Вогонь для друга Путіна. Хто та чому палить фаєри біля Ocean Plaza

Як пов’язані столичний ТРЦ та президент країни-окупанта Путін

"Всі входи та виходи заблоковано, персонал та відвідувачів не пропускають", - зазначають очевидці у соцмережаж після того, як група осіб заблокувала столичний ТРЦ Ocean Plaza 27 листопада.

Днем раніше у центр кинули димову шашку. Хто та чому блокує Ocean Plaza - далі. 

Чому заблокували Ocean Plaza

Нагадаємо, це не перший пікет біля ТРЦ Ocean Plaza.

У липні активісти з фаєрами вже пікетували торговельний центр і розмалювали його антиросійськими написами. На ТРЦ з'явилися написи "Власність Росії" і "Не купуй в Оушен плаза".

Вчора ввечері невідомі кинули у ТРЦ димову шашку, людей евакуювали.

Сьогодні, 27 листопада, активісти принесли під ТРЦ шини і склали їх біля центрального входу, повідомляє Еспресо.TV

Головний вхід і стіни будівлі розмалювали фарбами. На стінах ТРЦ видно написи "Ганьба колаборантам", "Геть російський бізнес", "Не купуй".

У поліції повідомили, що в акції протесту беруть участь близько 50 осіб, пише Інтерфакс-Україна.

На сторінці ТЦ у Facebook повідомили, що "Ocean Plaza" тимчасово не працює.

Пізніше стало відомо, що під стінами Ocean Plaza зібралися активісти ВГО “Сокіл”.

Активісти пікетують Ocean Plaza з вимогою "зупинити російський бізнес на території України".

Який зв’язок між Ocean Plaza та Путіним

Нагадаємо, Ocean Plaza - один з найбільших торговельно-розважальних центрів столиці України з торговою площею близько 70 000 кв м. ТРЦ належить російській групі ТПС “Нерухомість”, яка управляє п'ятьма торговими центрами в Росії: двома в Москві, а також по одному в Сочі, Краснодарі і Новосибірську.
Ocean Plaza виставлена ​​на продаж, втім вже тривалий час поки намагання її продати - безрезультатні.

"Сокільці" стверджують, що "Ocean Plaza" належить російському олігарху і другу президента РФ Володимира Путіна - Аркадію Ротенбергу, який перебуває в санкційних списках США.

Також відомо, що Ротенберг спонсорував будівництво Кримського моста, тобто, за словами активістів, “грошима українців, витягнутими за допомогою прибутків від уже згаданого ТЦ Ocean Plaza".

“Бізнес недобросовісної олігархії має неодноразові підтвердження розкрадання національного бюджету, і сприяє збагаченню росіян, що нищить українську економіку в умовах окупації Криму та агресії на Сході, поки влада закриває очі на злочинні дії прибічників Путіна”, - пише організація на своїй сторінці у Facebook.

Нагадаємо, Аркадій Ротенберг - російський мільярдер, підприємства якого не один раз вигравали тендери держпідприємств, через що російські ЗМІ не раз доводили його дружні та дуже теплі стосунки з самим Путіним.

Зокрема, його компанія “Красный квадрат” виробляє телепередачі для російського Першого каналу - головного рупора російської пропаганди.

У 2014 році в ході підготовки зимових Олімпійських ігор в Сочі Ротенбер отримав контракти від держави на загальну суму $7 млрд.  Підводний газопровід, побудований компанією мільярдера, обійшовся РФ у 300% порівняно з цінами інших постачальників.

У 2018 році в рейтингу Forbes “Королі держзамовлень” Ротенберг посів 3-емісце (сума замовлень — 88 млрд руб).

А загалом  Forbes оцінює статки російського товстосума у 2018 році у $3 млрд та відводить Ротенбергу 40 місце у рейтингу “200 найбагатших людей Росії”.

Аркадія Ротенберга ЗМІ називають давнім другом Путіна

 Чого вимагають "сокільці"

"Будь-хто, хто фінансує чи підтримує тих осіб, які пов’язані з фінансуванням терористичних організацій на кшталт "ЛДНР" чи, в умовах світу, на кшталт "Ісламської держави" - є співучасниками. Ocean Plaza має належати українцям, Ocean Plaza не має належати Аркадію Ротенбергу”, - заявив один з учасників протесту, передає ТСН.

“Ми приходили сюди кілька місяців тому, ми прийшли сьогодні. Із 9-ї години ранку 28 листопада на території кількох областей України оголошується воєнний стан. Але на території, де він не оголошений, націоналісти візьмуть на себе право акції закладів і безпосередньо переходу до прямої дії з повернення будь-яких об’єктів, які працюють на фінансування РФ", - заявив активіст.

“Сьогодні ми вимагаємо викинути Ротенберга з України, завтра, я сподіваюсь, викинемо Медведчука", - додав чоловік.