Найкращі акторки, які змагатимуться за "Оскар". Чому саме вони

Триразова володарка "Оскара" Мерил Стіп чи Марго Робі, яка погладшала на 10 кілограмів заради статуетки. Хто з акторок переможе

Еспресо.TV зібрали акторок, які можуть отримати статуетку за "Кращу жіночу роль".

Саллі Хокінс

Стрічка: "Форма води"

Завдяки ролі німої Елайзи у фільмі "Форма води" Саллі Хокінз стала кращою акторкою вже у вісьмох преміях. Ще у дев’ятьох акторка чекає на свою нагороду. Серед них і статуетка від "Оскара".

Зніматися у фільмі Гільємо дель Торо Хокінз погодилася іще тоді, коли сценарій ще не був готовий. Та коли вона дізналася, що гратиме закохану у людину-амфібію дівчину, одразу погодилася. Саме тоді вона працювала над сценарієм до короткометражки про жінку, яка не знала про те, що вона русалка.

Читайте також: 5 анімаційних фільмів, номінованих на "Оскар". Не обійшлося без українців

Дія у "Формі води" відбувається в 60-і роки, сюжет розгортається на тлі протистояння США і СРСР в холодній війні. Прибиральниця Елайза працює в секретній військовій лабораторії Балтімора. Вона залишилася німою через те, що у дитинстві отримала травму.

У лабораторію привозять новий об'єкт для вивчення, існування якого тримають в суворій таємниці. Це - амфібія з виглядом гуманоїда, до якого поступово прив'язується Елайза. Жінка спостерігає за ним і поступово між ними виникає симпатія.

Згодом керівництво вирішує вбити амфібію, і Елайза намагається організувати втечу.


Марго Роббі

Стрічка: "Я, Тоня"

Вона погладшала на десять кілограмів, перефарбувалася у блондинку із жовтим волоссям, а її обличчя напухло. Акторка Марго "довела" себе до такого стану заради головної ролі фігуристки Тоні Хардінг у стрічці "Я, Тоня". І, здається, не дарма, адже тепер вона має великі шанси отримати оскарівську статуетку за свою роль у фільмі.

"Я, Тоня" – це біографічна драма про популярну американську фігуристку Тоню Хардінг. Спортсменка зійшла з льоду, та 1990-ті роки вона була однією з найуспішніших у фігурному катанні, Вона стала першою американкою, яка виконала трюк - потрійний аксель. Та із її кар’єрою пов’язані кілька скандалів.

У 1994 році фігуристка підмовила свого тілохранителя вчинити напад на свою суперницю Ненсі Хардінг і зламати їй ногу. За напад вона отримала 3 роки умовно.

Фільм розповідає про життя знаменитої фігуристки та скандальне завершення кар’єри.


Френсіс Макдорманд 

Стрічка: "Три білборди за межами Еббінга, Міссурі"

На полиці численних нагород у акторки Френсіс Макдорманд вже є один "Оскар". Вона заробила його за роль Мардж у стрічці "Фарго" (1996), сценарій якого писали саме під Френсіс. Журнал Empire поставив Мардж Гандерсон на 75-е місце в списку 100 найбільших кіногероїв, а гру у "Фарго" назвав "найкращою в кар'єрі".

Роль матері-одиначки Мілред Хейз у фільмі "Три білборди за межами Еббінга, Міссурі" може принести акторці іще оду статуетку. Хоч вже понад 10 премій, серед яких і Гільдія кіноакторів США, назвали її кращою акторкою року.

Читайте також: Найкращі фільми 2017, що претендують на "Оскар"

У стрічці Мілред, яку грає Френсіс Макдорманд, вступає у боротьбу із поліцією рідного міста, вважаючи, що "служителі закону" не працюють над розкриттям вбивства її дочки-підлітка Анджели. Сім місяців тому її зґвалтували і вбили.

Жінка орендує три рекламних білборди, розташованих на під'їзді до міста, і вивішує там три плакати з короткими написами, що нагадують про вбивство Анджели і бездіяльність шерифа Білла Віллоубі. Вони закликають  правоохоронців врешті розпочали активне розлідування.


Сірша Ронан

Стрічка: "Леді Птаха"

"Леді Птаха" вже отримав дві статуетки "Золотого глобуса", і одну з них для фільму виборола Сірша Ронан. Премія визнала її кращою акторкою. А сам фільм побив усі рекорди за кількістю схвальних відгуків критиків.

Що таке "Оскар", Сірша знає з 12 років. Тоді її номінували як "Кращу акторку другого плану" за роль у фільмі режисера Джо Райта "Спокута" (2007). Так Ронан стала наймолодшою акторкою, яка потрапила у номінацію на премію Американської академії кіномистецтва.

Зараз вона потрапила у номінацію "Краща жіноча роль" після гри у стрічці "Леді Птаха".

В центрі сюжету - історія 17-річної старшокласниці-бунтарки Крістіни Макферсон, яка просить усіх називати її “Леді Птаха”. В маленькому містечку вона вчиться в консервативній католицькій школі та намагається втекти в Нью-Йорк.


Меріл Стріп

Стрічка: "Секретне досьє" 

Секретне досьє – це американська біографічна історична драма про журналістів двох впливових видань. Вони володіють секретними документами про хід війни у В'єтнамі. Перед журналістами постає нелегкий вибір: опублікувати секретні документи Пентагону чи все ж зберегти лояльність Білого дому.

Одну з головних ролей тут грає голлівудська акторка Меріл Стріп. Ця акторка – справжній "важкоатлет" у кінематографі. Стріп - триразова володарка премій "Оскар" з 21-ої номінацією за акторську роботу – а це більше, ніж у будь-якого іншого актора або актриси в історії кінематографа.

Також на її рахунку премії "Еммі", BAFTA і Гільдії кіноакторів США. Не варто забувати і про те, що Меріл - дев'ятикратна володарка премії "Золотий глобус" із 30 номінаціями (це абсолютний рекорд за всю історію існування премії). Тож боротися за статуетку із нею буде вкрай складно.