Нові “фантастичні звірі” та фільм від режисера “12 років рабства”. Що не пропустити в кіно

В четвер український кінопрокат поповнився ще трьома знаковими новинками

Глядачі можуть побачити давно очікуваний сиквел “Фантастичних звірів”, першу за 5 років картину від режисера-лауреата “Оскара” Стіва Маквіна, байопік про легендарну Астрід Ліндгрен. Не можна пропустити дні угорського та грузинського кіно, які пройдуть у кінотеатрі “Київ” з 15 по 19 листопада.

“Фантастичні звірі: Злочини Гріндельвальда”

 

Два роки шанувальники поттеріани чекали на цей фільм. У прокат вийшло продовження “Фантастичних звірів і де їх шукати” за романом Джоан Роулінг.

Цього разу події розгортаються в Лондоні і Парижі. Найнебезпечніший темний чарівник Гріндельвальд, який був взятий під варту, зміг втекти на волю та ще сильніше хоче правити світом. Його вабить перспектива домінування над немагічними істотами, а перешкодити йому може тільки могутній добрий чарівник Альбус Дамблдор. Гріндельвальд бере у помічники колишнього учня Ньюта Саламандера. 

У боротьбі за владу магічний світ розколюється. Друзів і близьких людей чекають важкі випробування. “Фантастичні звірі: Злочини Ґріндельвальда” за романом Джоан Роулінг зняла та ж творча команда, що і перший фільм. Режисером картини є автор усіх останніх фільмів про Гаррі Поттера - Девід Йетс. Фільм вже отримав різноманітні відгуки від критиків, одні з яких відзначають його розважальну цінність, режисуру та гру Деппа та Джуда Лоу, але критикують складний, перевантажений деталями сюжет. Картина була знята за $ 200 млн.

“Вдови”

 

Ще одна довгоочікувана прем’єра тижня - кримінальна драма оскароносного режисера Стіва Маквіна зі справжнім “зоряним десантом” акторів. А саме, з володаркою “Оскара” Віолою Девіс, знаменитим британцем Ліамом Нісоном, культовим ірландцем Коліном Фарреллом, легендою Голлівуду Робертом Дюваллом, а також з новоявленою зіркою Даніелем Калуєю.

Режисер таких відомих картин, як “12 років рабства” і “Сором”, зняв гостросюжетну драму про пограбування банку. Прем'єра фільму відбулася на міжнародному кінофестивалі в Торонто. Картина отримала схвальні відгуки критиків, які відзначили її за режисуру, сценарій, монтаж, оригінальний саундтрек та гру акторів.

“Бути Астрід Ліндгрен”

Біографічна драма про авторку “Карлсона, який живе на даху”, “Пеппі Довгапанчоха” та низки інших культових творів. Проте, мало хто знає перипетії особистого життя письменниці, її юність та сім’ю.

Сюжет картини про Ліндгрен фокусується на ранньому періоді життя письменниці, її становленні як особистості. Вона працює секретарем у газеті та закохана у редактора, який майже удвічі старший за неї. Стосунки з ним призводять до подій, які змінюють життя Ліндгрен та змушують її швидко подорослішати. 

Фільм про Астрід Ліндгрен спільно зняли Данія і Швеція. Цікаво, що фільм про письменницю різко розкритикувала її донька Карін Найман. Вона вважає, що її мати, яка померла у 2002 році у віці 94 років, була б проти такого кіно. Тому що показаний на екрані період життя був приватним. Донька Ліндгрен вважає, що автори картини мали зосередити свою увагу на тому, що письменниця досягла у житті, а не фільмувати її особисте.