“Продюсер” Дурнєв та кіно від творців “Титаніка”. Топ-5 фільмів, які вийшли в український прокат

В День святого Валентина в український прокат вийшла комедія з шоуменом Олексієм Дурнєвим “Продюсер”, новий фільм від творців “Титаніка” і “Аватара” – “Аліта”, сиквел фільму жахів “Щасливий день смерті”, німецька комедія про чоловіків-шопоголіків та шведська драма “Парк атракціонів”

“Алiта: Бойовий ангел”

 

Високобюджетний ($170 млн) пригодницький фільм, спродюсований авторами “Титаніка” і “Аватара” та знятий режисером “Міста гріхів” Робертом Родріґезом.

У головних ролях низка голлівудських зірок, зокрема лауреати “Оскара” Дженніфер Коннеллі і улюблений актор Тарантіно Крістоф Вальц. Сюжет фільму заснований на японських коміксах і розказує історію деактивованої жінки-кіборга, яка відроджується, але не пам'ятає нічого про своє минуле життя і йде на пошуки того, хто вона є. Фільм отримав змішані відгуки критиків, які позитивно відгукуються про візуальні ефекти і гру виконавиці головної ролі Рози Салазар, проте критикують заплутаний сценарій.

“Продюсер”

 

Новий український фільм, знятий кліпмейкером Сергієм Вейном, у послужному списку якого є робота зі знаменитим рок-гуртом Red Hot Chili Peppers.

Стрічка Сергія Вейна зібрала разом популярних в Україні персонажів шоу-бізнесу і телебачення: Олексія Дурнєва, Павла Зіброва, Санту Дімопулос, Мішель Андраде, Андре Тана і Славу Камінську з дуету “НеАнгели”. Як стверджують автори картини, фільм розкаже про “самовпевненого та самозакоханого кінопродюсера, якому успіх вдарив у голову”. Герой Дурнєва, який грає головну роль, витрачає всі гроші, зароблені за минулий фільм, і навіть ті, що вже виділені на наступний. Глядачі зможуть побачити, з якими випробуваннями стикнеться продюсер, коли потрібно буде повертати те, що вже розтринькав.

“Щасливий день смерті 2”

Сиквел успішного триллера 2017 року від режисера і сценариста Крістофера Лендона, знятий у дусі підліткового фільму жахів. У фільмі події розвиваються у кампусі університету. Декілька студентів виявляють, що існує петля часу, в якій їх постійно вбивають, після чого вони прокидаються і переживають минулі події. Загалом цікаву ідею фільму марнує перенасичений і заплутаний сюжет, в якому більшість героїв не розкриті та не викликають співпереживання. Загалом “Щасливий день…” отримав змішані відгуки критиків. Сайт рецензій на кіно Rogerebert.com відзначає, що “Щасливий день…” більше схожий на фільми про школу з 80-х та на пародійне “Дуже страшне кіно”, ніж на дорослий фільм жахів.

“100 речей і нічого зайвого”

Оригінальна німецька комедія про двох друзів-шопоголіків, які побилися об заклад, що протягом 100 днів щодня будуть носити лише одну річ зі свого гардеробу.

Під час цього виклику вони розуміють, що єдине, без чого вони не можуть бути, це без їхньої дружби. Історія про сучасний матеріалізм і пошуки справді важливих речей у житті. Повноправним автором фільму є німецький актор Флоріан Девід Фітц, який зняв цю стрічку, написав сценарій і зіграв одну з головних ролей. Німецькі ЗМІ відзначили почуття гумору авторів фільму, проте розкритикували його за поверхневу “критику капіталізму для 14-річних” (Die Welt).

“Парк атракціонів”

Фільм від шведського дуету режисерів Монса Морлінда і Бйорна Стейна, які з 2005 року зняли разом п’ять фільмів, зокрема “Шелтер” з Джуліанною Мур та “Інший світ: Пробудження”, який став касовим хітом та зібрав у світовому прокаті 160 млн доларів.

В новому фільмі режисерів немає голлівудських зірок. Історія розгортається у Стокгольмі напередодні Другої світової війни. У місті діють два парки атракціонів, власники яких роками ворогують між собою за популярність серед клієнтів. Змінити це може лише кохання та війна. Фільм “Парк атракціонів” вперше був показаний на кінофестивалі у Гетеборзі два тижні тому. Перші критики і глядачі фільму зустріли його прохолодно, про що свідчать відгуки на найбільшому ресурсі про кіно IMDb.