Український “Давай танцюй” та дитячий “Диво-парк”: 6 нових фільмів, які не можна пропустити у кіно

В український прокат вийшли шість нових фільмів: кримінальна драма з Ніколь Кідман, психологічний трилер з Ізабель Юппер, українська молодіжна драма “Давай танцюй”, пригодницький фільм “Ласкаво просимо до Акапулько”, нова версія німецької казки про хлопця, який продав сміх, і мультфільм про парк атракціонів

“В обіймах брехні”

Психологічний триллер від відомого ірландського кінорежисера, лауреата премії “Оскар” Ніла Джордана (“Сніданок на Плутоні”).

Головну роль у його новому фільмі, який в оригіналі зветься “Ґрета”, зіграла знаменита французька актриса Ізабель Юппер. Через багато років після тріумфальної ролі у “Піаністці” Міхаеля Ханеке, Юппер знову отримала роль викладачки гри на фортепіано. Сюжет фільму розказує історію молодої дівчини (грає Хлоя Морец), яка випадково подружилась із героїнею Юппер, яка зі свого боку починає переслідувати нову подругу. Критики стримано сприйняли цей фільм. В огляді Variety вказано, що “фільм запрошує посміятися над найбільш зловісними ситуаціями”. The Guardian дав фільму 2 з 5 зірок, відзначивши, що у фільмі дуже багато кліше.

“Час відплати”

Американська кримінальна драма, головну роль в якій виконала лауреатка “Оскара” Ніколь Кідман.

У фільмі розказана історія таємного детектива поліції Лос-Анджелеса, яка повертається у своє бандитське минуле, аби помститися за втрачену молодість. Старання Кідман, яку гримери перетворили у чудовисько, відзначили критики. За роль холоднокровного детектива Кідман номінували на “Золотий глобус” як “найкращу актрису”. Проте, фільм сподобався не всім. Деякі оглядачі відзначають, що повне жаху перевтілення актриси зробило її героїню карикатурною, що не дозволяє сприймати серйозно сюжет. Фільм отримав прохолодні відгуки і від глядачів (у прокаті стрічка провалилася, касові збори склали 2,3 млн долларів при бюджеті 9 млн).

“Давай танцюй”

Український фільм, продюсером якого виступив колишній депутат Київради Сергій Розвадовський.

У фільмі розказана історія хлопця-танцюриста, який їде з охопленого війною Донбасу у Київ, щоб заробити грошей у танцювальному шоу. Він не втікає від війни, а просто хоче допомогти брату, який потребує операції. Як розповідають автори, спочатку герой був “ватником”, проте Київ змінює його стереотипи. Музику до фільму написав Monatik. “Давай танцюй” у пресі називають “багатостраждальним” проектом, адже фільм хотіли зняти ще у минулому десятиріччі, а зйомки тривали чотири роки.

“Ласкаво просимо до Акапулько”

Американська пригодницька комедія про дизайнера відеоігор, який сп’яну сів не на свій авіарейс і опинився в мексиканському Акапулько.

По приземленні герой нібито потрапляє з реальності в одну зі своїх ігор. За ним починають полювати злочинці і влада. Вони шукають таємний пакет, який головний герой нібито провіз через митницю, але про який нічого не знає. У фільмі одну з ролей зіграв відомий за фільмами Тарантіно актор Майкл Медсен. Стрічка знята у жанрі легковажного бойовика. Її прохолодно зустріли як глядачі, так і критики. На сайті IMDb глядачі оцінили фільм на 4,5 з 10.

“Тім Талер, або Проданий сміх”

Німецька казкова комедія, сценарій якої заснований на популярному дитячому романі 1962 року. Події розгортаються у 1920-х роках в маленькому містечку.

В центрі сюжету хлопчик на ім’я Тім Талер, який, незважаючи на важке дитинство, може “заразити” сміхом будь-кого. Одного разу він піддається спокусі виграти усі парі в обмін на свій щирий сміх. В літературній основі фільму відчутний вплив легенди про доктора Фауста, що продав свою душу дияволу. “Тім Талер” зняв відзначений багатьма престижними нагородами німецький режисер Андреас Дрезен. Німецькі критики схвально відгукуються про новий фільм режисера, відзначивши, що він може конкурувати з великими дитячими фільмами на міжнародному рівні.

“Диво-парк”

Американський мультфільм, режисер якого Ділан Браун був звільнений та видалений з титрів через звинувачення у сексуальних домаганнях.

Мультфільм розповідає історію дівчинки з бурхливою уявою, чиї мрії про прихований парк розваг стають реальними. Згодом головна героїня об'єднується з мешканцями парку розваг, щоб врятувати це чарівне місце. Мультфільм отримав неоднозначні відгуки від критиків і глядачів, зібрав понад 21 мільйон доларів по всьому світу.