Топ-5 найкращих нокаутів Володимира Кличка

25 березня Володимиру Кличку виповнилося 44 роки, Еспресо.TV згадує найяскравіші нокаути у кар'єрі славетного українського боксера

Сьогодні, 25 березня, легенда світового боксу Володимир Кличко святкує 44-річчя. За свою кар'єру славетний українець провів 69 боїв, у 64-х здобув перемогу і лише в 5-х поєдинках програв 

Еспресо.TV пригадує найяскравіші нокаути у кар'єрі "Доктора Сталевого Молота". 

Володимир Кличко - Фабіан Меза (16.11.1996)

У листопаді 1996-го року, у німецькому Гамбурзі, Володимир Кличко дебютував на професійному ринзі. Суперником українця був мексиканець Фабіан Меза. До поєдинку Кличко підходив у статусі Олімпійського чемпіона Атланти-1996, на рахунку 27-річного Мези на той час було 6 боїв, у 4-х з них мексиканець переміг, 1 програв за очками, і ще 1 звів у нічию.

Перший раунд бою став знаковим для обидвох боксерів, Володимир Кличко вперше переміг нокаутом, а Фабіан Меза вперше програв не за очками. Після цієї зустрічі кар'єри боксерів пішли полярним шляхом, Кличко став легендою рингу, а Меза провів ще декілька невдалих боїв, і повісив рукавички на цвях.

Володимир Кличко – Кріс Бірд (22.04.2006)

Весною 2000-го року американець Кріс Бірд провів бій проти Віталія Кличка, де здобув дострокову перемогу, через травму руки українця (прим. - Віталій Кличко не зміг продовжити бій), це була перша поразка для Кличка-старшого. За півроку, у жовтні, вже Володимир Кличко, зумів помститись за брата, і завоював свій перший титул чемпіона світу WBO (Всесвітньої боксерської організації) у надважкій вазі.

Після перемоги над Бірдом Кличко-молодший провів кілька захистів титулу, але втратив його у 2003 році. Американець пізніше знову став чемпіоном світу, на цей раз за версією IBF (Міжнародної боксерської федерації). У вересні 2005 року Володимир Кличко переміг Семюеля Пітера і став претендентом на титул, що належить Бірду.

Другий поєдинок Кличко-Бірд проходив у німецькому Мангеймі. Вже у п'ятому раунді українець відправив суперника у нокдаун. У 7-му раунді Кличко провів комбінацію потужних ударів, після якої Кріс Бірд знову опинився в нокдауні. Свій "трюк" Володимир зумів повторити вдруге у 7 раунді, рефері поєдинок зупинив - перемога технічним нокаутом в активі українського боксера.

Володимир Кличко - Самуель Пітер (11.09.2010)

Це була друга зустріч боксерів на ринзі, у 2004-му році українець здобув перемогу за рішенням суддів, які віддали перевагу Кличку-молодшому. У вересні 2010-го року Володимир Кличко і Самуель Пітер бились за титули IBF (Міжнародної боксерської федерації) та WBO (Всесвітньої боксерської організації).

Поєдинок проводився у німецькому Франкфурті, Кличко-молодший домінував на ринзі упродовж усього бою і в 10-му раунді зумів відправити нігерійського суперника Самуеля Пітера в ефектний нокаут. Це була 55 перемога українця у професійній кар'єрі.

Володимир Кличко - Жан-Марк Мормек (3.03.2012)

Восени 2011-го року французький боксер Жан-Марк Мормек підписав контракт про проведення поєдинку з Володимиром Кличком. Зустріч мала відбутись 20 грудня 2011 року, проте через хворобу українця бій був перенесений на 3 березня 2012 року.

60-й бій Кличка-молодшого на професійному ринзі відбувся у німецькому Дюссельдорфі. Для ефектної перемоги нокаутом українцю знадобилось лише чотири раунди. Володимир Кличко зберіг собі титули чемпіона IBF, WBO, WBA у надважкій вазі.

 

Володимир Кличко - Кубрат Пулєв (15.11.2014)

Перед боєм з офіційним претендентом на чемпіонський титул за версією IBF Кубратом Пулєвим, Володимира Кличка багато критикували за те, що його бої невидовищні через надлишкову обережність. Проте поєдинок з болгарином довів, що справа радше у тактиці суперників, які відверто бояться "сталевих" кулаків нашого боксера. Пулєв виявився набагато сміливішим інших боксерів і запропонував Кличкові відкритий бій з взаємогострими атаками.

У видовищному протистоянні в німецькому Гамбурзі болгарин кілька разів добряче влучив, але удари українця виявилися нищівними. Пулєв тричі побував у нокдауні, а в п’ятому раунді опинився у нокауті, проте заслужив повагу за конкурентний бій.

Цей поєдинок надзвичайно сподобався телевізійникам, завдяки чому Кличко підписав новий контракт з німецьким телеканалом RTL та отримав пропозицію, після тривалої перерви, боксувати у США, де у квітні минулого року переміг Брайанта Дженнігнгса.