7 нових фільмів, які не можна пропустити у кіно

В український прокат вийшло одразу сім фільмів. Серед них: дитячі та дорослі драми, стрічки на реальних подіях, жахи та мультфільми

“Гарний хлопчик”

 

Заснована на реальних подіях драма про сімейну боротьбу з наркозалежністю тінейджера, якого грає номінант на “Оскар” Тімоті Шаламе. Роль його батька виконує популярний комедійний актор Стів Карелл.

Продюсерами фільму виступили оскароносні автори “12 років рабства”, “Місячного сяйва” та нещодавної “Влади” про Діка Чейні, а режисером - лауреат нагород низки престижних кінофестивалів, бельгієць Фелікс ван Ґрунінґен. Фільм зібрав позитивні відгуки критиків та номінації на нагороди за гру Шаламе, який для ролі наркомана схуд на 10 кілограмів. Західні критики порівнюють цей фільм з “Поверненням Бена”, який вийшов в український прокат минулого тижня. Там також піднята тема боротьби з наркоманією, яка досі залишається гострою проблемою у США.

“Чесний чоловік”

Друга режисерська робота французького актора-серцеїда Луї Гарреля.

У фільмі розказана романтична історія про кохання, смерть, дружбу і зраду. Абель, якого грає сам Гаррель - останній романтик Парижа: він сповнений рішучості знову завоювати Маріанну, яка вісім років тому віддала перевагу його найкращому другу. У фільмі з'являться дружина Гарреля, актриса та модель Летиція Каста, а також донька Джонні Деппа - Лілі-Роуз Мелоді Депп.

Фільм отримав схвальні відгуки від глядачів і похвалу критиків.

“Пригоди Мії та білого лева”

Сімейна, пригодницька драма про 11-річну дівчинку з Лондона Мію, яка разом з батьками переїжджає до Африки, де заводить дружбу з новонародженим левеням.

Особливістю цього фільму є те, що його зйомки справді відбувалися у Південній Африці упродовж трьох років, тобто глядач зможе побачити дорослішання головної героїні і левеня, яким воно було в реальності. Головна героїня протягом всього цього часу щодня спілкувалася з левеням, щоб створити справжні стосунки любові і дружби. В результаті левеня бачить Мію як частину своєї сім'ї.

Як стверджують творці картини, фільм засуджує полювання на диких тварин за гроші, знищення природи. Стрічка була знята у копродукції Франції, Німеччини та Південної Африки. Проте, з невідомих причин, картина не вийшла у прокат у самій ПАР.

“Абсолютно нові пригоди Аладдіна”

Нова французька комедія, яка є продовженням фільму 2015 року “Нові пригоди Аладдіна” - досить успішного в прокаті. Він заробив вдвічі більше власного бюджету.

Над новою стрічкою працювали сценарист оригінального фільму та новий режисер.

Сиквел починається з того, що Аладдін нудьгує в палаці і не відчуває себе законним в розкішному одязі монарха. Водночас на його місце мітить безжальний диктатор Шах Заман, який вирішує одружитися на принцесі Аладдіна та захоплює Багдад і палац. Аладдін змушений втікати. В епізодичній ролі у фільмі з’являється друг Путіна - Жерар Депард’є. Бюджет фільму склав 19 мільйонів євро. У світовому прокаті ж він зібрав меншу суму. Глядачі і критики прохолодно зустріли фільм.

“Майбутній король”

Фантастичний пригодницький фільм, який був знятий у копродукції США і Великої Британії.

Режисером і автором сценарію стрічки є британець Джо Корніш, для якого це лише друга повнометражна картина. Дебютний фільм Корніша “Чужі на районі” номінувався на престижну премію Британської кіноакадемії. Перед глядачами постане історія звичайного школяра, який в наш час випадково знаходить легендарний меч короля Артура. Тепер його життя зміниться назавжди, адже зі знахідкою він спробує зупинити знищення світу злою відьмою. Попри позитивні відгуки критиків фільм провалився у світовому прокаті (при бюджеті $ 60 млн  зібрав 26 млн).

“Норм: ключі від королівства”

Продовження мультфільму 2016 року про пригоди Норма - короля білих ведмедей Арктики.

Цього разу на глядачів чекає історія, в якій коронованого Норма запрошують в Нью-Йорк, щоб вручити ключ від міста. Водночас у місті відбувається серія пограбувань, в здійсненні яких обвинувачують Норма. Паралельно з цим у Арктиці, яка тимчасово залишилась без короля, люди продовжують “викрадати льодовики”. Разом зі своїми друзями Норм намагається очистити своє добре ім'я і врятувати своє королівство в хокейному матчі “Переможець отримує все”. Незважаючи на успіх оригінального мультфільму, продовження розкритикували як глядачі, так і критики.

“Свята Агата”

 

Фільм жахів від режисера Даррена Л. Боусмана, який зняв декілька частин культової серії трилерів “Пила”.

Події “Святої Агати” наприкінці 1950-х у маленькому містечку Джорджія. Вагітна шахрайка на ім'я Агата шукає притулок в монастирі. Те, що спочатку здається ідеальним місцем, де можна народити дитину, перетворюється в простір, де панує тиша та маскуються страшні секрети.

Фільм “Свята Агата” експлуатує модну тему релігійного культу. Критики поставилися до фільму стримано. На кіноресурсі IMDb стрічка має рейтинг 6 з 10 (проголосували більше 2 тисяч відвідувачів).