"Чужий", машини партійних бонз і Вермахту - ретро-авто в Києві

Фестиваль вінтажних автомобілів під назвою OldCarLand відкрився на території Музею Авіації в Києві

Шоу відкрилося в п'ятницю і буде тривати з 27 квітня по 1 травня. Поки що не всі зібралися, але організатори прогнозують, що цього року в автосамміті візьмуть участь не менше 1000 автомобілів, серед яких є унікальні та дуже рідкісні екземпляри.

Монстр "Чужий". На жаль, самостійно рухатися не може. Проте виглядає... як монстр.
 
Один з найстаріших автомобілів, що можна побачити на фестивалі - Mercedes-Benz 1936 року. 
 
А так виглядає панель приладів  Mercedes-Benz 1936 року 
 
Легендарний Kuebelvagen часів ІІ світової війни. Реставрований дбайливими руками київського клубу історичної реставрації тепер виглядає набагато краще, ніж в армії Вермахту.
Радянська техніка. ГАЗ 61-73 1937 року випуску.
Унікальний екземпляр. Німецький напівгусеневий транспортер виробництва Skoda. Втоплений німцями у ріці Прут. Відновлений київськими реставраторами. У всьому світі зберіглося лише 3 подібні машини - переконують ентузіасти.
Ентузіаст киянин Віктор Поваров біля відновленого власноруч  ЗІС-5 1942 року випуску. Цей екземпляр був знайдений на дні Ладозького озера і відновлений в первісному вигляді якраз до OldCarLand-2018. Подекуди фарба ще не просохла.Тоталітарний шик. Радянський автомобіль представницького класу ЗІС-110. 
Для радянських бонз калібром поскромніше - ГАЗ 12 ЗІМ в фантазійному кольорі
 
Цей "Понтіак" приїхав на шоу з Естонії. Демонструє останній тренд у оформленні раритетної техніки: удавано "іржавий" дизайн.
 
​Рідкісний Llloyd Arabellа. Випускався в Західній Німеччині з 1959 по 1961 рік
Олень, що біжить - символ життєвого успіху в Радянському Союзі аж до 1980-х років. До фігурки додавався автомобіль  "Волга" ГАЗ-21.
В автомобілі головне - правильно дібрані кольори
Так виглядало авто супроводження літаків ще тоді, коли наші предки літали "Аерофлотом"
Легендарний  пікап Cherolet 3100 (1947-1955)

Ще одна легенда, але вже наших днів.  Саморобна броньована вантажівка на базі КамАЗа  "Пряник".  Це - справжня бойова машина.  "Пряник" брав участь в АТО з перших днів, визволяв Маріуполь та Іловайська.

Всі фото Сергія Моругіна.