Як позбутися целюліту?

Близько 93% жінок мають цю проблему, в сучасному світі про нього дізнаються і зовсім юні дівчата. Іноді ви навіть можете не здогадуватися, що вже стали наступною жертвою целюліту

Щоб позбутися проблеми, потрібно знати про неї якомога більше інформації і головне, що потрібно розуміти, целюліт - не хвороба і одним масажем або новомодною процедурою його не позбутися.

Целюліт – це просто косметичний недолік, з яким ви можете жити довго і щасливо, якщо не будете звертати на нього увагу.

Лікарі описують целюліт як характерні для жіночого організму зміни в підшкірножировій клітковині. Тобто змінюється рельєф шкіри, і вона стає схожою на апельсинову шкірку.

Тетяна Багмет, лікар дерматокосметолог, Інституту краси:

"У певних місцях - це може бути живіт, стегна, сідниці - порушується кровообіг, лімфовідток, жирові клітини випробовують кисневе голодування, в них починає накопичуватися жир, зайва рідина і токсини. Сполучні ткані перегородки, які знаходяться між жировими осередками, теж ущільнюються, і це веде до того, що формуються вузли, які ми і бачимо у вигляді ямок і горбків на поверхні шкіри".

Фото: www.gettyimages.com

Існує 4 види целюліту, і якщо ви хочете, можете самостійно з’ясувати, який у вас:

  1. Твердий — спостерігається у молодих жінок та підлітків, які ведуть активний спосіб життя.
  2. Млявий — найчастіше виникає у жінок після 40 років, коли вже мало фізичних навантажень.
  3. Набряклий — легко розпізнати. Натисніть пальцем сильно на шкіру, на місці натиску буде ще довго залишатися ямка.
  4. Змішаний – це коли в однієї людини, одночасно декілька видів целюліту. Наприклад, на сідницях один, а на ногах інший.

Та якщо ви дивитеся на себе у дзеркало і не помічаєте цих ознак, це ще не означає, що у вас немає целюліту. Бо існує таке поняття, як передцелюліт — це початкова стадія, коли шкіра гладенька та еластична. Єдине, що може насторожити вас, це синці, які з’являються часто і довго не зникають.

Фото: www.gettyimages.com

Якщо ви вирішили позбутися целюліту, варто знати, що це неможливо зробити швидко. Потрібно розпочати цілий комплекс заходів:

  1. Дізнатися основні причини його виникнення. Найчастіше — це гормональні зміни в організмі (захворювання щитоподібної залози, яєчників).
  2. Гіподинамія — поширена проблема сучасних людей. Ви мало рухаєтеся, на роботу їдете на машині чи в громадському транспорті, увечері вдома сидите біля телевізора. Змініть стиль життя, хоч двічі на тиждень прогуляйтеся після робити парком, вийдіть на декілька зупинок раніше і пройдіться пішки. Обов’язково робіть зарядку і впродовж дня не сидіть на одному місці, а рухайтеся. Почніть свій ранок не з кави, а з фізичних вправ.
  3. Величезну роль відіграє харчування. Перегляньте свій раціон харчування, якщо не вдається самостійно, зверніться до дієтолога.
  4. Якщо з вищеперерахованим у вас все в порядку, але ви постійно нервуєте і переживаєте стрес, целюліт вам забезпечено. Стрес – це пусковий механізм. Тому дихайте спокійно і вільно, займіться йогою або підіть в басейн.
  5. Спадковість відіграє велику роль, тому варто врахувати цей фактор і почати профілактику якомога раніше.

Тетяна Багмет, лікар дерматокосметолог, Інституту краси:

"В першу чергу ми можемо і вдома, якщо у нас немає можливості відвідувати салон, почати боротися з целюлітом. Наприклад, робити самомасаж і використовувати при цьому антицелюлітні креми. Але потрібно з розумом до цього ставитися, адже антицелюлітні засоби діляться на дві групи. Ті, які впливають на розщеплення жиру і містять кофеїн, і креми-венотоніки з охолоджуючим ефектом, які знімають набряклість і тонізують судини. Потрібно звернутися до косметолога і порадитися, яким кремом користуватися вам. І обов'язково доглядайте за своїм тілом щодня".

Також ми зруйнували топ-5 стереотипів про целюліт та дали відповіді на найпоширеніші запитання, дивіться про це у програмі "PROздоров’я з Іриною Коваль".