Перша зірка Youtube, актор та наставник Мессі. 7 несподіваних фактів з життя легенди футболу Роналдінью

7 несподіваних фактів з життя легендарного 37-річного футболіста Роналдінью, який оголосив про завершення кар'єри

Першим зібрав 1 млн переглядів у Youtube

 

Ролик із Роналдінью став першим у історії Youtube, який набрав 1 млн переглядів. Сталося це у 2005 році, коли бразильський футболіст знявся у відео виробника спортивного одягу Nike.

Ролик було завантажено лише за чотири місяці після запуску Youtube. У трихвилинному відео Роналдінью демонструє свою приголомшливу техніку володіння м'ячем та точність - він чотири рази поспіль навмисне влучив у поперечину воріт.

У 2015 році Nike на честь десятиріччя славетного ролика зробило ремастерінг колись найпопулярнішого у світі відео.

Допоміг становленню Мессі

 

Роналдінью та Ліонель Мессі

Роналдінью неабияк посприяв, аби юний аргентинський форвард Ліонель Мессі швидше потрапив до першої команди "Барселони". Він з іншими досвідченими гравцями іспанського клубу переконав голландського тренера команди Франка Райкрада забрати 17-річного гравця з дублюючого складу.

Читайте також: Зручний тренер для Мессі. Хто такий новий наставник "Барселони" Вальверде

 

Роналдінью особисто запропонував Мессі користуватися у роздягальні шафою поруч зі своєю. Також він допомагав аргентинцю на полі - перший гол за "Барсу" Лео у 2005 році забив саме з передачі бразильця.

Після того, як Роналдінью оголосив про завершення кар'єри, Мессі бразильцеві подякував та сказав, що багато чому у нього навчився.

"Хоча ти вирішив піти, футбол ніколи не забуде твоєї посмішки", – написав Мессі.

Зіпсував кар'єру вечірками

 

Роналдінью отримував задоволення від життя не лише на футбольному полі, але й за його межами. Ще під час виступів за "Барселону" він міг після матчів до ранку розважатися у нічних клубах. З роками це негативно вплинуло на його фізичну форму.

Врешті, новий головний тренер "Барселони" Хосеп Гвардіола не знайшов для Роналдінью місця у своїх тактичних схемах. Бразилець у 2008 року був вимушений перейти до "Мілану". В Італії в грі Роналдінью ще ставалися яскраві сплески, але найкращим у світі він більше не був.

Читайте також: Кволий хлопець, який зламав хребет, але став найкращим футболістом світу. Історія бразильця Кака

У 2013 році футболіста перестали запрошувати й до збірної Бразилії - під час одного зі зборів національної команди Роналдінью застали у нічному клубі. Він мріяв зіграти за Бразилію у 2014 році на домашньому чемпіонаті світу. Але до збірної більше не повернувся.

Знімається у кіно та співає

 

Роналдінью та Майк Тайсон

Роналдінью вперше знявся у кіно ще у 2002 році, коли лише розпочиналася його футбольна кар'єра. Він зіграв самого себе у популярному бразильському сералі "Клон". Потім Роні неодноразово з'являвся у серіалах.

У 2016 році він вийшов на більш серйозний рівень та взяв участь у зйомках голлівудського фільму "Кікбоксер-6", у якому також знялися Жан-Клод Ван Дамм та славетний боксер Майк Тайсон.

Продюсер фільму Роб Хікман пояснив, що участь у стрічці Роналдінью допомогла у розкрутці фільму, адже бразилець має 66 млн прихильників у соцмережах.

А минулого року Роналдінью дебютував, як співак. Він випустив сингл Sozinho - у перекладі з португальської "самотній".

Догравав у Індії

 

Роналдінью свій останній матч у великому футболі провів ще у 2015 році за бразильський "Флуміненсе". Однак, після цього ще пограв у міні-футбол у Індії.

Там саме запустили місцеву міні-футбольну прем’єр-лігу та запросили чимало зірок світового футболу - Пола Скоулза, Райяна Гіггза, Ернана Креспо. У першому сезоні лише за два матчі бразилець отримав від організаторів $500 тис.

У 2016 році Роналдінью грав за "Гоа", а у минулого сезону виступав за "Драконів Делі". Під час дебютного матчу у Індії до роздягальні, де перебував бразилець, увірвався натовп із гравців інших команд, які прагнули сфотографуватися з Роналдінью та взяти у нього автограф. Рятувати легенду довелося охоронцям.

Став футболістом завдяки брату

 

Зі старшим братом Роберто

Роналдінью захопився футболом завдяки старшому на 10 років братові - Роберто де Ассісу. Він у молодості подавав великі надії та володів блискучою технікою та швидкістю.

Роберто грав за "Греміо" та запрошувався до молодіжної збірної Бразилії, проте великих успіхів не досягнув через травму коліна.

Роберто став годувальником родини, коли Роналдінью було 8 років, а їхній батько помер від серцевого нападу. Тато вважав маленького Роналдінью талановитішим за старшого брата і казав, що він колись стане чемпіоном світу.

Вже в дитячому віці Роналдінью виокремлювався серед однолітків. В 13 років його команда"Белу Оризонті" перемогла 23:0 у матчі з міні-футболу. Усі 23 голи забив майбутній володар "Золотого м'яча".

Роналдінью не забув про роль, яку відіграв у його житті брат. Роберто весь час був його футбольним агентом. Рідна сестра бразильця також на нього працює та відповідає за зв'язки Роні зі ЗМІ.

Мав перейти до "Арсеналу" та "Манчестер Юнайтед

 

З Алексом Фергюсоном

Роналдінью швидко примусив про себе говорити у Бразилії, де грав за "Греміо" та в 2001 році привернув до себе увагу європейських клубів. 21-річний футболіст вже домовився про контракт із англійським "Арсеналом", куди його запросив славетний тренер Арсен Венгер. Але угода зірвалася, через те, що у футболіста виникли проблеми із отриманням у Великій Британії робочої візи.

Роналдінью перехопив французкьий ПСЖ, який заплатив "Греміо" за зірку світового футболу скромні 5 млн євро. За два роки парижани продали півзахисника вже набагато дорожче - за 32 млн євро.

Роналдінью узгодив контракт із англійським "Манчестер Юнайтед", де його хотів бачити легендарний Алекс Фергюсон. Але у останню мить бразильцеві зателефонував президент "Барселони" Сандро Росель та запросив до свого клубу. Роналдінью не встояв - він завжди мріяв грати за клуб, у якому виступали його славетні співвітчизники - Ромаріо, Роналдо та Рівалду.