Кінопрем’єри до Свята весни: “Гуцулка Ксеня", “Капітан Марвел” та повернення Джулії Робертс

Напередодні Міжнародного жіночого дня у прокат вийшов перший фільм студії Marvel, в якому головну жіночу роль грає жінка, український ретро-мюзикл “Гуцулка Ксеня”, важка соціальна драма про наркозалежність зі знаменитою Джулією Робертс та мультфільм про пригоди собаки британської королеви Єлизавети II

“Повернення Бена”
 
 
Сімейна драма за участю суперзірки Голлівуду, лауреатки “Оскара” Джулії Робертс. Вона грає жінку, яка намагається допомогти сину побороти наркозалежність після його повернення з реабілітаційного центру. Фільм пропонує подивитися на проблему наркоманії збоку, насамперед очима матері, а не її сина. Оглядачі відзначають, що жанр картини неоднозначний. Вона починається як звичайна соціальна драма, проте згодом перетворюється у майже психологічний трилер, де буде відчайдушна боротьба за життя, яку майстерно розігрує Джулія Робертс, роботу якої у цьому фільмі називають найкращою у її кар'єрі. Головну чоловічу роль у фільмі зіграв Лукас Хеджес, який знімався у знакових картинах останніх років (“Манчестер біля моря”, “Леді-птах”, “Три білборди біля Еббінґа, Міссурі”). Батько актора Пітер Хеджес є режисером і автором сценарію “Повернення Бена”. Критики та глядачі переважно позитивно відгукуються про цей фільм.
 
“Гуцулка Ксеня”
 
 
 
Новий український фільм від режисерки Олени Дем’яненко (“Моя бабуся Фані Каплан”), знятий у жанрі “романтичної музичної комедії”.
 
Як стверджують автори, робота над стрічкою тривала понад два роки. Події у фільмі розвиваються у 1939 році: з Америки до Ворохти прибуває група американців з важливою місією – знайти наречену для молодого Яро. Батько юнака залишив заповіт, за яким Яро отримає у спадок мільйон доларів, якщо одружиться зі свідомою українкою. Головну жіночу роль у фільмі грає дебютантка Варвара Лущик. Музику до фільму написав театрально-музичний гурт Dakh Daughters. Перші відгуки на “Гуцулку ксеню” прямопротилежні. Фільм позитивно зустріли українські чиновники та міністри, зокрема похвалили віце-прем’єри Павло Розенко і В’ячеслав Кириленко. Голова уряду Володимир Гройсман повідомляв, що з державного бюджету на фільм виділили близько 24 млн гривень - фактично половину вартості всього виробництва.
 
“Капітан Марвел”
 
Супергеройський фільм, головним персонажем якого є Керол Денверс - колишня льотчиця Повітряних сил США, яка має надприродні здібності: літає майже зі швидкістю звуку і стріляє з рук енергозарядом. 
 
Головну роль у фільмі грає лауреатка “Оскара” Брі Ларсон. Для режисерів фільму Анни Боден та Райана Флека “Капітан Марвел” є першим фільмом про супергероїв. Раніше вони знімали драми та комедії. Події нової картини розгортаються у 1995 році, коли Денверс стає капітаном Марвела після того, як Земля опиниться в центрі галактичного конфлікту між двома інопланетними світами. “Капітан Марвел” вийшов в IMAX і 3D. Критики позитивно зустріли цей фільм, особливо відзначивши гру виконавиці головної ролі та режисуру. 
 
“Королівський корґі”
 
 
 
Мультфільм, знятий бельгійською анімаційною студією “nWave Pictures”.
 
Автори сценарію надихнулися історією дружби королеви Єлизавети II з собаками породи вельш-корґі. Протягом більш ніж півстоліття чотирилапі живуть поряд з 92-річною королевою. В центрі сюжету мультфільму королівський пес на ім’я Рекс, який губиться, потрапляє у “реальний світ” та намагається знайти дорогу додому. Бюджет мультфільму “Королівський корґі” склав 20 млн доларів. Відгуки глядачів на сайті IMDb дуже критичні. Більшість з них стверджують, що варто утриматися від перегляду мультфільму і зберегти гроші, так як найкращі сцени зібрані у трейлері. Найбільше глядачі критикують сценарій, деякі стверджують, що жарти у мультфільмі занадто дорослі.