Сміливість, креативність, безжальність – 5 книг про досягнення успіху

Автори цих книжок пропонують скористатися правилами, які допомогли їм самим стати успішними. Їх історії сповнені чітких, базованих на досвіді порад про те, як приборкувати виклики, працювати з власними помилками, обходити бюрократію та йти в ногу з часом на персональному професійному, керівному та організаційному рівнях

Ден Кеннеді. Безжальний менеджмент та ефективність людських ресурсів. – Х.: Фабула, 2019

Ця книга про те, що не варто бути надмірно м'яким із своїми підлеглими, від самого початку варто створити жорсткі правила за якими буде працювати персонал компанії. Автор вчить, що з колегами варто тримати жорстку лінію поведінки, особливо коли вони твої підлеглі, і що ваш бізнес ніким не буде сприйматися так, як вами, навряд-чи хтось буде інвестувати в нього свої сили та кошти, як ви самі. Таким чином, книжка допоможе менеджерам розібратися ,як отримати у своїй справі прибуток по максимуму;  як створити ефективну модель роботи команди, аби платити виключно за зроблену роботу, а не просиджений працівником час; як підвищити у компанії важливість продажів; в решті решт, як максимально ефективно управляти своїм персоналом.

 

Бет Комсток, Тал Раз. Вперед за мрією. Сміливість, креативність і сила змін. К: Yakaboo Publishing, 2019

Авторка цієї книжки  — директорка в Nike, колишня віце-президентка з інновацій в General Electric, членкиня правління The National Geographic Society. Її книжка — практичний посібник з корпоративного менеджменту, кар’єрного і професійного зростання, оперативного управління змінами та впровадження інновацій. Вона сповнена чітких, базованих на досвіді авторки порад про те, як приборкувати виклики, працювати з власними помилками, обходити бюрократію та йти в ногу з часом на персональному професійному, керівному та організаційному рівнях. Водночас це мемуари однієї з найвпливовіших керівниць корпоративного сектору, приватна історія еволюції від інтровертки-публіцистки до однієї з найвпливовіших жінок світу за версією журналу Forbes. «Незалежно від цінності ідеї вам ніхто не винен сліпої віри, - зауважує авторка. - Ваші аргументи чимось хибуватимуть. А інші законно скористаються цим для обґрунтування своєї непоступливості. Хороша новина така: це спонукатиме вас до покращення. Я зрозуміла, що зворотним зв’язком слугує геть усе — усі дані слід використати в процесі. Спробуй, зазнай невдачі, вдоскональ, спробуй знову».

 

Джефф Гойнс. Справжні митці не голодують: найсучасніші стратегії досягнення успіху. – Х.: Віват, 2019

Мова у цій книжці про те, що у світі, де робота значною мірою спрощена та автоматизована, креативність має коштувати більше, аніж праця з шаблонами. Митці у різних сферах часто-густо не розуміють власної унікальності, не знають собі ціни, і це шкодить їхній кар’єрі та творчості.  Автор розвінчує міф про те, що творчість — ілюзорний таємничий вимір, у якому може існувати лише невеличка купка обраних. Натомість він нагадує, що бути митцем може будь-яка досить мотивована людина, чиї зусилля спрямовані на пошук натхнення, співпрацю, дисципліну та маркетинг. Книжка містить практичні дієві поради митцям щодо застосування креативності для досягнення творчого та фінансового успіху.

 

Рогіта Бгарґава. Неочевидне. Як передбачити майбутнє, аналізуючи тренди. – Х.: Віват, 2019

Аналіз тенденцій в авторки цієї книжки базується на великій кількості досліджень і дає змогу бути в центрі світових трендів. Загалом нам пропонують 15 абсолютно нових тенденцій у сферах маркетингу й соціальних медіа, технологій і дизайну, економіки й бізнесу, які допоможуть легко маневрувати в майбутньому та усвідомлено контролювати свої наміри й мету. Протягом останніх семи років авторка пророкує неочевидні тренди, що їх вже успішно застосовують провідні світові корпорації, такі як Intel, Under Armour, The World Bank тощо. Тож варто дізнатися, як використовувати силу неочевидного мислення, щоб докорінно змінити свій бізнес, кар’єру та досягти успіху.

 

Ювал Ной Харарі. 21 урок для 21 століття. – К.: Book Chef, 2018

Автор цієї книжки пропонує зазирнути саме у сьогодення та ті питання, що воно перед нами ставить. Епідемія фейк-ньюз, обрання Дональда Трампа президентом США, боротьба між Сходом та Заходом, проблема мігрантів та тероризму — кожне з цих питань лунає в телевізорі, YouTube, стрічці новин та соцмереж. Що ж робити? Книжка не пропонує простих відповідей, натомість пропонує власний погляд на те, що відбувається в світі. Тож нехай відомо, що той, хто володіє інформацією, володіє світом, але зараз, коли інформації надто багато, потрібно виділяти якісну та корисну. Саме тому цензура майбутнього не буде блокувати потік інформації, а збільшувати його за рахунок дезінформації та фейкових новин. Для цього і написана «21 урок для 21-го століття», яка бореться із цими явищами у нашому житті, даючи практичні поради з подолання сучасних проблем.