Як поміняти пса на газ та чи може податківець очолити Держкіно?

З кого складається президентська партія та чому її член, депутат Брагар то пише заяву в поліцію на волонтерок, то радить пенсіонерці продати собаку, щоб оплатити комуналку, навіщо на посаду голови Держкіно "Слуги" призначають колишню податкову інспекторку - про це у щотижневому блозі Миколи Княжицького на Еспресо

Що відбувається з партією Зеленського "Слуга народу"?

От депутат Брагар пішов на телевізійний канал. І коли зателефонувала пенсіонерка зі скаргами на те, що не може платити за газ, він порадив їй продати собаку, заплатити за газ і жити щасливо. Ну хіба може твереза людина при здоровому глузді таке говорити? А перед тим той самий депутат Брагар звернувся до поліції зі скаргою на волонтерку-госпітальєра, дівчину, яка була на фронті і разом з подругою верталася з похорону свого хлопця. Дівчина поскаржилася на водія автобуса, бо водій включив неліцензований піратський серіал російського виробництва – російською мовою на повний голос – а коли дівчата-госпітальєри виступили проти такої трансляції і нав’язування їм такого продукту, просто висадив їх на дорогу. Так от цей депутат Брагар поскаржився на цих дівчат у поліцію. Усе нормально з депутатом Брагарем?

Хтось скаже про конспірологічну теорію, що це буцімто "Опозиційна платформа – За життя" заплатила йому гроші, щоб він розвалював "Слуг народу". Тим більше, що депутат Брагар – заступник голови Комітету ВР з питань свободи слова Нестора Шуфрича. Хтось вважає, що це якась інша складна провокація. А все дуже просто. Партія "Слуга народу" і складається з таких депутатів Брагарів. За невеликим виключенням.

І в цьому причина призначення головою Держкіно людини, яка завідувала невеличким запорізьким кінотеатром, яка не мала досвіду ані в кіновиробництві, ані в інших процесах, пов’язаних з кіно. Яка для влади Зеленського виявилася розумнішою, талановитішою і придатнішою, ніж, наприклад, Юлія Сінькевич, яка є генеральним продюсером одного з найкращих в Україні, Одеського кінофестивалю.

Тому за майбутнє нашого кіно, так само як за майбутнє нашої культури, так само як за майбутнє нашої здорової думки, здорового почуття гумору, за майбутнє нашої країни у нас є підстави хвилюватися.

Але я переконаний, що ненадовго. Переможемо.