Що вдягнути на випускний. Наряди від 6 українських брендів

Сукні-сорочки за дизайном музичного тріо Panivalkova від Garrt, екстравагантні костюми від IDoL. і краватки із вінтажними зажимами від Smart Tie

Еспресо.TV дізналися, які наряди можуть запропонувати українські бренди та скільки це коштуватиме випускникам. 

IDoL.

Український бренд заснував Серж Смолін у 2007 році. За 11 років вони випустили 17 різних колекцій. Свої речі бренд робить із натуральних матеріалів, які замовляє у європейських виробників Scabal, Dormeuil, Loro Piana.

Чоловічі костюми тут шиють вручну за індивідуальними лекалами, враховучи анатомічні особливості будови тіла.

Що одягнути: Для хлопців IDoL. підбирає підкладки у піджаках різних кольорів. Образ доповнюють аксесуарами. До костюму бренд пропонує яскравий метелик чи платок. Також можна пошити сорочку із екстравагантним принтом.

Наряд можуть замовити не лише хлопці, а й дівчата. Чоловічий костюм допоможе виділитися серед інших випускниць.

Ціни: Штани коштуватимуть до 5000 грн, піджак - 7000 грн, а сорочка обійдеться у 2500 грн.


Garrt

Маркетолог, інженер-проектувальник і айтішник вирішили створити власний бренд п’ять років тому. Так з’явився Garrt. Для старту вони обрали casual-сорочку.

У першій колекції вони створили базовий гардероб, який міг би легко комбінуватися із іншим одягом.

Бренд використовує матеріали з фабрик Польщі, Португалії, Італії, Франції, Туреччини, Білорусі. Також Garrt працював з українським льоном від Мішеля Терещенка.

Частіше тут працюють вручну, бо продукцію випускають невеликими партіями.

Що одягнути: Для випускного вечора жінкам пропонують сорочки з класичним коміром, а також із коміром-стійкою. Також тут можна знайти сукні-сорочки, які розробляли із музичним проектом Panivalkova.

Ціни: Жіночі сорочки коштуватимуть 800 грн, а сукні-сорочки - 950 грн. Ціна чоловічих брюк від Garrt - 1080 грн., сорочки - 880-1150 грн.


Smart Attire

Бренд Smart Attire молодий і існує лише три роки. Засновники вирішили, що хочуть робити щось одне, але найкращої якості. Тому вони почали шити сорочки.

Читайте також: Що вдягати влітку. 10 нових трендів

Smart Attire шиє сорочки тільки з 100% бавовни та льону або міксу цих двох матеріалів. Для чоловічих сорочок процес більш автоматизований, бо їх шиють у більших кількостях. Жіночі ж шиють вручну.

Що одягнути: Для випускного вечора можна знайти білі сорочки з 100% бавовни та з обробкою нон-айрон. Така обробка дозволяє сорочці "дихати", але при цьому, не зминатись. Завдяки цьому сорочка буде рівною протягом усього випускного вечора.  

Ціни: Класичні білі сорочки коштують від 1450 грн. Також можна обрати краватку за 490 грн. Крім готових сорочок бренд шиє одяг на замовлення. У Smart Attire є близько 300 варіантів тканин.


By ELENA PIGUL

Бренд Elena Pigul засновала Олена Антонюк (Пігуль - дівоче прізвище) три роки тому. Для своїх нарядів бренд зазвичай використовує матеріали італійських виробників. 

Читайте також:  Взуття до випуского наряду. 9 українських брендів

Що одягнути: Щороку бренд приділяє багато уваги випускним сукням і шиє вбрання оригінальних фасонів: у сукнях є прозорі силуети з вишивкою та оригінальними басками-жилетами в комплекті, також є моделі із аплікацією.

Деякі аксесуари можна взяти окремо. Наприклад, джинсова баска, яку можна комбінувати зі святковою сукнею, комбінезоном чи кюлотами, або знайти цікаві пояси до суконь.

Ціни: 


Galore

Бренд Galore з’явився чотири роки тому, його заснувала Олена Андрущенко. Для одягу її бренд використовує переважно натуральні матеріали: бавовну, шовк, шерсть.

Спочатку бренд створює образ, підбирає матеріали, далі розробляє лекало. Одяг шиють професійні швачки.

Що одягнути: Цього року бренд випустив багато жіночих суконь із відкритою спиною. Його можна одягнути як на випускний, так і на будь-який інший захід.

Для випускного вечора також підійдуть спідниці Galore в поєднанні з шовковими топами в тон. Бренд може вносити незначні корективи в одязі: замінити колір, довжину чи пояс.

Ціни: Образ "топ + спідниця" буде коштувати від 1500-2500 грн., а сукні - від 2000 грн.


Smart Tie

Бренд Smart Tie почався з того, що засновник не міг знайти краватку для себе у магазинах. Тому він вирішив зробити власний аксесуар. Спочатку він намагався особисто зшити краватку, але після не зовсім вдалих спроб запросив професіоналів до справи. Так з’явився бренд Smart Tie у 2014 році.

Тканини бренд закуповує у Каліфорнії. Зазвичай це бавовна, шкіра і дерево. Усі вироби шиються вручну, та деякі потребуть використання спеціальних інструментів. 

Що одягнути: В асортименті є вузькі краватки з тканини чи в'язані. Під краватку можна брати вінтажні зажими. Також є метелики-самов’язи, а для тих, хто дуже любить піджаки, є нагрудні хустки, які підкреслять образ. Крім цього, є й інші аксесуари: браслети з якорями, дерев'яні браслети, а також ексклюзивні шкіряні ремені.

Ціни: У середньому ціни на краватки і метелики коливаються від 300 до 400 грн. На більш дрібні аксесуари - близько 150-200 грн.

А якщо хочеться бути найоригінальнішим, Smart Tie робить гравіювання на затискачах і запонках. Можна нанести все: від невеликого зображення, до своїх ініціалів, фрази чи важливої ​​дати.