Топ 5 порад, як зберегти шкіру обличчя влітку

Люди сприймають літо, як найкращу пору року для відпочинку. Мало хто замислюється, що саме влітку наша шкіра потребує додаткової уваги та догляду

Інна Волощенко, директор Інституту краси в суботньому випуску програми PROздоров’я на телеканалі Еспресо розповіла, як зберегти шкіру, щоб після літа вона не була грубою, тьмяною та пошкодженою.

1. Очищення.

 

Тепла погода, вітер та сонце спричиняють забруднення шкіри. Очищення дуже важливе в будь - яку пору року, а влітку про нього забути – це справжній злочин! Обов’язково перед сном, щовечора: очищення, тонізація і зволоження шкіри.

Крім щоденного очищення 1-2 рази на тиждень користуйтеся скрабами. Скраб можна зробити самостійно, для цього потрібно в рівних частинах змішати сіль та соду. Дуже ніжно, не травмуючи обличчя втирайте, скраб в намилену гелем шкіру. Ще для скрабування в домашніх умовах можна використовувати каву. Скільки разів робити процедуру залежить від типу вашої шкіри, якщо у вас сухий тип шкіри, то достатньо одного разу на тиждень.

Якщо ж ви бажаєте провести процедуру очищення в салоні — це може бути мікрошліфовка.

2. Зволоження

Навіть у спеку жінка повинна користуватися кремом, він має бути легким і ніжним. Підібрати його краще під тип своєї шкіри. Спека на вулиці, кондиціонери в приміщенні, вітер та забруднене повітря, висушує нашу шкіру. Покладіть в свою сумочку балончик з термальною водою, освіжайте обличчя декілька разів впродовж дня.

3. Харчування

ВОДА! Зволоження потрібно нашій шкірі не лише зовні, а й зсередини. Доросла людина влітку має випивати 8-10 склянок води на добу.

Влітку у вашому раціоні має бути більше овочів та фруктів. До речі можна в домашніх умовах зробити маску з того що є в холодильнику. Якщо у вас суха шкіра перед нанесенням маски з фруктів чи овочів нанесіть рослинну олію, якщо жирна шкіра, то нанесіть просто на очищене обличчя.

4. Захист

 

Користуйтеся сонцезахисними засобами. Перед виходом на вулицю до 11:00 і після 17:00 години нанесіть крем з SPF від 10 до 30, якщо ж ви гуляєте в обідню пору, то SPF має бути не менше 50.

5. Обмеження

 

Влітку бажано уникнути стресових та глибоких процедур, таких як лазер, пілінг та відбілювання шкіри.

Якщо у вас з'явилися вугрі чи інші запалення на шкірі, краще звернутися до лікаря косметолога — дерматолога. В таких випадках не можна робити вдома процедури скрабування чи очищення обличчя, є ймовірність поширення вугрів чи висипки по всьому обличчю. Рекомендується, провести професійне очищення і з'ясувати причини проблеми.