Нова влада – це типові представники Антимайдану

Але все це не привід опускати руки. Як би на Майдані не було важко, ми знали, що вистоїмо, бо відчували підтримку один одного, вільних людей, які мають гідність

Сьогодні ми відзначаємо річницю Революції Гідності, і я знову хочу подякувати всім, хто 6 років тому вийшов на Майдан боротися проти несправедливості. Для мене цей день особливий ще й тому, що у листопаді 2013 року з телевізійних трансляцій протестів на Майдані почалась історія телеканалу "Еспресо".

На жаль,сьогодні ми маємо мало приводів для оптимізму. Перед нами знову постали старі загрози втрати державності, української ідентичності, повернення в болото "русского мира" і "совка". Відкрита справа проти коменданта Самооборони Майдану Парубія, планується відкриття справи проти екс-міністра Супрун, яка працювала в медичній службі Майдану, на допити викликаються майданівці, а згодом добровольці в україно-російській війні.

В державній політиці відходять на другий план і замінюються клоунократією всі ті цінності, за які ми боролися: рух до ЄС, розвиток та підтримка української мови та культури, сильна українська армія, яка може дати відсіч агресору. З офісу президента йде вказівка правоохоронцям не перейматися справами Майдану.

Чому так відбувається? Для Росії Майдан – це зовнішньополітична катастрофа, там досі не вірять, що люди самостійно можуть вийти на протест і повалити їхнього намісника. Очевидно, що все позитивне, що було зроблене впродовж минулих 6 років, агресору необхідно було вирубати в корінь та скомпроментувати. Нова влада ж – це типові представники Антимайдану. Управляючий справами в країні Богдан їздив з Азаровим з Росію відмовлятися від асоціації з ЄС і під час Майдану отримав від нього почесну грамоту. Чинний президент – глузував з майданівців у своїх шоу.

Але все це не привід опускати руки. Як би на Майдані не було важко , ми знали, що вистоїмо, бо відчували підтримку один одного, вільних людей, які мають гідність. Росія вважає, що українці - це "генетично рабська" нація, якою можна управляти своїм намісником, а "антимайданівці", що на протести можна виходити лише за гроші. Але ми знаємо, що гідність неможливо купити. Якщо вона є – у ворогів не вийде нічого.

З річницею Революції Гідності всіх.