Ігри в пісочниці продовжуються

Влада в турборежимі продовжує продукувати хаос, що загрожує функціонуванню державних інституцій, та впроваджує правовий нігілізм як основу держаної політики

Головна подія сьогоднішнього дня – прем’єр Гончарук подав президенту заяву про відставку, який тепер "думає" над цим питанням. Все це офіційно підтверджує як прем’єр так і Офіс президента.

Прем’єр Гончарук на відомих записах чесно зізнався, що він профан в економіці, бо він юрист. Але і з юридичною освітою в нього також очевидно великі проблеми. Інакше пояснити незнання ним Конституції не можна. А в Конституції чітко написано, що прем’єр-міністр подає заяву про відставку в Верховну Раду, а не президенту.
Звісно, сьогодні Україною керує молода креативна команда і до законодавства вони також можуть підходити "креативно".

Замість того, що користуватись Конституцією, прем’єр вирішив для своєї відставки використати "Закон про звернення громадян". Адже президент отримав заяву від Гончарука не за адресою, отже Зеленський повинен тут же спрямувати її у Верховну Раду, як до уповноваженого органу розглядати такі питання.

Але якщо серйозно, то рівень управлінської культури та функціонування державних інституцій руйнується просто на очах. Зеленський свідомо намагається демонструвати, що він є ключовою особою держави і якщо це суперечить Конституції, то це проблеми Конституції. Але нехтування Конституцією та законами заради задоволення власного его погано закінчиться і для нього, і для країни.

Управління державою, проти якої Росія пішла війною, це не Квартал 95 ні ігри хлопчиків у пісочниці.