді виглядають зовсім не так, як ми могли б собі уявляли. Не виключено, що розробники просто таким чином вирішили зіграти на інтересі суспільства до роботів.

У багатьох випадках представлені "роботи" – це просто розумні гаджети, які навчені робити 2-3 дії.

За пару років можна сподіватися на появу чогось наближеного до умовного роботу-універсала. Це означає, що роботи перестають бути диковинкою, гаджетом, призначеним для промислового чи військового використання, а стають предметом домашнього вжитку.

Домашній помічник Aeolus

Це, мабуть, один з найбільш універсальних роботів цьогорічної CES. Він уміє виконувати повсякденну домашню роботу – мити підлогу, користуватись пилососом, збирати і відносити брудний посуд, прибирати – знаходити речі не на своїх місцях і ховати їх, наприклад, у шафи. Для цього робот отримав технології розпізнавання об’єктів.

Цей робот може розпізнавати задачі та адаптуватися до них, вибирати, що краще зробити спочатку, а що пізніше. При цьому роботом можна управляти через смарт-динаміки Amazon Alexa и Google Home.

Робот-собака Sony Aibo

Оновлена версія Sony Aibo – чарівного песика, перша версія якого побачила світ ще у 2002 році, буквально зачарувала присутніх на презентації.

Новий робот отримав покращений дизайн, він тепер уміє впізнавати голос хазяїна та його обличчя. В Sony обіцяють, що Aibo зможе встановлювати емоційний зв’язок з усіма членами родини, може навчатися новим трюкам та запам’ятовувати, що подобається його власникам. Дані про активність робота зберігатимуться в "хмарі", звідти ж можна завантажити нові трюки та уміння для цього електронного песика.

Робот-шафа Laundroid

Якщо ви ненавидите складати одяг після прання, вам згодиться робот, задача якого – розібрати випраний одяг та білизну та скласти їх у купки.

Цей пристрій може взяти, наприклад, футболку, розпрямити її та скласти у акуратні стоси. Кожний предмет одягу записується в каталог в пам’яті робота. Для розуміння того, що саме робот аналізує, використовується штучний інтелект.

Розробники цієї величезної шафи не приховують, що робот працює досить довго, аналізує одну футболку біля 5-10 хвилин і часто не розпізнає кольори. В майбутньому його навички розпізнавання обіцяють покращити та пришвидшити його роботу.

Робот-валіза CX-1

Компанія ForwardX показала на виставці валізу CX-1. Вона має вбудовану відеокамеру, яка уміє розпізнавати свого власника. Завдяки електродвигуну валіза може їхати за вами, а ще вона має захист від крадіжок.

Робот-подушка Somnox

Розробники цього гаджета обіцяють допомогти тим, хто має проблеми зі сном. Робот у вигляді великої подушки, м’який на дотик, може підлаштовуватися під дихання свого власника. Вбудований динамік уміє вмикати колискові. Власникам подушки пропонується спати, обіймаючи її і протягом чотирьох годин поспіль робот зможе турбуватися про те, щоб людина заснула.

Робот-качка My Special Aflac Duck для хворих дітей

Ще одна м’яка інтелектуальна іграшка – робот у вигляді качки, призначений для дітей, які хворіють на серйозні хвороби, в тому числі на рак. Ця іграшка може розпізнавати дотики, відтворювати звуки та підтримувати дитину.

Цікава функція – робот може імітувати проходження хіміотерапії разом із своїм власником. Розробники робота, страхова компанія Aflac и виробник іграшок Sproutel не планують продавати його, ці качки будуть доступні лише в лікарнях.

Роботи та секс

Секс-індустрія уже давно й активно співпрацює з технологічним бізнесом. Тому поява розумних роботів для сексу була очікуваною на CES-2018.

Універсальна секс-лялька Harmony, створена компанією Abyss Creations, уміє міняти зовнішність так, як забажає її власник. Harmony – це модульна конструкція, в якій можна додавати одне з тридцяти облич, типів тіла та його елементів та навіть вибирати один з 18 типів особистості.

А ось представлені на виставці роботи-стриптизери R2-DD та TripleCPU  швидше налякали відвідувачів, аніж сподобались їм.

Їх рухи назвали недолугими, штучними, а факт появи їх на сцені назвали сексизмом по відношенню до жінок-учасниць.

Цифрове здоров’я: гаджети, які турбуватимуться про людей

На виставці було показано багато гаджетів, задача яких – турбуватися про здоров’я людей та повідомляти про стан їх організму та довкілля. Наприклад, Sensio Air — індикатор рівня забрудненості повітря, а шолом Melomind може розпізнавати мозкову активність та попереджати про наближення стресу.

Система здорового сну Nokia Sleep може відстежувати фази та тривалість сну, та на основі цієї інформації може запропонувати людині спеціальну програму, яка має покращити сон.  

Модуль Lenovo Vital Moto Mod здатен вимірювати основні показники організму людини, серед них – частоту серцевих скорочень, тиск, температуру, насиченість крові киснем, для цього достатньо лише запхати палець всередину гаджету.

Інші круті новинки 

Ось ще декілька цікавинок, вартих уваги: Samsung показала інтелектуальний холодильник, який працює під управлінням голосових команд, має сенсорний екран і може підказувати, що з продуктів потрібно купити.

Компанія LG показала CES прототип 65-дюймового телевізора, який можна згорнути в трубочку – повністю або частково.

Ще одна новинка від LG проектор HU80KA, який може показувати на стіні зображення з діагоналлю в 150 дюймів.

Ще були гаджети для тривимірного селфі, розумні дзеркала та декілька концептів безпілотних автомобілів та електрокарів.

Теги:
Читайте також:
Київ
+7°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 39.38
    Купівля 39.38
    Продаж 39.89
  • EUR
    Купівля 42.09
    Продаж 42.85
  • Актуальне
  • Важливе
2024, четвер
18 квітня
15:40
Ексклюзив
Дмитро Капранов
У Києві попрощалися з істориком, письменником і громадським діячем Дмитром Капрановим
15:30
війна з Росією нафта ППО безпілотник
Експорт російського дизельного палива впав на 25% після атак безпілотників на НПЗ, - Bloomberg
15:23
Прапор Словаччини
"Не можемо змиритися": словаки збирають гроші на снаряди для України, бо їхній уряд не підтримав ініціативу Чехії
15:21
В Укренерго розповіли, чи планують відключення електроенергії для побутових споживачів
15:14
Ексклюзив
ядерна зброя росії
Що більше Європа демонструє страх перед ядерною зброєю, то ближче РФ до її застосування, - військовий ЗСУ, експерт з нацбезпеки Варченко
15:10
вибух
На Чернігівщині росіяни атакували авто хлібокомбінату: у водія контузія
15:01
САУ "Богдана"
Зеленський: у квітні ОПК України вперше видасть одразу 10 САУ "Богдана", у травні буде ще більше
15:00
Пресреліз
Микола Тарасюк
Хороші оцінки в обмін на мерч: учитель інформатики з Житомира взяв головну відзнаку премії "Ранкові зори"
14:43
В Україні судитимуть співробітника ФСБ, який 86 діб катував жителя Харківщини
14:41
Інфографіка
долар євро валюта обмін
Курс валют на 18 квітня: скільки коштують долар, євро та злотий
14:40
Помічника Шуфрича затримали за підозрою у фінансуванні росгвардії в Криму
Помічника Шуфрича затримали за підозрою у фінансуванні росгвардії в Криму
14:36
КАБ-500 — коректована авіаційна бомба калібром 500 кілограмів
Росіяни запустили КАБи по Харківщині та Донеччині
14:29
На фото: ETNODIM випустив вишиванку на честь польської Армії Крайової
ETNODIM втрапив у скандал, створивши у співпраці з ГУР вишиванку на честь польської Армії Крайової: коментар бренду
14:29
Придністров'я
Невизнане Придністров'я просить РФ посилити охорону Дубоссарської ГЕС через "напружену ситуацію в регіоні"
14:04
OPINION
Андрій Бондар
ЗСУ перевели нас остаточно в статус "своїх сучих дітей" для світу
13:55
суд
Загибель помічника Залужного Частякова: ДБР скерувало до суду справу офіцера, який подарував гранати
13:53
В'ячеслав Богуслаєв
ВАКС конфіскував активи експрезидента АТ "Мотор Січ" Богуслаєва, звинуваченого у сприянні РФ і тероризмі
13:52
Оновлено
Вибух
РФ ударила ракетами по Дніпру: є постраждалі, пошкоджено інфраструктуру
13:50
Свято останнього дзвоника
У школах Києва останній дзвоник продзвенить 31 травня
13:38
форма ЗСУ
Держоператор тилу почав закуповувати зимову форму для ЗСУ
13:17
Кирило Буданов
Буданов: у червні РФ почне наступ, щоб захопити більше територій Донеччини та Луганщини
13:06
Жозеп Боррель
"Не можемо покладатися лише на США": Боррель закликав країни ЄС передати Україні системи ППО з власних арсеналів
12:58
Оновлено
Вибух у Криму
Удар по військовому аеродрому в Джанкої: ГУР розповіло деталі
12:52
Чорноморський флот РФ
Британська розвідка проаналізувала активність Чорноморського флоту РФ після заміни командувача
12:47
Возив окупантів у Білгород і зброю з РФ: водієві школи з Харківщини оголосили підозру
12:45
На фото: Бріжит Макрон
Французька кінокомпанія Gaumont зніме серіал про Бріжит Макрон
12:40
Оновлено
Саломе Зурабішвілі
Президентка Грузії заявила, що ветуватиме закон про "іноагентів", схвалений парламентом
12:29
ракета "IRIS-T"
Виробник Iris-T заявив, що Україна найближчими тижнями отримає ще одну систему ППО
12:29
Ексклюзив
Ірина Федорів
Соратницю Табачника призначили на керівну посаду в митниці, - громадська активістка Федорів
12:18
фейк
Зеленський "зруйнував країну", а Путін "не планує захопити Європу": добірка фейків у світі за 18 квітня
12:14
Ігор Коломойський
Росіяни пустили з молотка недобудований пансіонат Коломойського в окупованій Алушті
12:11
Огляд
світ, міжнародний огляд
Чому Трамп "ненавидить" Україну та які плани у Джонсона щодо американської допомоги. Акценти світових ЗМІ 18 квітня
12:09
OPINION
Віктор Шлінчак
Законопроєкт про допомогу США: Джонсон ставить ультиматуми
11:55
літній дощ
Можливий мокрий сніг: Наталка Діденко розповіла, де 19 квітня ймовірні опади, а де - заморозки
11:45
Енергосистема, електроенергія, обстріли
Україна застосовує аварійну допомогу з трьох країн: ситуація в енергосистемі станом на 18 квітня
11:36
Бердянськ
В окупованому Бердянську прогримів вибух, - МВА
11:35
На фото: Квентін Тарантіно
Квентін Тарантіно передумав знімати "Кінокритика" та займеться іншим фільмом
11:28
Ексклюзив
окупанти
Два основні напрямки та два допоміжні: полковник ЗСУ Селезньов припустив, де ворог атакуватиме влітку
11:14
новини Львова
Видавав себе за монаха, освячував військову техніку росіян, здавав будинки односельців: на Київщині засудили 76-річного чоловіка
11:01
новини
Росіяни зранку вдарили по Селидовому: загинула жінка
Більше новин