Бойовик зі Сталлоне та реальний янгол-вбивця. Які прем’єри можна побачити у кіно

В український прокат вийшла стрічка, яку Аргентина висунула на “Оскар”, французька комедія про “швидкі гроші”, новий бойовик зі Сталлоне, сімейний фільм про собаку та американський трилер про відчужену школярку. Огляд 5 стрічок, які вийшли в український прокат цього тижня

“Красивий бізнес” (сатирична комедія)

Нова франко-бельгійська комедія від дуету режисерів Бенуа Делепіна і Густава Керверна, які з 2004 року зняли разом декілька фільмів, визнаних критиками успішними. В центрі сюжету нової стрічки - чоловік на ім’я Жак (грає лауреат “Оскара” Жан Дюжарден) - опортуніст, одержимий пошуком проекту, який зробить його багатим. Він вирішує, що єдиний шлях до цього полягає в тому, щоб запропонувати швидку косметичну хірургію. Критики відзначають, що “Красивий бізнес” - це сатирична комедія без моралізаторства, а головний герой навіть може викликати симпатію.

“Янгол” (кримінальна драма)

 

Стрічка аргентинського режисера Луїса Ортеги заснована на реальній історії. Події фільму відбуваються у Буенос-Айресі 70-х. Саме тоді світ дізнався про “Смертельного янгола” - підлітка Карлітоса, який став серійним вбивцею. З 1973 року він відбуває довічне ув’язнення за 11 вбивств. У фільмі Карлітос показаний цинічним і “талановитим” злочинцем, який не визнає законів. Одним з продюсерів стрічки став відомий іспанський режисер Педро Альмодовар.

“Темне дзеркало” (психологічний трилер)

Американський фільм, який поставив ізраїльський режисер (“Борг”) Ассаф Бернштайн. Його нова картина розповідає історію Марії, відчуженої школярки, життя якої перевернуто з ніг на голову, коли вона міняється місцями зі своїм зловісним відображенням у дзеркалі. Бернштайн сам написав сценарій до свого фільму. У фільмі роль другого плану грає лауреатка “Оскара” Міра Сорвіно. Відгуки на “Темне дзеркало” є переважно негативними. Оглядач Los Angeles Times Ноель Мюррей вважає, що у цьому фільмі "темп був занадто повільним, а настрій занадто похмурим".

“Гра пам’яті”  (кримінальна драма)

На початку року виходить одразу дві картини з легендарним Сільвестром Сталлоне. Одна з них - “Гра пам’яті”. Її зняв режисер малобюджетних бойовиків Брайан А. Міллер, у послужному списку якого є декілька облаяних критиками фільмів з Брюсом Віллісом (“Принц”, “Ласкаво просимо в рай”, “Розправа”). У “Грі пам’яті” розказана історія злодія (Метью Модайн), який після успішного пограбування отримав поранення та втратив пам’ять. Він відсидів 7 років за гратами, проте доля викрадених ним грошей досі невідома. Справу зникнення викраденого намагається розплутати детектив, якого грає Сталлоне.  Фільм “Гру пам’яті”, як і попередні фільми Міллера, сварять критики. На сайті IMDb він має рейтинг 3,7 з 10.

“Шлях додому” (сімейна драма)

Американський напіванімаційний фільм, знятий за однойменним романом В. Брюса Кемерона, відомого за бестселлером “Життя і мета собаки”. Він був перетворений у масово популярний фільм 2017 року. У новій кінокартині розказана історія собаки на ім’я Белла, яка має намір подорожувати сотні кілометрів, щоб знайти свого власника. Фільм був знятий за 18 мільйонів доларів. Критики відзначають, що автори фільму маніпулюють емоціями глядачів, котрі люблять домашніх тварин, проте цей фільм також розказує аудиторії, що таке сім'я, яка сила безумовної любові і співчуття.