Тренчі, джинсова манія і квітковий принт. Як одягатися цієї весни

Провідні дизайнери вже визначили нові тренди і кольори. Серед них - костюми, одяг із логотипами і насичена палітра пастельних та яскравих кольорів

Еспресо.TV знає, що потрапило до трендів весни 2018 року. 

Блиск і гліттер

Блискіток багато не буває. Світові бренди знову захопилися гліттером та пайєтками і відтворили стиль 20-х років. У своїх нових колекціях дизайнери представили і повністю блискучі наряди, і одяг із вишивкою з пайєтками, і блискучі тканини. Серед відомих брендів - Salvatore Ferragamo, Alberta Ferretti, Prada та інші.


Квітковий принт

І знову тренді квітковий принт. Жовті, червоні чи рожеві – немає значення, якого кольору квіти. Головне, аби їх було якомога більше. Вони можуть «розквітнути» будь-де: суцвіття можуть прикрасити сукні, жакети, штани, джинси та блузи.

Max Mara та Chloé показали, як зробити так, щоб квітковий принт виглядав стильно.


Комбінезони

Скажете, комбінезони лише для вагітних? Неправда. Тепер цільні костюми стали трендом. Крім того, що вони зручні, вони підійдуть будь-кому. До речі, носити комбінезони можуть не лише жінки, чоловікам вони пасують не менше.


Логоманія

Нульові і далі з нами. У новому сезоні повернеться мода на гігантські логотипи, не за горами і розквіт монограм: орнамент на шубі Fendi і принт Lanvin - тому підтвердження. Та тепер це не гламур, а прояв іронії.


Тренч

Основне місце, як і раніше займає тренч, цього разу - у вигляді сукні зі спущеною лінією в районі плечей або просто плащі з легких тканин, які можна носити замість сукні на голе тіло або в тандемі з короткою спідницею, шортами або брюками.


Більше джинсу

Джинси, денімові сорочки та курточки – усе це можна тепер можна одягнути одночасно і не переживати про те, що це вигялдатиме не модно. А, з рештою, джинс – це вже класика, тож він ніколи не припинить бути трендом.

Читайте також: Головні модні тренди 2018 року. Пластик, пір'я та бахрома


Костюми

Тепер усім, хто слідкує за модними тенденціями, доведеться полюбити офісний стиль. Строгі костюми наступають! Для тих, хто любить візерунки, може обрати костюм в клітинку та смужку. Та попереду усіх – моноколірні костюми. Особливо модним став сірий колір.

Але не варто загострювати увагу лише на класиці: наприклад, Alexander Wang замість класичних стрілок на брюках робить блискавки.

Не обмежують і у виборі фасону: штани можуть бути кльош, звуженими і укороченими, довгими і прямими. І жодного натяку на офіціоз.


Дикий принт

Дизайнери відмовляються від натурального хутра та шкіри, але при цьому компенсують свою відмову анімалістичними принтами.

Варто пам’ятати: коли ви створюєте свій образ, можна використовувати лише одну річ з таким принтом, адже він сам по собі дуже ефектний. Поєднати його можна із базовими речами з натуральних матеріалів.


Кольори

Цьогоріч весна повністю розквітне. Кольори, які визнані модними цієї весни, розкриють майже усю палітру. Двічі на рік Інститут кольору Pantone оголосив наймодніші кольори. Список у 2018-му очолив ультрафіолетовий.

Аркадія

Аркадія - єдиний зелений відтінок, який потрапив до уваги фахівців Інституту. Цей колір, завдяки його світло-блакитний основі, навесні і влітку виглядатиме чисто і свіжо.

Весняний крокус

Весняний крокус - середнє арифметичне між кольром рожевої лаванди і яскравим ультрафіолетовим. Цей колір для тих, хто шукає витончену золоту середину иіж усіма кольорами. Відтінок фіолетового прекрасно поєднується з іншими яскравими кольорами.

Іволга

Перший актуальний цієї весни жовтий відтінок отримав назву на честь невеликої жовтої пташки - іволги. Якби не вона, то цей колір можна було б назвати на честь лимонного пудинга - не надто яскраво, але в той же час досить насичено.

Така подвійність дозволяє поєднувати його як із глибокими кольорами, так і з більш пастельними.

Черрі

Глибокий червоний відтінок, який отримав назву черрі, має в своїй основі теплий помаранчевий колір. Поєднувати його з іншими яскравими кольорами не рекомендується: відмінним дуетом для чері стане хакі та коричнева гами.

Хлопчачий блакитний

Холодний проміжний відтінок між синім і блакитним в цьому сезоні отримав смішну назву - хлопчачий блакитний, що в оригіналі звучить Little boy blue. Цей відтінок може бути універсальним, проте найкраще поєднувати із іншими відтінками синього та блакитного.

Масло чилі

Відтінок коричневого, який отримав назву "масло чилі" - терпкий і насичений, від нього віє пряними спеціями. Ризикнути і погодитися на пальто або, скажімо, тренч в такому кольорі погодиться не кожна. Воно й зрозуміло: підібрати підходящу пару і вгадати з колірною температурою іншого кольору – справа не з простих.

Емперадор

Гарний відтінок коричневого нагадує колір плитки молочного шоколаду, в цьому сезоні називається "Емперадор". В пару до нього згодяться світлі відтінки синього, зеленого або їх проміжного варіанту - бірюзового, а також світло-рожевого або світло-жовтого.

Квітуча жоржина

Рожеві кольори не залишають добірки Pantone третій сезон поспіль: минулої весни і влітку божеволіли через колір блідого кизилу і рожевого деревію. У цьому сезоні у тренди виходить жоржиновий.