Секс майбутнього: 3D-друк інтимних місць і близькість у віртуальній реальності

Секс стане високотехнологічним і більш багатогранним. Як це вплине на інтимні стосунки і чи стане причиною для відмови від них із реальними людьми

За словами дослідників, вже до 2028 року чверть населення буде займатися сексом зі своїми партнерами за допомогою різних пристроїв на великій відстані. У 2045-му ж один з 10 людей матиме досвід сексуальних стосунків із гуманоїдним роботом.

Тому дослідники Манітобського університету, що в Канаді, вирішили назвати таку особливу сексуальну орієнтацію для людей, які займаються сексом з роботизованими ляльками і захоплюються віртуальною порнографією, окремим словом.

Цифросексуали (digisexuals) — це люди, чия сексуальна ідентичність пов’язана із використанням новітніх технологій.

Наразі таке захоплення віднесли до нетипових сексуальних практик, бо цифросексуальність може призвести до проблем у спілкуванні із іншими людьми.

Як можна займатися сексом без людини

Віртуальна реальність

Компанія CamSoda наближує людей до цифросексуального майбутнього. У 2016 році вони запустили платформу BlowCast, де чоловікам можуть влаштувати оральний секс. Для цього користувачу потрібно одягнути окуляри і шолом віртуальної реальності, а також повинен бути теледільдонік – іграшка для інтиму на відстані.

Над нововведеннями із компанією працював стартап Kiiroo, який розробляє "розумні мастурбатори". Їхні пристрої збирають сенсорні дані з фалоімітаторів жінок і передають тактильні відчуття дистанційно.

Користувачу для цього потрібно підключити свою іграшку до мережі, завантажити дані і відео з бібліотеки BlowCast і насолоджуватись віртуальним сексом. Такий спосіб користувачам до вподоби, адже все за них роблять технології.

Рольові онлайн-ігри

Найбільш "просунутими" вважають віртуальні світи для дорослих Red Light Center, Second Life и 3DXChat. Розробники намагаються об’єднати реальний і віртуальний світи, а допомагають це зробити високотехнологічні іграшки та VR-технології.

Та вони лише у процесі: змазані і не дуже точні обличчя не надто збуджують користувача. Розробники сподіваються довести проекти до досконалості вже до 2024 року.

Ці проекти перегнав американський стартап Camasutra VR. Його заснували в 2017 році, і автори зі старту проекту величезними кроками ідуть до кінцевої мети. Зараз вони намагаються створити секс-аватари 10 порноакторок за допомогою motion-capture-технологій.

Користувач зможе взаємодіяти із ними, для цього потрібні будуть лише спеціальні VR-костюми. А спробувати перенести себе у віртуальний світ для дорослих можна буде у 2019 році. Принаймні, так обіцяє команда стартапу.

Інтимна іграшка = частина тіла вашого партнера

До  2025 року, за даними дослідження, активно буде використовуватися 3D-друк інтимних частин тіла партнера, яким можна буде з’єднати з тілом секс-робота. Щоб посилити відчуття та робити секс реалістичним, застосовуватимуть технологію теледільдоніки.

Як в радянські часи. Сексу знову не буде?

За словами автора подкаста The Future of Sex Брайні Коул, протягом десятиліть нові технології дуже сильно впливали на відносини людей і розуміння любові. Більш сучасні технології, такі як контрацептиви, повністю змінили погляд на секс, відокремили його від продовження роду і подарували жінкам більше контролю.

Технології покликані зробити близькість більш ефективною, але складно уявити якийсь короткий шлях до цього, оскільки на створення відносин потрібно і час, і досвід.

Технології віртуальної реальності допоможуть долати відстань, можливості штучного інтелекту і деякі технології інтернету речей - імітувати близькість. Питання в тому, чи буде це нам корисно. Очевидно, що ці нововведення змінять і суспільство в цілому, і ставлення до звичних речей.