Зеленський, глави церков та поширення коронавірусу

Минулого тижня президент провів окремі зустрічі з главами УГКЦ Святославом та ПЦУ Епіфанієм, щоб домовитись з ними максимально обмежити присутність вірян в храмах на Великодні свята

Крім того влада ледь не дійшла до запровадження в 4 західних областях України комендантської години. Саме в тих областях, де найбільше вірян УГКЦ та ПЦУ. І все це прикривалось бажанням унеможливити стрімкого поширення коронавірусу. Що ж, мотиви влади ніби правильні, хоч виконання як завжди – на межі порушення законів та Конституції.

Але питання не в тому, що влада через розмови з главами двох церков, намагалась зробити в Західній Україні, щоб зменшити поширення вірусу, а в тому, чого влада не зробила. Відповідь тут дуже проста – Зеленський так і не зустрівся з главою філії РПЦ в Україні Онуфрієм. Для Зеленського дотримання карантину російською церквою не є пріоритетом. Так виглядає, що ця церква має в Україні режим найбільшого сприяння на найвищому рівні.

Правда коронавірусу, якось байдуже до симпатій Зеленського до Онуфрія. І в результаті – сьогодні коронавірус діагностували в майже 90 служителів Києво-Печерської Лаври. Скільки вірян вони заразили, невідому нікому, але знаючи природу поширення коронавірусу можемо прогнозувати – чимало. Також важко сказати, які наслідки матимуть масові служби проведені в центральних храмах РПЦ в Рівному та Чернівцях.

В результаті – байдужість, злий умисел чи просто непрофесійність Зеленського в питанні комунікації з главами церков з проханнями дотримуватись карантину, мають наслідок поширення коронавірусу, з яким влада бореться кожного дня по телевізору.