Крути, Леґо та зіркове подружжя Бардем-Круз. 5 нових фільмів, які не можна пропустити у кіно

В широкий прокат вийшли довгоочікувана українська прем’єра “Крути 1918”, драма з Пенелопою Круз та Хав’єром Бардемом “Всі знають”, брутальна чорна комедія “Холодна помста” та продовження мультфільму про героїв конструктора Леґо

Крути: 1918
 

 
Новий український фільм, знятий за підтримки Держкіно (майже 26 млн гривень) до 100-ї річниці Бою студентів під Крутами.

Режисером стрічки є Олексій Шапарєв, який раніше зняв комедію “Київський торт” та драму “Правило бою”. В основі сюжету стрічки – реальна історія бою на залізничній станції Крути взимку 1918 року, коли чотири сотні українських студентів і гімназистів стали проти багатотисячної російської Червоної гвардії. У зйомках фільму було задіяно близько 1000 акторів і 2000 одиниць зброї. У фільмі, крім відомих акторів, таких як Остап Ступка і Наталія Васько, також з’являються бійці Нацгвардії.
 
Всі знають
 

Малобюджетний психологічний трилер від іранського сценариста і режисера Асґара Фаргаді, фільми якого за останні десять років двічі перемагали на “Оскарі” у номінації “найкращий фільм іноземною мовою”. 

У новій картині режисера знімається подружжя лауреатів “Оскара” Пенелопи Круз та Хав’єра Бардема. Сюжет фільму слідує за іспанкою Лаурою, яка живе в Буенос-Айресі, але їде зі своїми дітьми до рідного міста біля Мадрида на весілля сестри. Поїздку затьмарюють несподівані події, в результаті яких розкриваються сімейні таємниці. Стрічка “Всі знають” була фільмом-відкриття офіційної конкурсної програми минулорічного Каннського кінофестивалю. Картина не була відзначена нагородами, як попередні фільми Фаргаді, але отримала переважно позитивні відгуки критиків.  
 
Холодна помста
 
 
Брутальна чорна комедія від норвезького режисера Ганса Петтера Моланда, який для США перезняв свою ж власну картину, яка вийшла у 2014 році під назвою Kraftidioten. 
 
Як і в оригінальній історії в центрі сюжету звичайни водій снігоочисної машини, який після смерті сина від передозування важкими наркотиками стає на шлях “очищення” світу від поганих хлопців. Фільм насичений безліччю несподіваних екшн-сцен, нетиповим для масового кіно гумором, чудовою роботою всіх акторів. В головній ролі - номінант на премію “Оскар” Ліам Нісон (“Список Шиндлера”).
 
Леґо Фільм 2
 

Анімаційний фільм, створений як продовження однойменного мультфільму 2014 року. Як і раніше події розгортаються у вигаданому світі конструктора Леґо. В ньому є позитивні і негативні герої, звичайні громадяни і прибульці з космосу. 
Фільм отримав позитивні відгуки від критиків, які високо оцінили його гумор, сценарій, анімацію та озвучення. Так, Йоланда Мачадо з TheWrap похвалила сценарій, режисуру і написала, що розказана у фільмі історія є своєчасною, винахідливою, веселою і ідеальною для всіх поколінь. Кріс Нашаваті з Entertainment Weekly каже, що хоча “Леґо Фільм 2” краще за більшість інших фільмів, він не зміг стати сюрпризом, як перший фільм: “Все як і раніше приголомшливо. Просто трішки менше”. “Леґо Фільм 2” навряд чи зможе повторити успіх оригінальної стрічки, яка зібрала сотні мільйонів доларів у прокаті та отримала декілька номінацій і престижних нагород.
 
“(Не) торкайся”
 

 
9 лютого  у кінотеатрі “Київ” в рамках програми “Берлінале вікенд” відбудеться унікальний показ переможця Берлінського кінофестивалю 2018 року, одного з найбільш радикальних фільмів останніх років - драми “(Не) торкайся”.

Це гіперреалістичне і відверте кіно, яке може шокувати непідготовленого глядача. Готовим треба бути до того, що режисерка з Румунії Адіна Пінтіліє на прикладі декількох зовсім різних людей показує, що дискриміновані групи громадян живуть навколо. Вони всі різні, унікальні і мають право на щастя, якщо нікому не завдають болю та страждань. “(Не) торкайся” - це фільм про тілесність, про штучний культ ідеальної краси і про те, що кожна людина від природи заслуговує на кохання, незважаючи на її вигляд і самовираження. Фільм “(Не) торкайся” знятий експериментально на межі ігрового та документального кіно.