10 фактів із життя першої леді України Олени Зеленської

Найголовніше про дружину Володимира Зеленського

Дружина Володимира Зеленського була проти походу її чоловіка у президенти. Утім, попри це, нині вона – вірний друг і порадник чоловіка. Після першого туру та другого туру вона була поруч із Володимиром у передвиборчому штабі. Олена була і лишається однією із впливових осіб у оточенні Зеленського.

1. 41 рік. Народилася 16 лютого 1978 року у Кривому Розі. Дівоче прізвище – Кіяшко.

2. Із Володимиром Зеленським вчилася у паралельних класах. Утім, спілкуватися почали вже після школи. Олена і Володимир зустрічалися понад 8 років. Як каже Зеленська, Володимир її захопив своєю порядністю, інтелігентністю, гострим розумом. Пара побралася 2003 року. Подружжя виховує доньку Олександру (2004 р.н.) та сина Кирила (2013 р.н.).


Донька Володимира і Олени Зеленських - Олександра виграла у "Розсміши коміка" 50 тис. грн

3. Олена за освітою – архітектор. Вона з червоним дипломом закінчила будівельний факультет Криворізького технічного університету. Архітектор. Утім, Зеленська жодного дня не працювала за спеціальністю, вона була і лишається одним із авторів "Студії Квартал 95". З 2018 року разом із Валерієм Жидковим та Олександром Пікаловим входить у редакторську групу "Жіночого кварталу".

Читайте також: 10 фактів із життя Володимира Зеленського

4. Хрещена мати Олени Зеленської "зірка" "Студії Квартал 95" Олена Кравець. Її чоловік – Сергій Кравець, хрестив доньку Зеленських – Олександру.

5. Володимир Зеленський зізнається, що дружина для нього – великий друг, який має сильний вплив. "Вона вважає, що не сильно впливає на мене, але на насправді – так. Я їй дуже довіряю", - каже він. "Я люблю її, як самого себе. А коли твоя жінка дарує тобі дітей, ти розумієш, що, блін, ти любиш дітей навіть більше, аніж себе, це – катастрофа! Я ні на що не готовий, щоб їх втратити", - каже Володимир.

6. Олена каже, що спочатку категорично проти балотування її чоловіка у президенти. "Я була відверто й агресивно проти початку цього проекту. Тому що це дуже важкий проект, навіть не проект, а інший напрямок в житті. Але мене, напевно, намагалися берегти. І самі перші плани, коли все це обговорювалося з колегами, близькими соратниками - не можу сказати, що від мене це приховували, але оберігали від зайвої інформації, щоб я завчасно не нервувала", – розказала вона в інтерв'ю ICTV.

Читайте також: 5 причин, чому Зеленський - не Рейган

7. Доходи Олени у 2017 році склали майже 200 тис. грн – 148,1 тис. грн заробітної плати, 45,1 тис. грн страхових виплат, 5 тис. грн гонорарів та 1 тис. грн – соціальних виплат.

8. Олена володіє 0,01% ТОВ "Студія Квартал-95", а також має четверть ТОВ "Зеларі Фіш", яке займається, згідно з основним видом діяльності, переробленням та консервуванням риби, ракоподібних і молюсків. Також вона акціонер Aldorante Limited і бенефіціарний власник у Film Heritage inc, San Tommaso S.R.L.

9. 21 лютого 2019 року дружина Зеленського була присутньою на з’їзді партії "Слуга народу", однак вона наголошує, що вона політикою не займається і не є членом партії. "Це був важливий день для чоловіка і я його підтримала", –  наголосила вона.

10. Коли у Олени Зеленської запитали як вона ставиться до порівняння чоловіка з головним героєм фільму "Слуга народу" Голобородько, вона відповіла: "Голобородько – не Зеленський однозначно! Володимир набагато більш пристосований до життя, ніж його герой в кіно. Є, звичайно, і загальні риси - чесність, порядність".