Комедія від “Кварталу 95”, Берлусконі та Мері Поппінс. Що показують в кіно на Новий рік

У дні, коли вся країна святкує Різдво та Новий рік, в кінопрокат виходять українські комедії від “Кварталу 95” та режисера “Припутніх”, сатирична комедія про Сільвіо Берлусконі, голлівудське продовження “Мері Поппінс” та важка італійська драма з життя “маленької людини”

“Я, ти, він, вона” (романтична комедія)

у прокаті з 27 грудня

Фільм “Кварталу 95”, який підтримало Держкіно, профінансувавши половину його вартості – більше 17 мільйонів гривень. Співрежисерами фільму є шоумен Володимир Зеленський та монтажер Девід Додсон, який працює на російському ринку романтичних комедій. У центрі сюжету – чоловік і дружина, які переживають кризу стосунків та вирішують розлучитися. Головні ролі у фільмі виконали сам Зеленський, його колега Євген Кошовий, учасниця гурту “Время и стекло” Надя Дорофеєва, телеведуча Настя Коротка. Авторів стрічки критикують за те, що в оригіналі фільм знятий російською мовою, після чого був продубльований українською.

“11 дітей з Моршина” (авантюрна комедія)

у прокаті з 3 січня

 

Ще одне українське кіно, зняте за підтримки держави. Режисером картини є Аркадій Непиталюк, відомий завдяки комедії “Припутні”. Дія фільму розгортається у місті Моршин, який, за легендами, був заснований на місці падіння метеорита, багатого на рідкісний метал – осмій. У бажанні заробити легкі гроші Сніжана, управителька ТРЦ, вирішує обдурити всіх і заволодіти коштовним об’єктом. Перешкодою на її шляху стають 11 дітей з Моршина. У цьому пригодницькому фільмі зіграли відомі актори, так як Ада Роговцева та Володимир Горянський, телеведучі і навіть київський бізнесмен Гарик Корогодський.

“Сільвіо та інші” (ексцентрична комедія)

у прокаті з 3 січня

Новий фільм від одного з найкращих європейських режисерів Паоло Соррентіно (“Велика краса”, “Молодий Папа”), який розповідає про групу бізнесменів і політиків, що живуть поряд з медіамагнатом і політиком Сільвіо Берлусконі наприкінці 2000-х років. Фільм знятий в сатиричній манері, висміює звички скандального політика та його оточення. Самого Берлусконі грає зірка фільмів Соррентіно – Тоні Сервілло. В оригіналі фільм розділений на дві частини та триває більше, ніж три години, але український глядач зможе побачити скорочену, режисерську 150-хвилинну версію.

“Доґмен” (драма)

у прокаті з 3 січня

 

Ще одна італійська картина від режисера Маттео Ґарроне (“Казка казок”, “Реальність”), який двічі ставав лауреатом Каннського кінофестивалю. У цьому році “Доґмен” також був серед претендентів на здобуття “Золотої пальмової гілки” Канн, де був відзначений призом за найкращу чоловічу роль. У центрі сюжету історія скромного чоловіка, який є господарем перукарні для собак. Головного героя втягують у кримінальні розборки, його ситуація здається безвихідною. Він змушений вступити у жорстоку боротьбу за виживання. Італія висунула “Доґмена” на “Оскар” у категорії “найкращий фільм іноземною мовою”, проте кіноакадеміки не відібрали цей фільм до списку номінантів.

“Мері Поппінс повертається” (мюзикл, фентезі)

у прокаті з 3 січня

 

Американський мюзикл від знаменитого режисера Роба Маршалла (“Чикаго”), продовження культового фільму 1964 року. Загадкова нянька Мері Поппінс знову повертається на екран, щоб допомогти своїм вже дорослим вихованцям пережити страшну сімейну трагедію. У фільмі справжній зірковий десант акторів, зокрема, можна знову побачити лауреатів “Оскара” Меріл Стріп, Коліна Ферта та 93-річну легенду кіно Анджелу Ленсбері, яка грала у знаменитому телесеріалі “Вона написала вбивство”. Нову “Мері Поппінс” позитивно сприйняли критики, фільм претендує на здобуття декількох “Золотих глобусів”.