10 захопливих серіалів 2019 року, на які не шкода витратити час

Дар'я Тарасова
14 грудня, 2019 субота
10:04

Завершення, на які чекали, продовження, на які сподівались, та прем'єри, що приємно вражають та затягують, - добірка найцікавіших серіалів 2019 року для тих, кого не лякає новий вид залежності

Ліки від стресу, самотності чи нудьги. Серіали з року в рік стають новим наркотиком для все більшої кількості людей. Якщо ви досі жодного разу не були в серіальному запої, вірогідніше за все, ви ще просто не знайшли свій серіал.

Еспресо.TV попіклувалося про те, щоб і ви відчули радість приреченої пристрасті, зібравши найцікавіші серіальні прем'єри 2019 року.

"Гра престолів" / Game Of Thrones

null

8-й сезон
Виробництво: НВО
Жанр: фентезі, драма

Завершення драматичного фентезі за романом Джорджа Мартіна "Пісня льоду й полум'я" без перебільшення стало найочікуванішим серіалом року, а для багатьох шанувальників - найбільшим розчаруванням. Теорії фанів часто виявлялись більш глибокими та подекуди цікавішими за 6 епізодів, які показали нам навесні Девід Беніофф та Ді Бі Вайсс.

Утім усі серії 8-го сезону збирали рекордні кількості переглядів по всьому світу та бурхливо обговорювались. Попри те, що більшість глядачів були задоволені фіналом фентезі-саги, інші створили петицію з вимогою перезняти весь останній сезон, який, до слова, обійшовся НВО дуже не дешево. Наразі всі сезони дозняті, тож якщо ви досі не дивились серіал, який, безсумнівно, вартий перегляду, зараз – найкращий час для цього.


"Чорнобиль" / Chernobyl

null

1 сезон
Виробництво: НВО, Sky
Жанр: історична драма

Складно було уявити, що якийсь новий серіал від НВО так швидко поб'є рекорди "Гри престолів". Але реальна історія катастрофи для мільйонів глядачів по всьому світу виявилась не менш вражаючою за закручену багатосерійну фентезі-драму.

Мінісеріал, як холодний душ, витвережує реалістичністю та жахаючою правдою про трагедію на ЧАЕС. Це історія не лише про одну з найстрашніших техногенних катастроф, а й про мужність і відданість, масштабну брехню та пропаганду, правопорушення та людські жертви. Серіал зосереджується на подіях після вибуху на ЧАЕС і викриває таємниці сумних подій минулого.

Основою для написання Крейгом Мейзіним сценарію 5-серійного проєкту стали спогади свідків трагедії, викладені в книзі Світлани Алексієвич "Чорнобильська молитва", а також розсекречені архівні матеріали та документи. Режисером виступив швед Йоган Ренк. 


"Статеве виховання" / Sex Education 

null

1-й сезон
Виробництво: Netflix
Жанр: комедія, драма

На початку 2019 року стартувало нове британське шоу, яке виявилось доволі успішним, тож ще до завершення 1-го сезону стримінговий сервіс оголосив про продовження серіалу ще на один сезон.

У центрі сюжету – син секс-терапевта, звичайний незайманий підліток Отіс Мілберн. Маючи, як і більшість хлопців у його віці, купу власних комплексів та проблем, він починає за гроші консультувати своїх однолітків щодо сексуальних проблем. Однак така ідея не прийшла б йому в голову: "натхненницею" стала Мейв – однокласниця, на яку Отіс хоче справити враження.

Підліткова сексуальність, сором'язливість, сексуальна ідентичність, висвітлені серйозно, але з якісним англійським гумором, змусять вас дивитись 8 епізодів на одному подиху.


"Велика маленька брехня" / Big Little Lies 

null

2-й сезон
Виробництво: НВО
Жанр: драма

Влітку вийшло продовження історії п'ятьох сімей з Монтерея. У роботі над 2-м сезоном знову була задіяна письменниця Ліана Моріарті, режисером стала володарка "Оскара" Андрея Арнольд, а креативний контроль здійснив Жан-Марк Валле, який зрежисерував попередній сезон. Тож продовження "Великої маленької брехні" зберігає свій стиль як за сюжетом, так і за візуальним втіленням.

Тепер п'ятьох головних героїнь об'єднує спільна таємниця. Кожна з них переживає події, розказані в 1-му сезоні, по-своєму. Страх викриття, муки совісті, тягар брехні – і все це на тлі додаткових особистих проблем. Вони зустрічають нові удари: у когось по швах тріскається шлюб, хтось - на межі банкрутства, в одної – проблеми у стосунках з мамою, а в іншої – зі свекрухою.

Здавалося б, акторський склад неможливо зробити ще більш зірковим, але в новому сезоні до серіалу долучилася Меріл Стріп. Вона грає мати Перрі Райта – загиблого чоловіка Селести Райт (Ніколь Кідман). Її поява створює проблеми для матері двох близнюків, але й пояснює чимало моментів 1-го сезону, зокрема і витоки жорстокості монстра, який приховувався за маскою люблячого сім'янина.


"Чорне дзеркало" / Black Mirror

null

5-й сезон
Виробництво: Netflix
Жанр: наукова фантастика, драма, антиутопія

Якщо ви досі не обзавелись хоча б найменшою фобією технологій, імовірно, ви недостатньо дивились "Чорне дзеркало". Влітку Netflix випустив ще три серії, які, як завжди, є окремими повноцінними фільмами.

Сценаристом всіх епізодів 5-го сезону британського серіалу став його творець Чарлі Брукер. Серія "Гадюки атакують" торкається теми комп'ютерних ігор, віртуальної реальності та втечі від справжнього світу. "Друзки" – епізод, у якому легко вгадуються всі додатки та сервіси, які ми маємо сьогодні, а проблеми, якими вони нам загрожують, – легко передбачити. Героїнею серії "Рейчел, Джек і Ешлі-Два" стала лялька-робот, у яку вбудовано свідомість реальної зірки, щоб її фанати могли розважатись з нею.


"Довгі роки" / Years and Years

null

1-й сезон
Виробництво: НВО, ВВС
Жанр: наукова фантастика, антиутопія, драма

Політичний памфлет, антиутопія, наукова фантастика про недалеке майбутнє – це новий 6-серійний британський серіал. Це жахаюча реалістичністю історія однієї родини, що розгортається на тлі загальносвітових подій у період з 2019 до 2034 року. 

97% українців проголосували за російське громадянство, у Києві – російські війська, а 3%, що залишились, вимушені тікати до Європи. У Британії до влади прийшли популісти, що ламає звичний устрій життя та зрештою призводить до економічної катастрофи, у Китаї – вибухає ядерна бомба. 

На відміну від "Чорнобиля", від якого холоне кров, серіал "Довгі роки" – фантастика. Але показане в ньому майбутнє нас не дивує, і це лякає. Нове британське шоу - це симбіоз ідей "Чорного дзеркала" та настроїв "1984" Джорджа Орвелла. Оцифровування мозку, розвиток нових технологій та поширення нових гаджетів дають нові можливості та створюють нові проблеми. Біженці, війни, екологічні катастрофи – ці питання не вирішуються, але стають більш звичними.


"Дивні дива" / Stranger Things

null

3-й сезон
Виробництво: Netflix
Жанр: наукова фантастика, жахи

Американський серіал про підлітків з надзвичайними здібностями став одним з найпопулярніших багатосерійних проєктів Netflix, а його 3-й сезон побив рекорд стримінгового сервісу за кількістю переглядів.

У нових 8-ми епізодах продовжиться боротьба зі злом з паралельного виміру. Але цим, звісно, не обмежиться. У третьому сезоні буде багато гумору, головні герої дорослішатимуть та закохуватимуться.

Шоуранери брати Даффер зберігають естетику 80-х і майстерно зображують антураж часу. Події 3-го сезону розгортаються в 1985-му. Попри щасливе закінчення 2-го сезону - закриття порталу, героям буде чим зайнятись. Адже росіяни, невідомо навіщо, відкрили його знов, і тепер героям доведеться боротись не лише з росіянами, а й з монстрами з порталу.


"Чому жінки вбивають" / Why Women Kill

null

1-й сезон
Виробництво: CBS
Жанр: комедія, драма

CBS зняв захопливу, дотепну, стильну і просто красиву 10-серійну комедійну драму, яку одразу продовжили на другий сезон. Події серіалу розгортаються паралельно в трьох часових періодах: 1963-му, 1984-му та 2019 роках. 

Три різні історії об'єднує спільне місце – маєток у Каліфорнії, у якому в різний час жили три різні подружжя. У центрі сюжету – жінки - домогосподарка, світська левиця та успішна адвокатка, які зіткнулись із невірністю своїх чоловіків. Фінал історій - не таємниця від початку: усе закінчиться вбивством. Утім усе не так просто: протягом усіх 10 епізодів глядач достеменно не знає, кого, чому та коли вб'ють.


"Майже сімейство" / Almost Family

null

1-й сезон
Виробництво: Fox
Жанр: драма

"Майже сімейство" є адаптацією австралійського серіалу "Сестри". У центрі сюжету – Джулія Беклі, яка вважала себе єдиною донькою свого батька – лікаря з планування вагітності Леона Беклі. Життя родини змінюється, коли репродуктолога звинувачують у використанні власної сперми для запліднення щонайменше 100 пацієнток без їхньої згоди.

Прагнучи допомогти батькові спростувати це, Джулія оголошує: всі, хто підозрюють його у батьківстві, можуть пройти безкоштовний ДНК-тест у клініці. Це призводить до шокуючих відкриттів. Її зведеними сестрами виявились колишня найкраща подруга Еді Палмер та олімпійська спортсменка Роксі Дойл. Ця новина шокувала і самих жінок, вплинувши на їхні стосунки з близькими. А самому Леону інкримінують не лише шахрайство, а й сексуальне насильство. 

Обережно: 1-й сезон ще не дознятий, тож відсутність одразу всіх 13 епізодів може викликати ломку. 


"Відьмак" / The Witcher

null

1-й сезон
Виробництво: Netflix, The Sean Daniel Company та Platige Films
Жанр: фентезі, драма, пригоди

Наприкінці року Netflix планує вразити нас новим фентезі, від якого очікують не меншого, ніж від "Гри престолів". В основу 8-серійного телепроєкту лягла серія романів польського письменника Анджея Сапковського, популярність якої пов'язана певною мірою і з однойменними комп'ютерними іграми. До речі, спершу екранізація мала стати фільмом, а із залученням Netflix до польсько-американської команди переросла у серіал. 

Головним героєм стане Ґеральт із Рівії у виконанні Генрі Кавілла. У дитинстві Ґеральт мутував та отримав надлюдську силу, швидкість та здатність відновлюватись. Він знайшов своє покликання у вбивстві страшних монстрів за гроші, але згодом зрозумів, що часто люди страшніші за звірів. Творці серіалу наголошують: телешоу не буде прямою адаптацією одного з романів або комп'ютерної гри, а лише наслідуватиме мотиви літературного "Відьмака". Шоуранер Лорен Шмідт також запевняє, що жахаюча атмосфера фентезі-світу Сапковського збережеться, і Netflix орієнтуватиметься на дорослу аудиторію, а не гнатиметься за розширенням вікового цензу. 

 

Теги:
Читайте також:
Київ
+16°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 39.36
    Купівля 39.36
    Продаж 39.87
  • EUR
    Купівля 41.97
    Продаж 42.75
  • Актуальне
  • Важливе
2024, вiвторок
16 квітня
23:28
Володимир Путін і Дмитро Пєсков
"ЗСУ намагались вчинити теракт на ЗАЕС": російські фейки і маніпуляції за 16 квітня
23:09
грузія
Парламент Грузії відклав розгляд закону про "іноагентів" на тлі сутичок протестувальників з поліцією
22:55
Ексклюзив
Рада Європи
ПАРЄ планує закликати держави не визнавати Путіна легітимним президентом, - кореспондентка Висоцька
22:48
Ексклюзив
Зараз у росіян нема ресурсу та умов стрімко захопити Часів Яр, - "Інформаційний спротив"
22:28
Ексклюзив
Пожежа на Ільському НПЗ в РФ
"Російські НПЗ - легітимна ціль": скоріш за все у ПАРЄ проголосують за резолюцію, - кореспондентка Висоцька
22:27
Білий дім готовий розглянути 4 окремі законопроєкти Джонсона, серед яких - допомога Україні
21:59
Ексклюзив
Олександр Корнієнко
Віцеспікер Корнієнко пояснив, чому серед українців впала довіра до Верховної Ради
21:57
Оновлено
ПАРЄ
ПАРЄ підтримала вступ Косова до Ради Європи
21:40
Ексклюзив
курс валют
Економіст Пендзин спрогнозував, чи НБУ підвищить курс долара більше 40 грн
21:36
Ексклюзив
Катаріна Матернова
Посол ЄС в Україні Матернова назвала дві найскладніші сфери під час переговорів про вступ до Євросоюзу
21:32
Ексклюзив
Роман Безсмертний
На найближчому зібранні буде голосуватися ленд-ліз для України: Безсмертний про пакет допомоги США для України
20:56
ЗСУ
Протягом доби росіяни здійснили 49 атак на позиції Сил оборони. 26 - на Навопавлівському та Бахмутському напрямках
20:44
В ЗСУ створили нову окрему штурмову військову частину
20:41
Інтерв’ю
Хто і як урятував Софію Київську від планів комуністичної влади. Слід імперської політики РФ у сьогоденні: розмова Еспресо з Оксаною Забужко та Вахтангом Кебуладзе
20:32
Володимир Зеленський
Зеленський заявив, що зробить запит на скликання засідання Ради Україна – НАТО
20:24
Ексклюзив
Ольга Стефанішина
"Маємо оптимістичні прогнози": Стефанішина про затвердження переговорної рамки щодо вступу України в ЄС
20:22
Реджеп Тайїп Ердоган
Ердоган звинуватив Нетаньягу, що він спровокував удари Ірану по Ізраїлю
20:08
OPINION
Ігор Гулик
Осад від чайних ложечок, або Чому Ізраїль у фаворі Заходу
20:04
керівниця пресцентру ОК "Південь" Наталія Гуменюк
"Замінити Наталю Гуменюк на компетентнішу особу": медійники звернулися до військового керівництва України
20:00
Огляд
перемога переможні новини
Переможні новини 783-го дня війни: ГУР влаштували блекаут двом російським військовим заводам, МВФ прогнозує зростання ВВП України в цьому році
19:53
F-16
Аргентина придбала в Данії 24 літаки F-16
19:38
Ексклюзив
У російському Ногінську знищили єдиний храм ПЦУ, - клірик ПЦУ Святослав Скороход
19:32
TikTok
В Україні блокуватимуть TikTok-акаунти з контентом, "який не варто переглядати", - ЦПД
19:28
На фото: чернетка останнього портрета Вінстона Черчилля
На аукціон виставили чернетку спаленого портрета Черчилля, який він ненавидів
19:27
Сергій Богачук
"Намагатимуся домовитись": український боксер-чемпіон відповів, що зробив би з Путіним
19:17
Румунія, прапор Румунії
У Румунії побільшало шпигунів із РФ: вони були, зокрема, серед біженців з України, - CSAT
19:16
Маріуполь
Росія перекинула в Маріуполь велику кількість військових, - "Атеш"
18:50
Rheinmetall
Литва домовилася з Rheinmetall про будівництво заводу з виробництва боєприпасів
18:50
ПАРЄ
Підтримка відновлення України коштом активів РФ: ПАРЄ одноголосно ухвалила резолюцію
18:46
Октоберфест
На Октоберфесті не дозволять вживання марихуани
18:44
Дуда може зустрітися з Трампом цього тижня
18:40
Матвій Пономаренко, УПЛ, "Динамо" - ЛНЗ
Клуби АПЛ зацікавилися 18-річним талантом із "Динамо", - ЗМІ
18:33
Ексклюзив
РФ зруйнувала Трипільську ТЕС
Patriot не може брати таку ціль: авіаційний експерт Криволап розповів, чим РФ знищила Трипільську ТЕС
18:32
відключення електроенергії
"Зима буде викликом": очільник Міненерго Галущенко заявив, що Україна втратила 7 ГВт генерації
18:16
Франція
Франція запросила РФ на 80-ту річницю висадки в Нормандії. Кремль заявив, що не в курсі
18:12
Данило Гетманцев
Гетманцев про петицію щодо спрямування коштів із телемарафону на ЗСУ: "Відверта дичина"
18:11
На фото: Спартак Суббота
Спартак Суббота повідомив про заручини з 24-річною моделлю
18:02
OPINION
Олексій Мустафін
Жандарми й профурсетки
18:01
Євросолідарність
"Євросолідарність" вимагає протягом 48 годин зібрати Раду і викликати урядовців для звіту щодо ситуації в енергетиці
17:59
Бердянськ
Росіяни хочуть створити в одній зі шкіл окупованого Бердянська загін "рятувальників", - очільниця МВА Галіцина
Більше новин