Пальта і куртки, які зігріють восени. 10 українських брендів

Трендові кейпи від однойменного бренду Cape, джинсові куртки з хутром від Dasti та затишні пальта від сімейної фірми Vivalon. Яким верхнім одягом грітимуть українські бренди у 2018-му

Krisstel

Історія бренду KRISSTEL почалася в 2007 році. Дизайнер Світлана Шелефіст вирішила заснувати український бренд, який буде виробляти якісний український жіночий одяг. Його тут шиють на будь-який тип фігури.

Світлана особисто відбирає тканини в Італії для кожної колекції. В більшості моделей використовують натуральні шовк, вовну, льон та бавовну, і доповнюють фурнітурою європейських виробників.

Верхній одяг зимової колекції також доповнюють аксесуарами ручної в’язки: теплі шапки, снуди та шарфи з 100% вовни.

У колекції Осінь/Зима цього сезону ціна пальт стартує від 4500 грн., а курток - від 2500 грн.


Vivalon

Vivalon - сімейний бренд, який 17 років тому заснувало подружжя Валерій та Лариса. Згодом до команди Vivalon приєдналась донька Катерина. У Vivalon немає керівників та менеджерів, всю роботу виконує родина власноруч.

Пальта Vivalon шиють з натуральної вовни. Тканини беруть у італійських стоках. Всі речі шиють вручну наші дівчата-швачки. Пальта для чоловіків коштують близько 3200 грн ,а жіночі - 3300 - 4400 грн.


Trempel 

Ірина і Настя працювали у великій компанії, але з часом зрозуміли, що хочуть створити власний бізнес. Дівчата любили моду, тому ідея вигадлась швидко. До того ж, вони ніяк не могли знайти ідеальний верхній одяг. Це надихнуло дівчат врешті на красиве пальто.

Моделі пальт у Trempel універсальні і підходять як до вечірнього, так і до буденного образів.

Щоб пошити своє ідеальне пальто, дівчата купують тканини в Одесі. Матеріали складаються з шерсті, кашеміру, віскози та невеликого примішку поліестеру. Так речі будуть практичними і зберігатимуть гарний вигляд.

Ціни бренд намагається не змінювати, навіть якщо тканини дорожчають. Тому осінні пальта коштують близько 3550 грн, зимові пальта і куртки будуть трішки дорожчими. З минулорічної колекції можна знайти пальто за 2500 грн.


MANJULTEAM

Історія бренду MANJULTEAM почалася взимку 2016 року в Одесі. Відмінні риси їхнього одягу - це чіткість ліній, графічність і мінімалізм. Стиль бренду - це футуризм, змішаний з класичною естетикою.

Матеріали для верхнього одягу зазвичай бренд замовляє у італійських виробників, або ж у стоках від світових брендів. Наприклад, в колекції AW-18 пальто класичного крою виконано з тканини бренду Proenza Schouler.

Розкрій здійснюється вручну, а сам пошив проходить на висококласному обладнанні.

Вартість пальт та курток коливається між 1800 - 5500 грн.


Must Have

Бренду MustHave - 8 років. Дві 23-річні подруги Анна і Анастасія вирішили заснувати власний бренд. Дівчата поставили собі виклик – випустити колекцію та відкрити магазин уже за місяць. Згодом маленьке ательє MustHave перетворилося на виробничий цех.

Одяг українського виробництва MustHave – це жіночність та лаконічність. Тут багато уваги приділяють розробці авторських принтів. Для пошиття верхнього одягу MustHave зазвичай обирає пальтові тканини, які замовляє в Турції та Італії.

У лінії верхнього одягу в MustHave представлені пальта, плащі та куртки різних моделей. У середньому, ціни на верхній одяг варіюються від 2600 до 4000 грн.


Dolcedonna 

Dolcedonna - друга лінія дизайнера Олени Голець, яка існує на українському ринку більше 20 років. Це свіжа і демократична лінія одягу для жінок, які люблять моду і прагнуть виглядати елегантно.

Щорічно бренд представляє 4 сезонні колекції в різних стилістичних напрямках - британський, сафарі, рустик і спорт. Всі об'єднані в одну концепцію і пов'язані стилістикою тканин, модними "вузлами" і оригінальною фурнітурою.

Бренд відбирає матеріали в Парижі на виставці Premiere Vision і CPD fabrics в Дюссельдорфі. У Dolcedonna використовують тканини і фурнітуру від фабрик-постачальників, послугами яких користуються Miu Miu, Prada та Louis Vuitton.

Щодо цін, то куртки і пальта коштуватимуть від 1700 грн до 6000 грн.


Booriva

Бренд Booriva з’явився три роки тому. Його створила дизайнерка Іванка Бурченя. Вона знала, що вже є багато українських брендів, однак вірила, що і її не буде гіршим за інші.

Для свого верхнього одягу Booriva використовує пальтові тканини, щоб у холодну погоду у ньому було тепло. Якщо це куртки або плащі, то використовують плащівку з просоченням, щоб не промокали і не продувалися. Також до них додають різні види утеплювачів: слімтекс або шерстипон. Усі тканини бренд закуповує у Турції.

Пальта можна знайти за 2000-3000 грн., а куртки - від 1500 до 2300 грн.


Urban Streets

Бренд Urban Streets - виробник жіночого одягу. Тут акцент роблять на деталях, силуетах та кольорі. Для виробництва Urban Streets віддають перевагу природнім матеріалам: у осінньо-зимових колекціях багато моделей з шерсті та кашеміра.

У бренда є не лише одяг, а й пальта. На демісезонний верхній одяг ціна стартує з 1500 грн., а вкорочений тренч обійдеться у 2500 грн.


Cape

Бренд Cape заснували 4 роки тому у Києві. Марка була однією з перших, хто сконцентрував максимальну увагу на кейпах.

Кейп - це вільне пальто. Воно зазвичай має форму трапеції і кроїться з урахуванням вигинів фігури. У ньому є прорізи для рук, а застібається на шиї. Свій перший кейп бренд створив у жовтні 2014 року.

Пізніше почали шити й інші види верхнього одягу - куртки та пальта. Ціновий діапазон на усе - від 1500 до 4000 грн.


Dasti 

Бренд Dasti створює одяг за індивідуальними ескізами молодої української дизайнерки і модельєрки Ксенії Атанової.

Бренд створює одяг, але основний напрямок - це куртки, пальта та парки. На осінь тут пошили джинсові куртки зі штучним хутром і шерстяні пальта, а також теплі парки.

Ціни на верхній одяг коливаються від 2000 грн до 4000 грн.