Глисти, туберкульоз та молитва. Моторошні дієти минулого століття

Глисти, туберкульоз та інші способи схуднути, які категорично можна пробувати в домашніх умовах.

Весна близько, а ви досі не схуднули? В минулому жінки також переймались через свій зовнішній вигляд і застосовували дуже небезпечні та моторошні способи схуднути.

Якщо ви зараз теж шукаєте способи втратити вагу, то не робіть нічого з цього списку.

Матеріал - адаптований переклад статті Terrible Fad Diets Throughout History Дженніфер Врайт для Racked.

Зараження туберкульозом

У 1800-х роках сухотний вигляд був дуже модним. Худорляве і кволе тіло, бліде обличчя та постійна слабкість - таким страждали люди, хворі на туберкульоз. Тому багато дівчат спеціально намагались заразитись цією хворобою. 

Кожен, хто захворіє на туберкульоз, в будь-якому випадку втрачає вагу. Однак вони також починають кашляти кров’ю, їх легені руйнуються і вони вмирають.

Лікар XIX ст. Томас Троттер скаржився, що тоді здоровий зовнішній вигляд та рум’янець вважався ознакою низького рівня життя та надмірної вульгарності. А в жінках цінували блідий колір обличчя та надмірна худобу. Багато жінок через таке фанатичне схуднення помирали. 

Вікторіанська муза Ліззі Сіддал та натхненниця жінок в своїх зверненнях говорила, що була хвора на туберкульоз. Однак тепер вчені більш схильні думати, що в неї була анорексія та залежність від опіатів.

Ковтання глистів

У Вікторіанські часи багато жінок фанатично намагались схуднути, щоб отримати осину талію - таку модну в ті часи.

Одним із способів було ковтання стрічкового черв’яка - одного із видів глистів. Паразит живе у шлунку та поглинає усю їжу, яка надходить в шлунок. 

Зазвичай паразити були у формі капсули, яка розчинялась одразу після прийому. Найбільш огидним у цьому способі був сам черв’як, бо всередині жінок вони дуже швидко росли. Деякі могли досягати понад 9 метрів.

Продавались також таблетки, які по ідеї мали  вбити паразита. Якщо ж пігулка не допомагала, жінкам рекомендували сидіти з відкритим ротом перед мискою з молоком.

Сигаретна діета

Спершу цигарки маркували як такі, що допомагають знизити вагу. На фоні боротьби феміністок за право голосу та проти патріархату, жінки почали масово курити.

Реклама 1929 року відомого бренду Lucke Strike закликала обирати цигарку замість солодощів. Ці плакати збереглись і досі.

Тоді серед жінок було дуже модно курити, а коли з реклам почали говорити, що вони допоможуть схуднути - жіноче куріння було дуже поширеним явищем. Жаль, що тоді компанія не розповідала про рак легень від куріння.

Дієта імператриці Сісі

Все те, що зараз роблять рок-зірки, не зрівняється з імператрицею Сісі, яка жила в XIX столітті. Жінка спала з обмотаною сирим м’ясом, м'ясо покривало обличчя.

Щоб зберегти свою 19-сантиметрову талію, її раціон загалом складалась з бульйону, зробленого із соку сирих качок. У неї навіть був спеціальний “качковитискач” для цього процесу.

Тепер дієтичний суп із брокколі не здається таким несмачним, чи не так.

Винні ванни

У книзі Ханни Вуллі “Словник леді” 1690 року йшлося, що купання у різних дивних рідинах повинні допомогти дівчатам схуднути.

Ідея приймати ванну із вина звучить як розвага. Однак за рецептом Вуллі, до вина потрібно додати полин, каламінту, ромашку та шавлію.

Це, очевидно, не приносило ніякого результату, однак в книзі переконували навпаки.

Вимолити собі стрункість

У вас зайва вага, тому що диявол так хоче. Саме так переконували в популярній в 1977 році книзі про схуднення. Автор книги переконував, що усі їдять, бо нечистий вбив їм у голову "нестримний голод". Так само, як він зробив із Євою. 

 

Цей голод можна подолати молитвою і різноманітними вправами. Наприклад, уявляти себе худими. Також автор рекомендував 10-денне голодування на воді, а коли уся сім'я вечеря - потрібно читати Біблію. 

Спляча дієта

Протягом кількох днів, ті хто хотіли схуднути, приймали седативні препарати і спали. Тому що, коли вони спали - вони, відповідно, не їли.

Проблема була лише в тому, що великі дози снодійних шкодили здоров'ю та руйнували природній цикл сну. Також після прокидання вони були дуже голодними та просто об'їдались усім можливими.

Був дуже високий ризик померти під час такого довгого сну. Є інформація, що таким способом користувався Елвіс Преслі.