9 найкращих нових серіалів за версією BAFTA 2018

Серіал про небезпечну банду "гострих картузів", комедія про вбивства і документальний цикл про океан. Хто переміг у номінаціях BAFTA цьогоріч

BAFTA - це нагорода, яку вручає Британська академія кіно і телевізійних мистецтв за досягнення у кіно та телемистецтві. Лауреати в якості призу отримують золоту маску.

Еспресо.TV зібрали серіали, шоу та документальні фільми, які стали кращими за версією британської кінопремії. 

"Гострі картузи" (Peaky Blinders)

Англійська провінція. 1920-і роки. З війни у Бірмінгем повертаються брати Шелбі - члени однієї з найжорстокіших і впливових банд "гострі картузи". Вони займаються підпільним букмекерством і контролюють усі вулиці міста.

Вони вирішують обчистити лондонський склад з контрабандним алкоголем. Банда випадково натрапляє на склад кулеметів і гранат і грабує зброю. На неї ж має власні плани Вінстон Черчілль.

Британський прем'єр, дізнавшись про пограбування, висилає в Бірмінгем ірландського констебля, щоб повернути зброю. Так починається боротьба "Гострих картузів" за місце у найелітарніших кримінальних колах всієї Англії.


"Зломлений" (Broken)

Небезпечний гангстер Логан багато років був частиною злочинної банди. Коли у Логана з'являється донька Торі,чоловік приймає рішення покинути злочинний світ, щоб добре виховати дочку.

Та одного дня колишнє життя Логана нагадує про себе: злочинці з іншої банди вбивають. Тепер Логан змушений обирати: покарати злочинців законним шляхом чи розібратися з вбивцями власноруч.

Головного героя зіграв Шон Бін. За свою гру він отримав нагороду від премії.

Актор також відомий завдяки ролі Бороміра в кінотрилогії "Володар кілець". Також він зіграв Еддарда Старка в телесеріалі HBO "Гра престолів".


"Розповідь служниці" (The Handmaid's Tale)

Драма із десяти серій, знята за бестселером Маргарет Етвуд. У серіалі показують антиутопічний світ, де жінки позбавлені багатьох прав, а навколо – тоталітаризм і патріархат.

Усе відбувається у Республіці Галаад, яка постійно веде війну із сусідніми країнами. У майбутньому тільки одна зі ста жінок зможе мати дитину, тому у республіці жінок із простого народу відправляють у спеціальні табори.

Там їх готують до єдиної функції – зачаття і народження дітей для офіцерів, чиї дружини не спроможні це зробити.

У другому сезоні вагітна служниця Оффред піднімає бунт. Вона бореться за майбутнє своєї дитини і проти системи.

Серіал "Розповідь служниці" завоював не лише нагороду BAFTA, а й  отримав статуетку "Оскара" у номінації "Найкращий серіал".


"Три дівчини" (Three Girls)

Це трисерійна драма про трьох дівчат-підлітків, які зазнали насильства. Їх захопили у  сексуальне рабство британські пакистанці. Серіал заснований на реальних подіях, які відбулися в Рочдейлі в 2008 році.

Тоді впродовж кількох років для сексуального рабства було викрадено 47 дівчат. У серіалі розповідають про те, як злочин ігнорувала влада та поліція, й дівчатам довелося рятуватися власними силами.


"Корона" (The Crown)

"Корона" - біографічний історичний драматичний телесеріал, в основу сюжету якого лягла реальна історія життя нині правлячої британської королівської сім'ї, яка почалася в середині минулого століття і продовжується до цього дня.

У центрі подій юна принцеса Єлизавета, яка в 1947 році виходить заміж за молодого Філіпа Маунтбеттена. У серіалі показують  її шлях до корони та життя після того, як вона посіла престол.


"Хлопчик у блакитній футболці" (Little Boy Blue)

Серіал заснований на реальних подіях. У серпні 2007 року 11-річний Ріс Джонс йшов додому після футбольного матчу. Та до будинку він не дійшов: його вбив місцевий хуліган 16-річний Шон Мерсер. І хоч свідків злочину було багато, не наважився розповісти правду поліції.


"Вбивство в Саксессвілі" (Murder in Successville)

У цьому серіалі щотижня Д. І. Сліт в якості запрошеної зірки бере участь в розслідуванні вбивства в центральній частині міста. Саме тут живуть тільки знаменитості, тому розслідування проводити ще цікавіше.


"Блакитна планета II" (Blue Planet II)

Вода займає дві третини усієї планети Земля, але про глибини океану ми знаємо менше, ніж про поверхню Місяця. "Блакитна Планета" - це цикл фільмів, у якому досліджують підводний світ. У випусках розповідають про жителів океанів, рифи та про інші явища.

Музику до "Блакитної планети" писав соліст гурту Radiohead Том Йорк та композитор Hans Zimmer. Трек називається Bloom.


"Острів кохання"

"Острів кохання" - британське реаліті-шоу, у якому люди намагаються побудувати кохання. Всього у шоу 10 учасників. Щоб їм нічого не заважало, учасників поселяють на красивий, екзотичний острів. Ведуча шоу - Керолін Флек. Шоу стало дуже популярним: деякі випуски набирають у YouTube кілька мільйонів переглядів.