Сцена-корабель і вогняний номер Melovin. Яким буде Євробачення-2018

Чому на логотипі мушля, як виглядає номер від України і які шанси у Melovin на перемогу на Євробаченні-2018

Дизайн сцени

Cцена Євробачення цьогоріч - у формі велетенського корабля. Усе через те, що португальці — морська нація. Спроектував її Флоріан Відер. Він відповідав за кілька інших проектів сцен для Євробачення, зокрема для Києва.

До створення сцени у Лісабоні надихнули чотири ключові елементи, які пов'язані із культурою та історією Португалії. Це навігація, море, кораблі та карти.

Навігація: В порту Португалії є армілярна сфера. За допомогою цього астрономічного інструмента можна було визначити координати небесних світил. Вона зустрічається на португальській геральдиці. Армілярна сфера стала одним із ключових елементів у дизайні сцени.

Море: Це свобода та ясність, одне із найбільших мирних місць на землі. Конструкція сцени — це інтерпретація широкої хвилі та її форми.

Кораблі: Португальці були майстрами у створенні кораблів із давніх часів. За допомогою своїх суден вони могли досліджувати світ. Тому дизайнер вирішив зробити так, аби сцена скидалася на великий корабель.

Карти: Це схематичне зображення суші і моря. Радіальні лінії карти розтягуються у різних напрямках, щоб з'єднати усі ці місця. Лісабон стає пунктом, де всі лінії сходяться в одну точку.


Логотип, слоган, саундтрек та ведучі

Логотип: Португалія завжди зв'язувала Європу з рештою світу через океан, а сам Лісабон п'ять століть тому був центром важливих морських шляхів. Тому організатори вирішили використати морські мотиви і створили логотипи із хвилями, медузами та підводними рослинами. Головним лого стала морська мушля.

Слоган: Щодо слогану, то тут португальці теж надихалися морями і океанами. "All Aboard!", що перекладається як "Всі на борт!" - так цьогоріч Португалія запрошує гостей на конкурс.

Саундтрек: Для того, аби створити новий саундтрек для Євробачення, у Португалії запросили сімох композиторів. Із усіх варіантів обрали той, який написав Луїс Фігейредо. Саме він був аранжувальником пісні Сальвадора Собрала Amar pelos dois. Саме вона принесла перемогу Португалії.

Новий саундтрек звучатиме під час голосування глядачів і на головних заставках.

Ведучими конкурсу стануть акторки Філомена Каутела і Даніела Руа, журналістка Сільвія Альберто та активістка Катаріна Фуртадо.


Україна на Євробаченні-2018: Хто такий MELOVIN

MELOVIN  - виходець з шоу "Х-Фактор". Він представляє себе як інопланетну істоту, а свою мету пояснює так: робити людей щасливішими за допомогою музики.

У своїй творчості MELOVIN поєднує поп, електро, соул, фолк та інші музичні напрямки.

Читайте також: Конкуренти Melovin. Хто може виграти Євробачення у 2018-му

Одесит з дитинства займався творчістю, танцював і навіть закінчив театральну школу. У 2015 році він переміг на шоу "Х-Фактор 6". А вже у 2017 співак презентував дебютний альбом Face To Face.

MELOVIN відрізняється від інших співаків своїм образом: у лівому оці у нього біло-блакитна лінза. Їх у виконавця є кілька банок про запас.

"Я придумав цю лінзу шість років тому і раніше боявся її одягнути. Я думав про те, що будуть казати про мене інші люди. Але в один момент, коли я пішов на "Х-фактор", я зрозумів, чому ні? Якщо я розумію, що мене надихає саме ця лінза, що вона є провідником у світ творчості і допомагає мені творити. Лінза — це певний прохід у життя творчої людини”, - пояснив співак.

У Національому відборі на конкурс MELOVIN брав участь рік тому, та перемогти не зміг. Тоді представляти Україну на конкурсі поїхав гурт O.Torvald. Та цьогоріч він зміг пройти Нацвідбір і тепер спробує здобути перемогу для країни із піснею Under The Ladder. Нещодавно до треку він випустив ролик. 


Номер MELOVIN: крила, рояль і вогонь

Увесь номер побудований навколо високої конструкції. На її вершині стоїть рояль із крилами. Інструмент пофарбований у срібний колір. На початку номера MELOVIN загонутий у кокон, який утворюють крила з роялю. Усе підсвічується червоним світлом, сам MELOVIN одягнений у чорний костюм. Коли MELOVIN співає приспів, він виїжджає із цього кокону.

Другий раз приспів співак виконує після того, як спускається зі сходів. Повертаючись на платформу до роялю, MELOVIN скидає чорний піджак і залишається у білому. Сходи за ним починають горіти під час виступу.

Разом із MELOVIN на сцені співають і підтанцьовують бек-вокалісти. Щоправда, саме ці рухи критикують глядачі у мережі. 


Рейтинги: чи має MELOVIN шанс на перемогу

Цьогоріч найбільше шансів на перемогу у Ізраїля, Норвегії та Франції. А ось український виконавець MELOVIN не у топі букмекерів. Можливо, через те, що у 2016 році Україна вже перемагала і у 2017-му приймала гостей у себе.

Перемагати кілька разів поспіль вдалося лише одній країні. Ірландія приймала гостей тричі з 1993 до 1995 рр.

"Драбин я не боюся, я не боюся чорних кішок, я не боюся людей. Єдине, чого я дуже сильно боюся — це раз не вийти на сцену. Я цим живу. Це як повітря, як їжа, тим паче для артиста. Такого ніколи не буде", - сказав MELOVIN на прес-конференції у Лісабоні.


Півфінали та фінал "Євробачення": коли виступить Melovin

Через те, що минулого року гурт O.Torvald зайняв у конкурсі 24 місце, цьогоріч Україні доведеться позмагатися у півфіналі. Виступи оцінюватимуть журі і глядачі у пропорції 50/50. За отриманим балом стане зрозуміло, чи проходить Melovin до фіналу "Євробачення".

Перший півфінал 8 травня відкриє Айсель Мамедова із Азербайджану. Останнім виступить представниця Кіпру Елені Фурейра. 

У другому півфіналі 10 травня першим на сцену вийде норвезький співак Александр Рибак, який вже одного разу перемагав на "Євробаченні". Після нього виступлять іще 15 виконавців. Україна закриє півфінал.

Фінальний виступ "Євробачення" пройде 12 травня.