Влада некомпетентності, хаосу і жадібності

Все приховане стає явним, а життя перемагає віртуальну реальність, якою нова влада обдурила українців на виборах 2019 року

З перших днів Нового року ми є свідками вражаючих скандалів, які генерує Президент В. Зеленський і його команда. Офіс Президента забрехався у версіях про його поїздку до Оману, від якої з подиву не міг вийти держсекретар США. Політики, експерти і політично активні громадяни не отримали жодної відповіді на запитання, чи Зеленський зустрічався там з посланцями Путіна, щоб таємно про щось домовлятися. 

Українців шокувало збиття нашого літака над Тегераном, а ще більше відсутність професіоналізму, окозамилювання і відсутність вчасної реакції, що їх продемонструвала нова влада. З незрозумілих причин Зеленський, наша дипломатія і спецслужби більше довіряли іранцям , ніж нашим західним союзникам. Хоча Тегеран кілька днів брехав про причини катастрофи. 

Як наслідок, українці не мажуть бути певні безпеки власної та безпеки всієї країни, проти якої воює Росія – союзник Ірану, яка постачає озброєння іранцям, з якого і збито наш літак. 

Зеленський як "президент Голобородько" мав їздити на велосипеді і жити як простий українець. Насправді кортеж Зеленського вже більший за кортеж Януковича, він відпочиває у найдорожчих готелях і все ще заробляє на 95 Кварталі. 

Вершиною цинізму і жадності партії, яка назвала себе "слугами народу" стала справа захмарних зарплат і премій, які собі виплатили міністри, їхні заступники, генпрокурор і його заступники, а також члени наглядових рад державних підприємств.

Чому вони взяли десятки, а то й сотні тисяч гривень? "Бо реформатори, чесні та некорумповані" – почули ми у відповідь. 

Нових реформ не видно, широким валом іде натомість згортання реформ, які ми запровадили впродовж минулих 5 років, як наприклад реформи охорони здоров’я. 

Чесність і некорумпованість "слуг народу" вимірюється десятками тисячами доларів у місяць, хоч абсолютна більшість чиновників, вчителів, лікарів, працівників культури і пенсіонерів - кількома тисячами гривень. 

Засліплені жадністю посідання великих грошей бенефіціари західних грантів не розуміють, що величезний розрив між зарплатами топ-чиновників і сотень тисяч працівників бюджетної сфери і ознакою корумпованості та відсталості країн. Цей розрив знищує будь-які перспективи справжніх реформ. 

Фірмовою ознакою роботи "слуг народу" мав бути законодавчий "турборежим". Все мало бути скоро і без уваги до таких "дрібниць" як верховенство права, Конституція і закони. 

Як наслідок у системі управління державою розливається хаос, знищуючи наші шанси на інтеграцію з Європейським союзом і НАТО. Опозиція та наші західні партнери жорстко розкритикували так звану "Реформу судової системи "від Зеленського. 

"Європейська солідарність" вказувала на загрозу, яку несуть пропозиції змін до Конституції в частині децентралізації, що їх запропонував Зеленський. Посли наших західних партнерів ствердили, що Президент хоче запровадити не децентралізацію, а посиленк централізацію, що суперечить законодавству ЄС. 

І цей список можна продовжувати до нескінченості.    

Висновки. Український корабель з капітаном Зеленським прямо пливе на скелі, на яких він точно розіб’ється. 

Зеленський і "Слуга народу", це влада некомпетентності, хаосу і жадності. І чим скоріше вона закінчиться, тим краще для України.