У авіакатастрофі загинув легендарний гравець НБА Кобі Брайант: все, що відомо

26 січня в авіакатастрофі неподалік Лос-Анджеласа загинув славетний американський баскетболіст Кобі Брайант

Вчорашній вечір потряс увесь спортивний світ: гелікоптер Sikorsky S-76, на борту якого був видатний баскетболіст НБА 41-річний Кобі Брайант, врізався в один із пагорбів, у місті Калабасас, неподалік від Лос-Анджеласа (штат Каліфорнія) - усі загинули.

За інформацією Los Angeles Times, окрім легенди "Лейкерс" Кобі Брайанта, на борту гелікоптера перебувала його 13-річна донька Джанна, її партнерка по команді Алісса, а також і батьки дівчинки - Кері і Джон Альтобеллі. Шостою жертвою стала асистентка тренера баскетбольної команди коледжу Оранж-Коста Христина Мозер. Ім'я пілота, а також ще двох жертв, поки невідомі.

Як повідомляє Mirror, вертоліт вилетів з округу Оріндж, в Каліфорнії, і прямував в місто Таузанд-Окс, на тренування доньки Брайанта Джанни. Згідно з даними радару, гелікоптер зробив 10 кіл над містом Глендейл, протягом 10-15 хвилин, після чого врізався в пагорб в Калабасасі, який знаходиться за 30 кілометрів від центру Лос-Анджелеса. Однією з можливих причин аварії називають погану видимість, через сильний туман в районі Каліфорнії.

Відео з місця катастрофи:

На подію відреагували зірки українського та світового спорту:

"Розбите серце. Моє найбільше натхнення. Легенда. Мамба - назавжди!", - написала тенісистка Еліна Світоліна.

"Поза сумнівом .. ЛЕГЕНДА .. один з найкращих баскетболістів сучасності..і моїх улюблених гравців НБА. Спочивай з миром!", - висловив співчуття борець Жан Беленюк.

"Тебе завжди будуть пам'ятати", - сказав баскетболіст НБА Святослав Михайлюк у instagram-stories..

"Новина, яку я не можу прийняти. Мій друг і товариш по команді. Спочивай з миром, Мамба", - написав Станіслав Медведенко, який свого часу разом з Брайантом захищав кольори "Лейкерс".

"Сумно чути страшні новини про смерть Кобе та його дочки Джанни. Кобе був справжньою легендою та натхненником для багатьох. Співчуваю його родині та друзям, а також родинам усіх, хто втратив життя внаслідок аварії. RIP Легенда", - виразив співчуття португальський футболіст Кріштіану Роналду.

 

"Я шокований трагічними новинами про те, що Кобі і Джанна загинули. Не передати словами, який біль я відчуваю. Я любив Кобі, він був для мене як молодший брат", - сказав американський баскетболіст Майкл Джордан.

 

Також свої співчуття висловив президент США Дональд Трамп:

"Кобі Брайант, був одним із найвеличніших баскетболістів усіх часів, він тільки починав життя. Брайант так любив свою сім'ю і мав таку сильну пристрасть до майбутнього. Втрата його прекрасної дочки Джанни робить цю мить ще більш руйнівною. Ми з Меланією висловлюємо найщиріші співчуття Ванессі та чудовій родині Брайант. Нехай Бог буде з вами всіма!", - написав Трамп у instagram.

 

У Брайанта залишилося троє дітей - 17-річна Наталія, 4-річна Бьянка і Капрі, яка народилася в червні 2019 року. Дружині баскетболіста, Ванессі Лейн - 38 років.

41-річний Кобі Брайант завершив кар'єру в 2016 році. Американець 18 разів брав участь у Матчі зірок НБА, з них 17 - поспіль. П'ять разів ставав чемпіоном НБА і двічі MVP фінальної серії. Протягом усієї кар'єри з 1996 по 2016 рік він виступав за "Лос-Анджелес Лейкерс". У складі збірної США баскетболіст у 2008-му і 2012-му роках вигравав золото Олімпійських ігор.