День пам’яті та примирення. Чому зі злом не можна домовлятися?

Сьогодні День пам’яті та примирення. Мільйони українців загинули у Другій світовій війні через те, що Сталін і Гітлер домовилися між собою, а західні лідери йшли з ними на переговори та сподівалися, що вони зупиняться. Але зло ніколи не зупиняється, його потрібно зупиняти. Про уроки Другої світової для сучасної України та її влади у новому блозі Миколи Княжицького на Еспресо

Сьогодні День пам’яті та примирення. Ми згадуємо жертв Другої світової. Мільйони українців загинули тоді. Не лише українців – загинули люди всюди у світі. Чому вони загинули? Тому що був Сталін, тому що був Гітлер, тому що вони домовилися між собою. Тому що західні лідери загравали з ними і йшли з ними на переговори, на домовленості й сподівалися, що вони зупиняться. Зло ніколи не зупиняється. Зло потрібно зупиняти. Народи ніхто не захистить, крім власних країн.

Головним уроком для нас, українців, має бути те, що ми маємо побудувати сильну, демократичну, українську, європейську державу, мати сильних союзників в Європейському Союзі, мати сильних союзників в НАТО, разом з якими ми завжди зможемо захиститися від того зла, яке продовжує нападати на нас сьогодні. 

Жертви, які ми маємо зараз, є продовженням тих жертв, які ми отримали під час Другої світової. Їхні діти та онуки продовжують гинути від того самого зла, з яким сьогодні намагається загравати українська влада, замість того, щоб будувати сильну країну і розуміти, що зі злом розмовляти не можна.