5 нон-фікшн книг про світові історії змін та успіху

Розслідування про одну найвпливовіших та найбільш таємничих сімей - родину Мьюльє, книга про таємні плани Сталіна та розсекречені документи ЦРУ про американського шпигуна від видавництва "Фабула"

"За лаштунками імперії Мьюльє", Бертран Гобен

Історії успіху завжди вражають і мотивують. А коли цей успіх призводить до колосального злету сімейного бізнесу, ефект від прочитаного посилюється ще більше.

"За лаштунками імперії Мьюльє" - це розслідування французького журналіста Бертрана Гобена про один з найбагатших, найвпливовіших та найбільш таємничих кланів сучасності.

Родині Мьюльє належить багато брендів та їхніх мереж по всьому світу. Одна з найвідоміших і вірогідно знаних вам – мережа гіпермаркетів "Ашан".

Як будувалась ця бізнес-імперія, у чому секрет успіху клану Мюльє та чому він укритий такою таємницею – читайте у біографічному дослідженні Бертрана Гобена "За лаштунками імперії Мюльє".


"Останні дні Сталіна", Джошуа Рубінштейн

Багато змін відбулося не тільки у Європі. Один із ключових та переламних моментів в історії людства - смерть тирана Йосипа Сталіна. Кінець його життя став каталізатором серйозних змін на геополітичній мапі світу.

Джошуа Рубінштейн - один із провідних американських совєтологів. Він опрацював багато документів та спогадів сучасників Сталіна.

Із низки розслідувань виросла його книга "Останні дні Сталіна", в якій описані достовірні факти про його оточення - Берія, Малєнков, Хрущов, а також їхні задуми, мотиви і погляди на подальший розвиток Імперії, яку залишив по собі тиран.


"Століття змін", Ієн Мортімер

Що пережила Європа, перш ніж стати такою, як ми знаємо її сьогодні? Британський історик та письменник Ієн Мортімер дослідив 10 століть європейської історії, визначив найголовніше і зробив висновки.

Порівняти майже 1000 років між собою не кожному під силу. Однак Ієну Мортімеру вдалося.


"Шпигун на мільярд доларів", Девід Е. Гоффман

Лауреат Пулітцерівської премії Девід Е. Гоффман практично все своє життя присвятив вивченню теми Холодної війни.

В основі його праці "Шпигун на мільярд доларів" - кейси розсекречених документів ЦРУ, пов’язаних з одним із найважливіших і найуспішніших агентів ХХ ст., який перебував на службі в американській розвідці – Альфредом Толкачовим, також відомим як агент "Сфера".

Альфред був звичайним радянським ученим у галузі радіоелектроніки. Що змусило Альфреда стати агентом держави-ворога, яка небезпека чекала на нього у разі провалу і як могла б змінитись світова історія, якби Холодну війну виграв Радянський Союз, можна тільки уявити.


"Велика шахівниця", Збіґнєв Бжезінський

Збіґнєва Бжезінського вважають одним з найвпливовіших геостратегів США. Американський політолог, соціолог і державний діяч, колишній радник з національної безпеки президента США Джиммі Картера.

У книзі "Велика шахівниця" ви знайдете відповіді на запитання про те, куди рухаються у своїй міжнародній політиці найбільші держави світу, якою може бути доля планети за різних подій і яка роль України у цій "грі".

Цікава, дискусійна, компетентна, ця книжка неодмінно буде цікава не тільки політологам, соціологам, історикам, але й широкому колу читачів.