"Ліон" - "Шахтар": все про матч Ліги чемпіонів

Сьогодні у 2-му турі групового раунду Ліги чемпіонів "Шахтар" грає у гостях з французьким "Ліоном"

Ліга чемпіонів. Група F. 2-й тур

"Ліон" (Франція) - "Шахтар" (Україна)

2 жовтня, Ліон, стадіон "Парк Олімпік Ліон"

Початок - 22:00

Пряма трансляція на телеканалі "Футбол 1"


Як команди стартували у Лізі чемпіонів

Перед черговим стартом у Лізі чемпіонів у "Шахтарі" сталися суттєві зміни. Команду залишили одразу кілька лідерів. За рекордні для українського футболу 59 млн євро до "Манчестер Юнайтед" перейшов бразильський півзахисник Фред. Його співвітчизник Бернард, на правах вільного агента, став гравцем англійського "Евертона". Аргентинський форвард Факундо Феррейра продовжив кар’єру у португальській "Бенфіці".

Втрата цих футболістів не минула для "Шахтаря" безболісно. У матчі 1-го туру ЛЧ проти німецького "Гоффенгайму" донеччанам особливо не вистачало Фреда. За його відсутності, інший бразилець - Алан Патрік програв боротьбу у центрі поля, де господарювали футболісти німецького клубу. У обороні у парі з Ярославом Ракицьким невдало діяв Давид Хочолава. У воротах помилявся Андрій П’ятов.

У підсумку, команді Паулу Фонсеки довелося у домашньому матчі двічі відіграватися після голів Флоріана Грілліча та Ховарда Нордвейта. "Шахтарю" вдалося вирвати нічию, завдяки високій індивідуальній майстерності його футболістів. У першому таймі сольний прохід точним ударом завершив лівий захисник донеччан Ісмаїлі. Наприкінці матчу від поразки чемпіонів України врятував Майкон, який забив дальнім ударом, невдовзі після виходу на заміну. Враховуючи, як складався матч, команда Паулу Фонсеки мала бути задоволена нічийним результатом.

Якщо "Шахтар" у 1-му турі не зміг стрибнути вище голови, то "Ліон" створив на старті ЛЧ справжню сенсацію. Французи у гостях перемогли одного з фаворитів турніру - англійський "Манчестер Сіті".

Команда Брюно Женезьо ще у першому таймі забила двічі - зусиллями Максвеля Корне та Набіля Фекіра. По перерві команді Хосепа Гвардіоли вдалося забити лише гол престижу, який на свій рахунок записав Бернарду Сілва. "Ліон" переміг 2:1 та очолив турнірну таблицю групи F.


З чим "Ліон" та "Шахтар" підходять до матчу

"Шахтар" після першого матчу Ліги чемпіонів здобув дві перемоги у чемпіонаті України. Спочатку донеччани розгромили на своєму полі "Чорноморець" - 3:0. А у попередньому турі познущалися на виїзді над "Карпатами" - 6:1. У цій грі за команду Фонсеки дубль зробив Марлос, по голу забили Ярослав Ракицький, Жуніор Мораес, Микола Матвієнко, а ще один м’яч львів'яни відправили у свої ворота.

"Шахтар" після 10 турів має 27 очок та випереджає найближчого переслідувача - "Динамо", на 4 пункти.

У кількох останніх матчах "Шахтар" був вимушений грати без травмованого центрального захисника Івана Ордеця та хавбека Дентінью. Обидва футболісти не полетіли з командою до Франції і сьогодні також не вийдуть на поле. Зате відновився від травми інший півзахисник - Веллінгтон Нем.

"Ліон" у чемпіонаті Франції йде п’ятим та відстає від лідера - ПСЖ, на 10 очок. У останньому матчі 29 вересня команда Брюно Женезьо на своєму полі не змогла переграти "Нант" - 1:1. У "Ліона" гол забив Уссем Ауар. На 81-й хвилині Нобіль Фекір міг принести ліонцям перемогу, але не реалізував пенальті.

Перед цим "суперник "Шахтаря" здобув у чемпіонаті Франції дві впевнені перемоги - розгромив "Діжон" - 3:0, та переграв "Марсель" - 4:2. Тож команда перебуває у хорошій формі.


Хто буде фаворитом

Букмекери вважають фаворитом матчу "Ліон" - "Шахтар" господарів поля. На їхню перемогу пропонують коефіцієнт 1.80, на нічию дають 3.75, а виграш "Шахтаря" вважають малоймовірним - 4.33.