#Neveragain. Чому в США мітингують проти вільного обігу зброї. Фоторепортаж

14 березня кілька тисяч людей, переважно підлітків, вийшли до Білого Дому у Вашингтоні на мітинг проти вільного обігу зброї в США

Вони вшанували пам'ять загиблих під час стрілянини у Флориді 17-хвилинним мовчанням - по хвилині для кожної з жертв. Багато хто прийшов з плакатами, що вимагають зупинити насильство і "роззброїти ненависть".

Понад 14 тисяч пар взуття залишили біля Капітолію в якості тимчасового меморіалу дітям, вбитим у США при актах насильства із застосуванням зброї.

Мітинги проти вільного обігу зброї пройшли і в інших містах країни - наприклад, в Нью-Йорку і в Чикаго. У соцмережах - сотні знімків під хештегом #neveragain ("ніколи більше").

Дебати навколо цього питання активізувалися після того, як 14 лютого в одній з шкіл Флориди у місті Паркленд колишній учень - 19-річний ніколас Круз влаштував стрілянину і вбив 17 людей.

Після цього школярі за кілька днів створили протестний рух, а президент Дональд Трамп підписав меморандум про незаконність пристосувань, що підвищують скорострільність гвинтівок.

Крім того, він заявив про необхідність збільшення вікового обмеження на покупку автоматичної зброї до 21 року і підтримав посилення перевірок покупців при продажу зброї.

Також американський президент зв'язав зростання насильства в Америці з відеоіграми - і навіть зустрівся з представниками ігрової індустрії. Однак він як і раніше має намір захищати і право американців на носіння зброї, забезпечене другою поправкою Конституції.