Що взути навесні. 9 українських брендів взуття

Кеди, класичні туфлі чи яскраві босоніжки. Що ще українські виробники пропонують взути у теплу погоду

Еспресо.TV зібрав українських виробників взуття в один матеріал, щоб ви змогли знайти свою пару.

GOR

Виробництво взуття GOR заснував Гор Аветисян. У дитинстві він часто бував на взуттєвій фабриці свого батька.

Спочатку Гор обрав офісну роботу. Згодом вирішив повернутися до взуття і відкрив своє виробництво.

Шиють взуття п’ятеро людей, окрім Гора. Для підошви зазвичай використовують італійські та українські матеріали. Верхню частину шиють із натуральної шкіри.

Туфлі і кеди у GOR коштують 2300-2500 грн., ціни на зимові моделі - 2800-3500 грн.

Бренд шиє взуття лише зі свого модельного ряду, але може замінити колір шкіри і підошву. Візьмуться за індивідуальне замовлення, якщо сподобається ідея клієнта.


FATYANOVA

 

FATYANOVA - це бренд жіночого взуття. Його засновниця Крістіна Фатьянова спочатку хотіла створювати одяг. Пізніше дівчина вирішила, що хоче не одягати, а взувати людей. Перша модель, яка з’явилася у бренда - туфлі з хвилястим вирізом до кісточки, які досі є в колекції.

Взуття шиють із натуральної шкіри, нубука, замші, а також овечої шкіри. Їх закуповують в Україні, Італії, Туреччині і Китаї. У FATYANOVA взуття шиють вручну. На виробництві працює всього 10 людей. Вони можуть пошити повні розміри та із половиною.

Черевики коштуватимуть від 1800 до 2800 грн., а туфлі - 1700-1900 грн. Якщо колір взуття не подобається, бренд може замінити його на інший.


L.a.p.t.i

Підприємці з Одеси підглянули ідею у Європі. Їм сподобався яскравий дизайн і зручність еспадрілій, тому вирішили виробляти їх і в Україні.

Тепер бренд виготовляє різне взуття з натуральної шкіри і замші, оксамитових і льняних тканин. А ще є взуття із сатину і конопляного текстилю. Lapti закуповують матріали в Італії та Іспанії, інші деталі – в українських виробників.

Для підошви найчастіше використовують етиленвінілацетат. Це альтернатива гумі. Для зимових моделей обирають поліуританову підошву. Для еспадрілій підошву плетуть із натурального джуту. Взуття шиють вручну.

Є жіночі, чоловічі і дитячі моделі. Кеди коштують від 1800 грн., сліпони та балетки - від 800 грн. Ціна на кросівки - від 2200 - 4800 грн.


Wladna

Wladna нещодавно відсвяткував своє 20-річчя. У 90-х роках взуття було дефіцитним, тому подружжя Володимир і Наталя Когути заснували власне виробництво у Житомирі.

Компанія закуповує натуральну шкіру і замшу в Італії та Туреччині. Є також моделі з оксамиту і спеціальної взуттєвої тканини. Взуття роблять з нуля.

За бажанням покупця, Wladna може комбінувати інакші кольори чи змінювати висоту підборів. Ціна залишається такою ж, як і на готову пару. Пошити взуття за власними мірками і ескізом можна лише на виробництві у Житомирі.

Літнє взуття коштує від 1500 грн до 2400 грн., міжсезонне і зимове - від 1900 до 2800 грн.


Artell

Андрій Чипіга заснував Artell більше трьох років тому. Піля десяти років торгівлі чоловік вирішив піти на курси, щоб навчитися шити взуття. Його хобі переросло у власний бізнес.

Тепер його бренд виготовляє взуття зі шкіри, замші, які він замовляє в Італії.

Із кольорами і фактурою можна експериментувати, і до них підбирати підошву іншої форми, відтінку і розміру. Якщо у вашої ноги є особливості, бренд врахує це при пошитті.

Взуття є чоловіче та жіноче. Черевики коштують від 3000 грн, броги від 3600 грн, а босоніжки на підборах - 2400 грн.


O’DARKA specific

O'DARKA specific — бренд, який був мрією двох подруг Дарини та Ірини. У дитинстві вони хотіли відкрити власну майстерню, а у студентські роки — магазин із італійським взуттям. Згодом дівчата вирішили, що створюватимуть взуття власноруч.

O'DARKA працює із італійськими постачальниками підборів та підошв. Підбори замовляють у Del Brenta s.r.l., яка постачає матеріали Christian Dior, Lois Vuitton та інші. Клиноподібний каблук від цієї компанії є у парі ботильонів Kylie. Такий ж є і у бренду LV.

Для верхньої частини взуття використовують італійську шкіру і замшу.

У O'DARKA specific є дизайн-бюро. У них можна адаптувати під себе вже готові варіанти взуття чи створити нову модель за своїм задумом. За останній рік вони пошили 138 пар за індивідуальним дизайном.

Бренд шиє жіноче взуття. Туфлі на шпильці або підборах коштуватимуть від 2700 до 3600 грн., босоніжки — від 2500 до 4200 грн., а ботильони - від 3500 грн.


Te-Shoes

Двоє знайомих Павло та Сергій дуже хотіли відкрити власну справу. Сергій вже виготовляв взуття, тому Павло підчепив його ідею. Так у 2014 році з’явилися Te-Shoes. До проекту приєдналася дружина Павла.

Бренд шиє взуття зі шкіри, велюру. Майстри виготовляють взуття своїми руками.

Для верхньої частини та підкладу взуття замовляють шкіру з Італії, а підошву - у італійських виробників Vibram і LiveTech. Інші деталі купляють в Україні і Туреччині.

У Te-Shoes можна змінити колір верхньої частини своєї пари, обрати колір підкладу і підібрати підошву у тон.

Вартість туфель коливається від 2500 до 3500 грн. Є жіночі і чоловічі моделі взуття.


Хамелеон

Подруги Олена і Ліля працювали у міжнародній інтернет-компанії. У 2014 році вони ризикнули і відкрили власний бренд. Його назвали Хамелеон.

Здебільшого вони використовують італійську та українську сировину. Дівчата власноруч розробляють колодки і тестують їх. Далі під них замовляють підошви і вручну затягують на колодках.

У “Хамелеона” немає власного виробництва, але компанія співпрацю з майстрами.

Бренд не шиє взуття за ескізом клієнта, але він може обрати одну пару із модельного ряду і замінити колір та прикраси. Усі моделі бренд робить яскравими і щоразу додає нові деталі до взуття.

Пара туфель коштуватиме 2800 грн, балетки - 1800 грн, кеди - від 2000 грн.


Kasandra

Бренд Kasandra заснували 12 років тому у Львові. Для свого взуття вони замовляють натуральні матеріали. Для підошви використовує спінений етиленвінілацетат. Він екологічно чистий і не викликає алергії.

Спортивне взуття роблять із поліуретанової підошви. Деякі пари виготовляють із підошвою з термогуми.

Верхню частину Kasandra шиє з лицьової шкіри. Вона пропускає повітря, вбирає вологу, а саме взуття еластичне і довговічне. Якщо взуття тканинне, то зроблене не менш, ніж на 80% із бавовни.

Балетки тут коштують від 1300 грн, жіночі кросівки та туфлі від 1700 грн.. Ціна на усі моделі чоловічого взуття – від 2000 грн.

Якщо у каталозі немає потрібної моделі, бренд може зробити будь-яке взуття на замовлення.