Думай і багатій – 5 книг про те, як досягти успіху

Насправді багатіють у цих книжках не лише думкою, але й цілком реально, у повсякденному житті. Більше того, автори мають чітку технологію перетворення мрій на дійсність, і це працює не лише у західному світі

Наполеон Гілл. Думай і багатій. – Х.: Клуб Сімейного Дозвілля, 2018

Коли Наполеон Гілл був ще зовсім юним, Дейл Карнегі розважливо поділився з ним таємною формулу успіху, яку він вивів ґрунтуючись на досягненнях видатних людей. Відтоді Наполеон Гілл не тільки зумів багато чого досягти в бізнесі та особистому житті, а й дав можливість всьому світу випробувати цю формулу на особистому досвіді. Може здатися, що ця книжка обіцяє надто багато, але прочитавши та зрозумівши ту саму формулу успіху, ви усвідомите, що вона дала вам набагато більше, ніж ви могли собі уявити. На відміну від більшості сучасних видань, що пропонують готові рішення проблем, Наполеон Гілл дає дещо більше — він дає Ідею, яка застосовується для всіх аспектів життя. Загалом "Думай і багатій" — це книжка, яка вже довгі роки не здає позицій серед кращих бестселерів у літературі про бізнес та мотивацію. Саме вона свого часу допомогла досягти успіху Генрі Форду, Теодору Рузвельту, Чарльзу Шваабу, Джону Рокфеллеру, Вудро Вілсону та багатьом іншим!

Скотт Гелловей. Велика четвірка. Прихована ДНК Amazon, Apple, Facebook і Google. – К.: КМ-Букс, 2019

Упродовж останніх 20 років кожна з таких відомих компаній-гігантів, як Apple, Amazon, Facebook і Google, забезпечила людству більше можливостей для задоволення матеріальних потреб, спілкування, процвітання і навіть розвитку, ніж будь-яка інша подібна структура за всю історію свого існування. Однак завдяки чому ці комерційні структури змогли стати настільки могутніми та всевладними? Яким чином їм вдалося проникнути в душі людей так глибоко, що тепер вони здатні впливати на наші рішення і визначати наші уподобання? І як такі безпрецедентні масштаби цих компаній і вплив, який вони чинять, позначаться на майбутньому світової економіки? А чи не судилося їм, так само як і бізнес-титанам, що існували раніше, розчинитися в тіні молодших і успішніших конкурентів? Чи, можливо, вони настільки добре захищені, що ніхто інший просто не має шансу на перемогу? Намагаючись отримати відповіді на ці запитання, Скотт Гелловей аналізує притаманні компаніям "Великої четвірки" стратегії, дає поради щодо того, як їх можна застосовувати в різних сферах діяльності.
 

Ідріс Муті. Брендинг за 60 хвилин. – Х.: Фабула, 2019

Бренд — це, без жодного сумніву, найпотужніший бізнес-інструмент після вартості та ціноутворення, а ця книжка — креативне зібрання думок, процесів, нарисів та візуальних образів, взятих з майстер-класу автора з прогресивного брендингу, який він проводить впродовж уже 10 років більше ніж у 20 країнах. Тож ідеї, зібрані у цій книжці,— чудовий посібник, за допомогою якого можна дістати відповідь на запитання «хто я?», а також неймовірне джерело інформації для всіх зацікавлених у бренд-менеджменті та бізнес-стратегії. Тож будь-який успішний бізнес, великий чи маленький, глобальний чи локальний, мусить мати стратегію, і бажано не складну. Інакше, як вийти за рамки успішної компанії і стати світовим брендом? Як найефективніше взаємодіяти з клієнтами, конкурентами і партнерами? Як визначити провідну ідею, найцінніші можливості своїх товарів та послуг, розвиватися і створювати нові торговельні марки та ринки? Відповіді на всі ці запитання — у книжці професора Ідріса Муті, маркетолога, бізнес-стратега, розробника бізнес-інновацій, всесвітньо відомого лектора і спікера. "Ця невеличка книжка, - пише він, - допоможе будь-якій компанії досягти успіху, використовуючи бренд для натхнення та створення стратегії, що змінить перебіг гри. Ваші ж інвестиції — лише годинка, яку ви присвятите читанню".

Аві Йоріш. Нехай будуть з вами інновації. Як ізраїльська винахідливість рятує світ. – К.: Yakaboo Publishing, 2019

Автор цієї книжки, підприємець та експерт із Близького Сходу, розповідає про винаходи, які покращують життя мільярдів людей у цілому світі, допомагають годувати голодних, лікувати хворих, рятувати життя. Це історії про відвагу та завзяття винахідників у медицині та сільському господарстві, обороні та енергетиці. Це історії країни, яка, шукаючи рішення для своїх локальних викликів і проблем, знайшла рішення, що стають у пригоді за тисячі кілометрів від Ізраїлю. Це і мобільні команди парамедиків, які встигають туди, куди не встигає звичайна «швидка», і система крапельного зрошування, і глибинне стимулювання мозку, і системи кібербезпеки. Автор пояснює, як працює специфічна ізраїльська культура інновацій, у підґрунті якої – релігійне переконання, що добрі євреї мають направляти світ, tikkun olam. У сучасній інтерпретації ці слова давньої молитви означають шукати рішення для складних проблем у медицині, рятувати довкілля і зберігати активну громадянську позицію. Для героїв та героїнь цієї книжки — лікарів, науковців, агрономів, ботаніків, інженерів, юдеїв, християн і мусульман — "направляти світ" стало головною метою.

 

Бред Стоун. Продається все. Джефф Безос та ера Amazon. – К.: Наш Формат, 2018

Ця книжка — не лише історія успіху новаторської компанії, але й свого роду посібник, інструкція для тих, хто хоче створити свій бізнес. Автор захоплююче пише про зародження і розвиток Amazon — від часів створення компанії на Волл-стріт на початку 1990-х і дотепер. Amazon одним із перших побачив необмежені можливості інтернету. Стоун розкриває секрет успіху засновника Amazon Джеффа Безоса, одного із найвидатніших бізнес-лідерів сучасності і невтомного генератора ідей, та в деталях розповідає, як Безос дисципліновано і подекуди педантично втілює новаторські ідеї у життя, ламає стереотипи і не визнає загальноприйнятих правил, запроваджуючи натомість свої. Під час написання цієї книги автор Бред Стоун спілкувався з сотнями колишніх і теперішніх працівників Amazon, з рідними і друзями Джеффа Безоса. Такої ґрунтовної біографії компанії, що назавжди змінила те, як ми купуємо і читаємо, світ ще не бачив.