Що дивитись, поки опадає листя. 10 серіалів осені

Повернення Джима Керрі, фінал "Теорії великого вибуху" та серіал про рай, де нема похмілля. Що дивитися восени

"Ярмарок марнославства" / Vanity Fair

Коли: 2 вересня

Хто: BBC

Про що серіал: "Ярмарок марнославства" - серіал за мотивами однойменного класичного роману Вільяма Мейкпіса Теккерея, події якого розгортаються на тлі Наполеонівських воєн.

У центрі історії - сирота Ребекка Шарп, дочка художника і французької танцівниці, яка готова на все, аби вирватися з убогості і пробитися у вищий світ. Завдяки гострому розуму, артистичним здібностям і яскравій зовнішності вона віртуозно маніпулює і чоловіками, і жінками. Незабаром її мрія стає реальністю.


"Жарт" / Kidding

Коли: 9 вересня

Хто: Showtime

Про що серіал: Джефф, якого знають під псевдонімом містер Піклз, керує багатомільйонною бізнес-імперією. Для дітей і їхніх батьків він - ікона дитячого телебачення, втілення доброти і мудрості у мінливому світі.

Однак у реальному житті Джефф абсолютно безпорадний перед своїми проблемами. У конфліктах із дружиною, дітьми чи родиною він не може владнати ситуацію. Врешті він починає повільно божеволіти.

Головну роль грає голлівудський актор Джим Керрі.


"Жага мандрів" / Wanderlust

Коли: 9 вересня

Хто: HBO

Про що серіал: Звичайна велосипедна аварія запускає ланцюг подій, через які психотерапевт Джой та її чоловік починають серйозно переосмислювати свої стосунки. Щоб зберегти шлюб, героїня серіалу роздумує над непростими питаннями про любов, хіть і моногамію. Водночас намагається зберегти контакт із сім'єю, друзями, сусідами і своїми клієнтами.


"Двійка" / The Deuce

Коли: 9 вересня

Хто: HBO

Про що серіал: Драматичний серіал "Двійка" розповідає про історію легалізації американської порноіндустрії в 70-80-х роках. У центрі сюжету - проституція, поширення СНІДу та наркотиків в серці Манхеттена. Серіал частково побудований на біографії братів-близнюків, ватажків місцевої мафії. У вересні виходить 2 сезон.


"Перші" / The First

Коли: 14 вересня

Хто: Hulu

Про що серіал: Дія серіалу "Перші" розгортається в недалекому майбутньому. Група інженерів, вчених і астронавтів вирушає в перший пілотований політ на Марс, щоб колонізувати Червону планету.

Експедиція, одним з учасників якої є колишній астронавт НАСА Том Хаггерті, стикається з численними труднощами, непрості часи переживають рідні і близькі колоністів, що залишилися на Землі, а також наземні фахівці.

Колишнього астронавта зіграє Шон Пен.


"Маніяк" / Maniac

Коли: 21 вересня

Хто: Netflix

Про що серіал: Це чорна комедія про пацієнта психлікарні. Дія, з одного боку, відбувається в лікарні, з іншого - в уявних світах головного героя Еспена. 30-річного Еспена зіграє відомий комік Джона Хілл ("Мачо і ботан"), а його супутницю - оскароносна Емма Стоун ("Ла-Ла Ленд").


"Теорія великого вибуху" / The Big Bang Theory

Коли: 24 вересня

Хто: CBS

Про що серіал: Серіал "Теорія великого вибуху" розповідає про життя двох друзів-фізиків - Шелдона Купера і Леонарда Хофстедтера. Вони спілкуються із сусідкою Пенні, яка працює офіціанткою та мріє стати акторкою. У двох фізиків є друзі - астрофізик Раджеш Кутраппалі і інженер Говард Воловіц. Дія серіалу відбувається в місті Пасадена, штат Каліфорнія.

Компанії Warner Bros, CBS і Chuck Lorre Productions заявили, що автори серіалу вдячні за успіх шоу і незабаром представлять ще один - 12 сезон. Він стане останнім, а фінал буде креативним та епічним.

Прем'єра останнього сезону запланована на 24 вересня 2018 року.


"Маніфест" / The Manifest

Коли: 24 вересня

Хто: NBC

Про що серіал: Пасажирський літак потрапив у турбулентність, однак благополучно здійснює посадку. Зійшовши з трапа, екіпаж і пасажири виявляють, що провели в польоті не кілька годин, а п'ять років. Їхні родичі вже були в жалобі через втрату і, втративши надію на виявлення літака, продовжили жити своїм життям.

Пасажирам таємничого рейсу потрібно знову налагоджувати зв'язок із зовнішнім світом, змирившись з тим, що вони зникли. Незабаром всі вони починають розуміти, що повернулися не просто так.


"У кращому світі" / The Good Place 

Коли: 27 вересня

Хто: NBC

Про що серіал: Елеанор потрапляє в Рай, де від вина немає похмілля, лайка замінюється смішними евфемізмами, а жителі - суцільні святенники. Сама Елеанор потрапляє туди помилково, але ніхто, крім неї, про це не знає. Актори Тед Денсон і Майя Рудольф після 2-го сезону отримали номінації на "Еммі".


"Знедолені" / Les Miserables

Коли: листопад

Хто: BBC One

Про що серіал: Міні-серіал "Знедолені" - це чергова екранізація безсмертного роману Віктора Гюго. Серіал - про протистояння колишнього каторжника Жана Вальжана і інспектора Жавера на тлі пост-наполеонівської Франції початку XIX століття.

Головну роль в сучасній інтерпретації зіграє Лілі Коллінз.