Особливості догляду за шкірою влітку

Догляд за шкірою розрізняється в різні сезони, так як погодні і кліматичні умови по-різному впливають на шкіру. Детальніше про це у програмі PROздоров’я

Основні літні задоволення — сонце і спека обертаються для нашої шкіри головним джерелом проблем для краси та молодості. Під впливом ультрафіолету наша шкіра швидше сохне та старіє. Тому у цей сезон і догляд має бути особливий. Спеціальної літньої косметики не існує. Та косметологи мають певні поради. По-перше, шкіру треба регулярно очищувати. Воно  має бути більш щадним ніж взимку. Для умивання краще використовувати зволожуючі засоби для чутливої шкіри, без спирту. Можна користуватися і скрабами. Вони також мають бути м якими, з дрібними абразивними частинками і нещільною текстурою. Відповідний засіб можете придбати і в магазині і зробити  в домашніх умовах. Приміром, на основі кавової гущі. Директор Інституту краси Інна Волощенко радить: “ Для скрабу Ви можете і горішки подрібнити, і крупу подрібнити і використати такий скраб. Кава залишається після заварювання — також, використовується як скраб. А мій улюблений — рівну кількість солі та соди дуже дрібної нанести на обличчя на кілька хвилин втираючими рухами”.

 Після ретельного очищення шкіра потребує відповідного захисту. Живильні креми замініть на зволожуючі і переконайтесь, що вони містять сонцезахисні компоненти. Якщо ні - придбайте відповідні окремо. І не забувайте завжди користуватись перед виходом на вулицю. Регулярно зволожуйте шкіру. Для цього можна придбати спеціальну термальну воду. Іноді пляшка мінералки може гарно впоратись із завданням. Треба просто змочувати серветку і періодично накладати ії на обличчя. Такий спосіб зволожить шкіру і не зіпсує макіяж. До речі, макіяж у спеку має бути також легким. Відмовтесь від щільних тональних основ. Краще користуватись зволожуючим кремом з тональним ефектом. І він також має містити СПФ-захист. 

А ще косметологи радять не лише зволожувати шкіру, а й регулярно ії тонізувати. Найкраще для цього підійде кубик льоду із звичайної мінералки, зеленого чаю або трав’яного настою. А -  користуйтесь весь сезон літньою косметикою. Маски з овочів та фруктів чудово доповнять арсенал наявних засобів по догляду. І якщо маєте можливість, зверніться по допомогу до професіонала. Він допоможе краще вибрати стратегію літнього догляду відповідно до вашого типу шкіри і водночас підкаже, яких процедур варто уникати. 

Для збереження молодості обличчя можливо порекомендує певний вид масажу. До речі, за ефективністю масажу не має рівних. Він гарно стимулює роботу м язів, які підтримують  шкіру у тонусі. Таку процедуру достатньо проводити раз на тиждень. Щоправда, систематично. Якщо ваша шкіра більш зріла і має особливу потребу у живленні, вам краще пройти курс мезотерапії. Це дасть змогу ефективно зволожити шкіру як ззовні так із середини. Директор Інституту краси Інна Волощенко запевняє: “Тут має бути робота лише спеціаліста, спеціаліст кожен раз індивідуально визначає процедури. Ми можемо робити або чистку, або поверхневий хімічний пілінг або механічний пілінг, такий як мікрошліфовка, мікродермобразія — дуже гарна процедура. І дуже добре потім усе це поєднати з курсом масажу”.

Дізнатися більше ви можете переглянувши програму PROздоров’я з Іриною Коваль