11 кінопрем'єр квітня. Серед них - два нові українські фільми

Нова частина шаленої стрічки "Таксі" і мультик про легендарного да Вінчі. А ще покажуть українські документальні драми "5 терапія" і "Зрадник"

Еспресо.TV знає, які фільми у квітні ви будете дивитися, роззявивши рота.

Секс-контроль (Blockers)

Країна: США

Жанр: комедія

Режисер: Кей Кеннон

Прем'єра: 5 квітня

Про що фільм: Три юначки готуються до випускного у школі. Там вони планують позбутися незайманості і розпочати своє доросле життя. Про це випадково дізнаються їхні батьки. Звісно ж, вони бурхливо реагують і розробляють план, аби запобігти цьому і знищити навіть найменші натяки на секс. Дочок вони готові стерегти усю ніч.


Тихе місце (A Quiet Place)

Країна: США

Жанр: драма, жахи

Режисер: Джон Красінські

Прем'єра: 5 квітня

Про що фільм: Невелика сім'я живе далеко від усіх на власній фермі. Та їх будинок не зовсім звичний: там живуть жахливі монстри, які можуть знищити будь-кого, якщо почують хоча б один звук.

Через це уся родина із двома дітьми навчилася спілкуватися мовою жестів, а пересуватися будинком вони змушені абсолютно безшумно. Чоловік і дружина щосили намагаються вберегти своїх дітей від чудовиськ.


Операція Ентеббе (Entebbe)

Країна: Велика Британія, США

Жанр: драма, кримінал, трилер

Режисер: Жозе Паділья

Прем'єра: 5 квітня

Про що фільм: Четверо терористів в 1976 році захопили в полон цілий літак, який прямував з Тель-Авіва до Парижа. Вони зробили вимушену посадку в аеропорту Ентеббе в Уганді. 248 пасажирів опинилися у полоні озброєних людей. Ті згодні відпустити людей, якщо відпустять засуджених палестинських злочинців із ізраїльських в'язниць.

Якщо умови не виконають за тиждень, будуть вмирати невинні люди. Тому влада зважується на ризиковані кроки.


Жага смерті (Death Wish)

Країна: США

Жанр: бойовик

Режисер: Елай Рот

Прем'єра: 5 квітня

Про що фільм: Бандити в Чикаго планують вбити дружину і згвалтувати дочку хірурга Пола Керсі прямо в його будинку. Поліція бездіяльна, тому Пол вирішує відбиватися від нападників сам.

Хірург готовий відшукати кожного причетного до вбивства його дружини і помститися. Поки він намагається захистити сім'ю, паралельно стає інтернет-знаменитістю.

Головну роль у фільмі грає американський актор Брюс Вілліс.


Леонардо: Місія Мона Ліза (Leo Da Vinci: Mission Mona Lisa)

Країна: Італія

Жанр: мультфільм

Режисер: Серджіо Манфіо

Прем'єра: 12 квітня

Про що фільм: Цей мультик про хлопчика Лео да Вінчі. У нього є дуже багато неймовірних ідей. Не всі вони хороші, але Лео не здається і втілює їх у життя знову і знову.

Допомагає да Вінчі у всіх його починаннях кращий друг Лоренцо. А ще да Вінчі сподобалася одна дівчинка. Чи то Мона, то чи Ліза. Він дуже хотів її намалювати. Але ось одного разу будинок дівчинки згорів, і вона залишилася ні з чим. Лео з Лорецно готові піти на все, щоб допомогти Моні Лізі.


Правда або дія (Truth or Dare)

Країна: США

Жанр: жахи

Режисер: Джеф Водлоу

Прем'єра: 12 квітня

Про що фільм: "Правда або дія" — невинна гра, яка може нашкодити хіба що відносинам між людьми. І так було завжди до того моменту, поки в гру не втрутилися надприродні сили.

Компанія друзів поїхала на відпочинок до Мексики і вирішила пограти. Але тепер вона переслідуватиме їх усе життя. Якщо хтось із них збреше або відмовиться виконувати дію - негайно помре.


Таксі 5 (Taxi 5)

Країна: Франція

Жанр: бойовик, комедія

Режисер: Франк Гастамбід

Прем'єра: 19 квітня

Про що фільм: Переведеного в поліцейську дільницю міста Марселя офіцера призначають відповідальним: він повинен упіймати банду італійських грабіжників. Це зробити нелегко, адже злодії їздять на потужних автомобілях Ferrari. Йому на допомогу прийходять старша племінниця Даніеля і жахливий водій на легендарному білому таксі.


5 терапія (The 5th therapy)

Країна: Україна

Жанр: драма

Режисер: Аліса Павловська

Прем'єра: 19 квітня

Про що фільм: Український драматичний трилер "5 терапія" знятий на основі життєвої історії одеського журналіста та громадського діяча Стаса Домбровського.

Стас Домбровський був наркоманом. В 17 він років дізнається, що у нього ВІЛ, тому починає вживати ще більше наркотиків. Гроші отримує злочинним шляхом, і невдовзі потрапляє до в'язниці.

Через тяжкі захворювання він потрапляє до палати, яку називають "п'ята терапія", у якій знаходяться найтяжчі пацієнти. Через стан здоров’я Стас виходить на волю раніше і розуміє, наскільки сильно він хоче жити.


Нелюбов (Loveless)

Країна: Росія

Жанр: драма

Режисер: Андрій Звягінцев

Прем'єра: 19 квітня

Про що фільм: Стрічка "Нелюбов" розповідає про сім'ю москвичів, які дійшли до розлучення. Подружжя Женя та Борис хочуть розірвати стосунки і роз'їхатися. Вони знайшли нових партнерів, і у своєму житті більше не знаходять місця для 12-річного сина Альоші.

Коли їх син випадково підслуховує розмову батьків про те, що краще б багато років тому вони зважилися на аборт, хлопчик зникає без вісті.

Фільм виборов приз журі на Канському міжнародному фестивалі і виграв іще 11 нагород на інших кінофестивалях та конкурсах.


Зрадник 

Країна: Україна, Литва

Жанр: драма

Режисер: Валеріу Жерегі

Прем'єра: 26 квітня

Про що фільм: 1970-ті. Радянська України. Куратор від КДБ дає наказ перемонтувати щойно закінчений фільм відомого режисера: він висвітлював українську "громадянську війну" з правдивого ракурсу. це суперечить політиці Партії.

Перемонтаж доручають режисеру-стажерці. Дівчина розуміє, що повинна захистити авторське бачення та історичну правду.


Месники: Війна нескінченності (Avengers: Infinity War)

Країна: США

Жанр: фантастика, бойовик

Режисер: Ентоні Руссо, Джо Руссо

Прем'єра: 26 квітня

Про що фільм: Поки Месники і їхні союзники продовжують захищати світ від різних небезпек, виникає нова загроза з космосу - Танос. Міжгалактичний тиран хоче зібрати всі шість Каменів Нескінченності - артефакти неймовірної сили. Із ними він зможе змінювати реальність за своїм бажанням. Доля Землі ніколи ще не була такою невизначеною.