Все про матчі "Динамо" та "Ворскли" у Лізі Європи

Сьогодні у 2-му турі групового раунду Ліги Європи "Динамо" грає у гостях з чеським "Яблонцем", а "Ворскла" приймає португальський "Спортинг"

Ліга Європи. Груповий раунд. 2-й тур. Група K

"Яблонець" (Чехія) - "Динамо" (Україна)

4 жовтня, Яблонець-над-Нісоу, стадіон "Стржельніце"

Початок - 22:00

Пряма трансляція на телеканалі "Футбол 2"


"Динамо" невдало розпочали нинішню єврокубкову кампанію. Спочатку команда Олександра Хацкевича не впоралася зі своїм головним завданням на сезон та не пробилася до групового раунду Ліги чемпіонів, поступившись голландському "Аяксу" у вирішальному раунді кваліфікації.

Кияни продовжили виступи у Лізі Європи, але й у другому за статусом континентальному турнірі стартували невдало. Динамівці не змогли перемогти на своєму полі казахстанську "Астану". Після голів Віктора Циганкова та Дениса Гармаша вони двічі виходили вперед, але переможний рахунок не втримали. Другий гол "Динамо" пропустило у компенсований арбітром час від Романа Муртазаєва та зіграло внічию 2:2.

З огляду на подальші турнірні перспективи, ця втрата може дорого коштувати "Динамо".


Не кращим чином у киян йшли справи й у чемпіонаті України, через що команда Хацкевича довела свою безвиграшну серію у різних турнірах до шести матчів. Проте, динамівці подолали чорну смугу та здобули у Прем’єр-лізі три перемоги поспіль. Вони розгромили "Десну" (4:0), виграли у принциповому протистоянні у "Маріуполя" (2:0) та взяли гору у київському дербі над "Арсеналом" (1:0).

Остання перемога далася "Динамо" найважче. Воно повело у рахунку на 35-й хвилині зусиллями новачка команди Міккеля Дуелунда. Але на 52-й хвилині залишилося у меншості, після вилучення голкіпера Георгія Бущана. Догравала ж команда Хацкевича матч вдев'ятьох - на 75-й хвилині вилучення заробив ще й захисник Артем Шабанов. Динамівці у меншості встояли та залишилися на другому місці у турнірній таблиці, на відстані 4 очок від лідера - "Шахтаря".

Перемога над "Арсеналом" залишила негатив не лише через два вилучення. У цьому матчі отримав травму один з лідерів "Динамо" Беньямін Вербіч, який не полетів з командою до Чехії.


 

"Яблонець" у стартовому матчі Ліги Європи ледве не відібрав очки у фаворита групи K - французького "Ренна". Чехи пропустили вирішальний гол з пенальті у компенсований арбітром час від Атема Бен Арфа та поступилися 1:2.

У чемпіонаті Чехії "Яблонець" також виглядає переконливо. Після матчу з "Ренном" команда здобула дві перемоги. Спочатку "Яблонець" розгромив чинного чемпіона - "Вікторію" - 3:0. А потім здолав "Тепліце" - 2:1.

Команда Петра Ради має 16 очок, йде у турнірній таблиці шостою та відстає від лідера - "Славії" на 8 очок.

Саме з командою з Праги у третьому кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів зустрічалося "Динамо" та з великими труднощами здолало другу команду Чехії. Після нічиєї 1:1 у Празі, кияни виграли на своєму полі з рахунком 2:0.

Варто зазначити, що за "Яблонець" виступають два добре знайомих українським вболівальникам футболісти. Одним з лідерів півзахисту команди є екс-гравець "Шахтаря" - 37-річний Томаш Хюбшман. А з нинішнього сезону за чеський клуб, на правах оренди, виступає Едуард Соболь, права на якого належать донецькому клубу. Щоправда, лівий захисник збірної України ще не зіграв за нову команду жодного матчу.

Букмекери вважають шанси "Динамо" та "Яблонця" на перемогу приблизно однаковими. На виграш чехів вони пропонують коефіцієнт 2.75, на успіх киян дають 2.65, на нічию - 3.20.


Ліга Європи. Груповий раунд. 2-й тур. Група E

"Ворскла" (Україна) - "Спортинг" (Португалія)

4 жовтня, Полтава, стадіон "Ворскла" ім. Бутовського.

Початок - 19:55

Пряма трансляція на телеканалі "Футбол 1"


Для "Ворскли" старт у нинішній Лізі Європи виявився особливим. Полтавчани розпочали виступи у турнірі матчем проти лондонського "Арсеналу, який більшість футболістів українського клубу назвали найвизначнішим у своїй кар’єрі.

"Ворскла" вже до 75-ї хвилини пропустила чотири голи - дубль зробив П’єр-Емерік Обамеянг, по голу забили Месут Озіл та Денні Велбек. Проте, команда Василя Сачка не опустила рук та була винагороджена наприкінці гри. Полтавчани забили два голи зусиллями Володимира Чеснакова та В'ячеслава Шарпара та програли 2:4. Попри поразку, українська команда заслужила гарні відгуки про свою гру від англійських експертів, які відзначили характер команди.


Добре у "Ворскли" справи йдуть і в чемпіонаті України, де вона вже виграла чотири поспіль матчі. Серед іншого, полтавчани перемогли одного зі своїх конкурентів в боротьбі за бронзові нагороди - "Зорю" (2:1). У останньому турі команда Сачка виявилася сильнішою за "Десну" (2:0). Як і у Лондоні відзначилися Чеснаков та Шарпар. А от інший лідер команди - Олександр Кобахідзе пропустив цю гру. Через ушкодження грузинський хавбек не зіграє проти "Спортинга" та може взагалі не вийти на поле у нинішньому сезоні.

"Ворскла" має 18 очок та йде у чемпіонаті України на четвертому місці. Від третього рядка, на якому перебуває "Олександрія", полтавчан відокремлює лише 1 пункт.


"Спортинг" розпочав виступи у Лізі Європи з перемоги над азербайджанським "Карабахом" - 2:0. Перемогу лісабонцям принесли голи Рафіньї та Джована Кабрала.

У чемпіонаті Португалії "Спортинг" займає четверте місце. У минулому турі він переміг "Марітіму" - 2:0. Відзначилися Бруно Фернандеш та Фреді Монтеро. "Спортинг" відстає від лідера - "Бенфіки", лише на 3 очка.

Букмекери вважають фаворитами матчу "Ворскла" - "Спортинг" португальців. На їхню перемогу вони пропонують коефіцієнт 5.25, на нічию дають 3.50, а на виграш полтавчан - 5.25.