"Баварія" - "Реал". Все про півфінал Ліги чемпіонів

Сьогодні німецька "Баварія" приймає іспанський "Реал" у першому матчі 1/2 фіналу Ліги чемпіонів

Ліга чемпіонів. 1/2 фіналу. Перший матч

"Баварія" (Німеччина) - "Реал" (Іспанія)

25 квітня, Мюнхен, "Альянц Арена"

Початок - 21:45

Пряма трансляція на телеканалі "Футбол 2"


Як команди потрапили до півфіналу

"Реал" нинішнього сезону у плей-офф отримав надзвичайно незручну сітку. У 1/8 фіналу мадридці потрапили на французький ПСЖ, який після групового раунду вважався одним з фаворитів Ліги чемпіонів.

Команда Зінедіна Зідана вдома перемогла 3:1 та готувалася до складного випробування у повторній грі. Проте, завдання "Реалу" виявилося спрощене травмою лідера парижан - Неймара. За відсутності найдорожчого футболіста світу чинні володарі Кубка чемпіонів перемогли вдруге - 2:1.

Після першого чвертьфіналу проти "Ювентуса" у Турині, здавалося, що "Реал" уже у наступному раунді. У рімейку фіналу Ліги чемпіонів-2017 мадридці перемогли 3:0. Дубль зробив Кріштіану Роналду, ще один гол - на рахунку Марсело.

Але у повторній грі на "Сантьяго Бернабеу" господарі примудрилися розгубити солідну перевагу і на 61-й хвилині після дублю Маріо Манджукіча та голу Блеза Матюїді "горіли" 0:3.

Матч завершився гучним скандалом. Англійський рефері Майкл Олівер призначив у компенсований час суперечливий пенальті за фол Медхі Бенатія проти Лукаса Васкеса та ще й вилучив за суперечки голкіпера "Ювентуса" Джанлуїджі Буффона. Роналду на 90+8 хвилині реалізував одинадцятиметровий та вивів "Реал" до півфіналу.


"Баварія" дісталася 1/2 фіналу набагато спокійніше. Спочатку вона не зустріла належного спротиву з боку "Бешикташу" - 5:0, 3:1. У чвертьфіналі мюнхенці здолали іспанську "Севілью". Команда Юппа Хайнкеса забезпечила собі запас міцності у гостях, де виграла 2:1. Німцям допоміг автоголом Хесус Навас, ще одного точного удару завдав Тьяго Алькантара. Вдома "Баварія" зіграла "за рахунком" та досягла сприятливої нульової нічиєї, яка відкрила їй шлях до 1/2 фіналу.


З чим "Баварія" та "Реал" підходять до матчу

"Баварія" після виходу до півфіналу ЛЧ оформила чемпіонство у Бундеслізі, де вона випереджає найближчого конкурента - "Шальке" - на 22 очка. Три попередні гри мюнхенці виграли з великим рахунком: у Кубку країни проти "Байєра" (6:2) та чемпіонаті Німеччини - у "Борусії" з Менхенгладбаху (5:1), та "Ганновера" (3:0). У останній грі 21 квітня за "Баварію" ганноверцям забивали Томас Мюллер, Роберт Левандовскі та Себастьян Руді.


"Реал" у чемпіонаті Іспанії вже втратив шанси на чемпіонство. Мадридці мають 68 очок та займають лише третє місце. Лідирує "Барселона", у якої 83 пункти, другий - "Атлетико" з 72 балами. У минулому турі Прімери команда Зідана зіграла вдома внічию з "Атлетиком" із Більбао - 1:1. Мадридці врятувалися від поразки лише на 87-й хвилині, коли забив Роналду.


Якими будуть склади

Перед півфінальним матчем більше підстав для хвилювання має Юпп Хайнкес. Давно травмовані вінгер Кінгслі Коман, півзахисник Артуро Відаль та голкіпер Мануель Нойєр. Проте більш відчутною для тренера може стати відсутність лівого захисника Давіда Алаби, який 24 квітня пропустив тренування через старі проблеми зі спиною. Через ушкодження під питанням також вихід на поле півзахисника Корентена Толіссо.

Зінедін Зідан сьогодні має шанси виставити оптимальний склад - під питанням лише участь у грі Начо. Очікувалося, що захисник повернеться після травми лише у травні, але він відновився швидше та полетів з "Реалом" до Мюнхена. Проте у якій формі перебуває футболіст наразі незрозуміло.   


Як суперники грали між собою раніше

Протистояння між "Баварією" та "Реалом" - єврокубкова класика. У континентальних турнірах вони зіграли між собою 24 матчі. По 11 разів перемагали обидва суперника, двічі було зафіксовано нічию.

Востаннє мюнхенці та мадридці зустрічалися у чвертьфіналі Ліги чемпіонів у минулому сезоні. У першій грі "Баварія" поступилася на своєму полі 1:2. На гол Артуро Відаля гості відповіли дублем Роналду.

У повторній зустрічі німецькій команді вдалося ліквідувати відставання - у власні ворота забив Серхіо Рамос, ще один гол на рахунку Левандовскі. У мадридців відзначився Роналду - знову 2:1.

"Баварія" ще наприкінці основного часу залишилася у меншості після вилучення Відаля. У овертаймі Роналду оформив хет-трик, ще одного точного удару завдав Марко Асенсіо. "Реал" переміг 4:2, а футболісти "Баварії" звинуватили угорця Віктора Кошшаї в упередженому суддівстві. Так що чергове мюнхенсько-мадридське протистояння обіцяє бути особливо принциповим.


Хто буде фаворитом

У сьогоднішньому матчі букмекери вважають фаворитом "Баварію". На перемогу мюнхенців вони пропонують коефіцієнт 2.00, на виграш "Реалу" дають 3.50, на нічию - 3.75. Проте, у двохматчевому протистоянні невеличка перевага на боці мадридців. На те, що вони зіграють 26 травня у Києві у фіналі дають 1.83, в той час, як на "Баварію" пропонують 1.95.