Життя і смерть Дмитра Тимчука

19 червня у Києві знайдений мертвим народний депутат України Дмитро Тимчук

У Києві у своєму помешканні знайдено мертвим народного депутата України, засновника "Інформаційного спротиву" Дмитра Тимчука. За попередньою версією, він загинув внаслідок вогнепального поранення у голову.

Еспресо.TV висловлює щирі співчуття рідним та близьким Дмитра Тимчука і згадує про найголовніше із життя підполковника запасу, координатора "Інформаційного спротиву".

1. Дмитрові було 46 років. Народився у російській Читі. Батько Тимчука був військовослужбовцем, тому сім'я достатньо часто переїздила. Спершу – у Німеччину, затим – у Бердичів на Житомирщині.

2. Здобув освіту у Бердичівському політехнічному коледжі. У 1995 році отримав фах військового журналіста у Львівському вищому військово-політичному училищі.

3. Служив у військах протиповітряної оборони, штабі Національної гвардії України та у Міноборони України. Був у службових відрядженнях у Іраку, Лівані та Косово, де перебували українські контингенти у складі миротворчих сил ООН. З 2008 року очолював інтернет-проект "Флот-2017" та керував громадською організацією "Центр військово-політичних досліджень".

4. У березні 2014 року, з початком російсько-української війни Дмитро Тимчук став координатором групи "Інформаційний спротив". В умовах розгортання російської агресії проти України саме "ІС" став одним із найпопулярніших ресурсів у мережі, який давав новини зі східного фронту України та інформацію з Криму. А сам Тимчук став одним із найпопулярніших блогерів України.

5.  У жовтні 2014 року у програмі "Хроніки Війни з Артемом Шевченком" на Еспресо.TV Дмитро Тимчук говорив  про ситуацію на фронті: що сталося із 32-м блок-постом поблизу Смілого, про що свідчать постійні обстріли поблизу Маріуполя і які "розборки" точаться між бойовиками-терористами.

6. На дочасних парламентських виборах 2014 року Дмитро Тимчук був обраний народним депутатом України за списком партії "Народний фронт" (№13). Був членом комітету Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони.

7. 19 червня 2019 року о 12:15 до правоохоронних органів звернулася дружина Дмитра Тимчука, яка виявила його тіло з вогнепальним пораненням у голову. На цей момент правоохоронці розглядають три версії: вбивство, самогубство та необережне поводження зі зброєю. На місці працює слідчо-оперативна група, яка з'ясовує обставини. За однією із версій, Дмитро Тимчук загинув під час чистки нагородної вогнепальної зброї.

Світлини з-під помешкання Дмитра Тимчука в Києві на вул. Перова, 10а. На місці працюють слідчі. Фото: Вартові.Еспресо.