Найкращі актори, які змагаються за "Оскар-2018". Хто вони

Улюблений актор Бреда Пітта, багаторазовий лауреат "Оскару" чи молодий і талановитий новачок. Хто отримає статуетку за "Найкращу чоловічу роль"

Еспресо.TV вирішили розповісти трохи цікавого про цьогорічних чоловіків-номінантів на статуетку "Оскар"

Тімоті Шаламе

За роль у фільмі "Назви мене своїм ім'ям"

Кар’єрі цього хлопця можна лише позаздрити. У 18 він знявся в хітовому фільмі "Інтерстеллар", а в 2018 одразу два фільми за участі Тімоті потрапили у список найкращих картин “Оскара”. Окрім “Назви мене своїм ім’ям” актор зіграв також у драмі “Леді Птаха”. 

За роль хлопця у "Назви мене..."  Шаламе вже отримав номінації на Золотий Глобус і Премію Гільдії кіноакторів, а тепер ще й і "Оскар".

У фільмах хлопець почав зніматись ще у 2008, коли йому було лише 12 років. Виріс він у кримінальному районі Манхеттена, однак попри це отримав хорошу освіту та славу. Не кожен актор може похвалитись номінацією на Оскар в 22 роки. 

Деніел Дей Льюїс

За роль у фільмі "Примарна нитка"

У цього британського актора вже є три золотих статуетки, а цьогоріч його вшосте номінували на “Оскара” за найкращу чоловічу роль. Дей-Льюїс є єдиним актором, що отримував "Оскар" у цій номінації у двох різних століттях.

У кінопресі його часто називають одним з найкращих акторів в історії, попри те, що в фільмографії Дей-Льюїса немає і 30 ролей. Актор ретельно підходить до вибору кінопроектів і зазвичай знімається всього лише раз в 3-5 років.

Читайте також: Найкращі фільми 2017, що претендують на "Оскар"

У новому фільмі Льюїс зіграв успішного кутур’є, який одягає Королівську сім’ю. Після зйомок актор оголосив про завершення кінокар’єри. Однак Деніел вже покидав на кілька років кінематограф в 90-х роках, але через деякий час повертався до зйомок.

Деніел Калуя

За роль у фільмі "Пастка"

Британський актор, який став відомий завдяки зйомках в серіалах. З’являвся в “Скінс”, “Доктор Хто” та “Чорне дзеркало”.

Це перша номінація актора на “Оскара” та ще й в найпрестижнішій номінації серед акторів. Окрім кіно та серіалів, Калуя також грає в театрі, а також пише сценарії.

Ґарі Олдман

За роль у фільмі "Темні часи”

Відомий британський актор та режисер, який зіграв в десятках фільмів. Його кар’єра почалась з ролі в драмі “Сід та Ненсі”. А потім він з’являвся в “Друзях”, “Бетмені”, зіграв Дракулу та Сіріуса в “Гаррі Поттері”.

Бред Пітт, Деніел Редкліфф та Крістіан Бейл називали Олдмена своїм найулюбленішим актором.

У цьому фільмі, який до того ж номінований на головну нагороду “Оскара”, Олдмен зіграв Вінстонна Черчиля і кінокритики називають актора “родзинкою” цього фільму.

Дензел Вашингтон

За роль у фільмі "Роман Ізраель, Esq."

Відомий американський актор та режисер, у якого три “Золотих глобуси” та два “Оскара”. Вашингтон став другим темношкірим актором, який отримав золоту статуетку за кращу чоловічу роль.

В юності актор вивчав медицину, біологію, а потім захопився журналістикою і зацікавився театром, отримав журналістську освіту.

У фільмі актор зіграв адвоката у великій фірмі. За роки своєї кар’єри він встиг зробити собі блискучу репутацію. Він раптом стає директором фірми і дізнається про великий обман та несправедливість всередині неї.